Reklama

Reklama

Létající Čestmír

(seriál)
  • Československo Lietajúci Čestmír (více)
Fantasy / Rodinný / Komedie
Československo / Západní Německo, 1983, 4 h 32 min (Minutáž: 44–46 min)

Scénář:

Miloš Macourek

Kamera:

Emil Sirotek

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Lukáš Bech, Žaneta Fuchsová, Antonín Kala, Jan Kreidl, Vladimír Menšík, Zdena Hadrbolcová, Petr Nárožný, Iva Janžurová, Ivana Andrlová, Ivan Vyskočil (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Originální sci-fi seriál z pera Miloše Macourka o létání, kouzelném modrém kameni a úžasných vynálezech: Jednoho rána cestou do školy zakopl Čestmír Trnka o Modrý kámen a ocitl se náhle na Planetě květin. Zažil tu neuvěřitelné věci a přinesl si odtud semínka, z nichž vypěstoval květiny, jejichž vůně mu dala schopnost stárnout a létat. Takové možnosti, jak jistě uznáte, musel Čestmír využít. Ale už první večerní let do školy pro důležité naslouchátko, které učitelka Klepáčová zabavila spolužáku Davidovi, signalizuje, že kouzelné květiny přinesou Čestmírovi i celé jeho rodině nemalé problémy. (Česká televize)

(více)

Recenze (234)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Létající Čestmír létá tam a zpět. Nám na zemi zbývá jen mu závidět. Stotisíckrát o tom snil každý z nás a pak se stal dospělým, jak šel čas, o létání nemá zdání. Létající Čestmír létá tam a zpět. Já ho podezřívám, že zná jiný svět. Svět zázračných možností dětských řas a za pár chvil proletí kolem nás znenadání, znenadání... Létající Čestmír. ()

hribisko 

všechny recenze uživatele

"Večeře! Večeře! Kde máš to jídlo?! A kde je to jídlo?! Už je to tady, večeře! Dyť je to prázdný, tys nám to sněd! Já mám hlad, dejte mi něco k jídlu! Já chci večeřet, dejte mi něco k jídlu, honem! Já mám hlad, já chci večeři!" Jó, Oskárek, ten už "jako školák neinklinoval k ničemu. Byl to široko daleko největší ignorant a lempl." ()

Reklama

Zbygniev 

všechny recenze uživatele

Seriál mého mladí,který jsem hltal jako třeba Arabelu. Když se na to teď v dospělosti podívám,musím se trochu pousmát. Už jenom úvodní píseň Michala Davida... Na to, že seriál byl natočen s německou koprodukcí, je hodně cítit tehdejším režimem. Ústav pro zdokonalení člověka, kde si profesor zapisuje kdejakou poznámku, nebo že kytky měly patřit přece všem, zní trefně na tehdejší dobu. V každém případě, hvězdné herecké obsazení té doby, a jejich výkon rozhodně nezklamalo. Vladimír Menšík, byť už hodně nemocný,zde pořád podává dobrý výkon,a musím říct, že i dětské role se povedly. Je vidět, že Lukáš Bech i Žaneta Fuchsová měly už něco za sebou. Výborně však zahrál i záporák Antonín Kala a nesmím opomenout hudbu Karla Svobody, která je trefná při každé scénce. ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Je toho namícháno vskutku hodně! Ke konci už šílenství slušně graduje, když se byldlí za socialismu na stromě v parku. Exportně koprodukční peníze jsou vskutku vidět... :) Čmuchající pan Filipovský je taky drsný! Opět nádherně šílená role pana Nárožného, včetně jeho "syna"! Kytky jsem samozřejmě záviděl a zdálo se mi o nich po nocích! :) Jen pro náročného diváka, který může crazy styl páně Vorlíčka! A to, že nakonec pan Sovák... ale to až v seriálu! ;-) ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Jak už od raného dětství miluju Arabelu, další známý seriál z dílny Vorlíčka a Macourka mi dlouho unikal. Titulní písnička je velmi chytlavá, kouzelné květiny by chtěl asi každý z nás (stejně jako prsten nebo cestovní plášť), ale ústřední hrdina mi bohužel moc sympatický nebyl (Lukáš Bech mi v jiných filmech a seriálech vyhovuje jako vedlejší, nikoli hlavní postava). ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Lietanie hercov bolo vytvorené pomocou oceľových drôtov uchytených v strope, na ktoré boli následne herci prichytení a museli tam zostať aj počas porúch techniky, nakoľko uchycovanie lán bolo časovo zdĺhavé. (Raccoon.city)
  • Václav Vorlíček a Miloš Macourek o mnoho let později pro časopis Premiere v žertu "vzpomínali" (těžko říct, komu z nich slova patří): "Dětí, které umějí létat, je poměrně málo, nicméně existují. A je smutnou skutečností, že jsou přehlíženy a odsouvány na okraj společnosti. Nikdo si jich nevšímá, nikdo o nich nemluví, občas nějaký nezodpovědný myslivec - spíš z neznalosti než ze zlého úmyslu - takové dítě dokonce sestřelí. Chtěli jsme přispět k nápravě této neradostné situace a doufáme, že se nám to aspoň trochu podařilo." (NIRO)

Reklama

Reklama