Reklama

Reklama

Freddy Krueger je v pekle - a to doslova. Jako odsouzenec k doživotnímu trestu chystá fantastickou pomstu... a jediné, co k ní potřebuje, je malá výpomoc. Na scénu přichází Jason Voohees, rovnocenná ikona zběsilosti, který Freddymu ideálně vyhovuje pro to, aby znovu šířil strach a hrůzu v Elm Street. Jak přibývá obětí, je jasné, že Jason není ochotný zůstat stranou. A tak se vyděšené město ocitá uprostřed strašlivého a šokujícího souboje dvou titánů zla. Vítěz zabije všechny! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

Nin 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrá řežba. Tenhle crossover dvou hororových monster z větší části fakt funguje. Jason i Freddie jsou zde parádně vyobrazení a dávají pořádně zabrat teenagerům i sobě navzájem. Freddie tu není tolik kreaitvní co se týče snového světa, ale bohatě to vynahrazuje tím, že je tu fakt slušnej drsňák a hovado se svým typicky úchylným smyslem pro humor. Režisér hlavně skvěle zvláknul brutalitu, díky který je tenhle horor dokonce i místy strašidelný. Slabým článkem jsou tu teenageři, kteří jsou napsaní příšerně, takže říkají i dělají kraviny, ale na druhou stranu jich je hodně a rychle postupně umírají - Neberou moc prostoru hlavním hvězdám a obstojně plní svou roli oběti. Opravdu hodně solidní slasher, který je dokonce jedním z nejlepších filmů s Freddym Kruegerem. (7/10) ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Kto bol cely cas dobry, posluchal, mal dobre znamky...a tak..zasluzi si FREDDYHOOOO! kto bol este lepsi...dostane JASONAAAA! a ten,kto je skvely, ma nacuvaci pristroj,takze pocuje VSETKO a znamky ma skvele,lebo jeho tatko je riaditelom, dostane FREDDY vs. JASON !!! welcome to the HELL meine Freunde. Dufam,ze sa budete bavit...ak nie skoncite ako jedna z obeti... ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

" Jedna dvě, Freddy jde... " a za ním Jason; obaja lační po krvi a proti nim banda nesympatických deciek, nevýrazná blondína v hlavnej úlohe, Kelly Rowland, a ten invalid z prvého Scary Movie. Môže byť výsledok vážny horor? Určite nie. Nočné mory sa mi trochu zlievajú dohromady; detailne si pamätám iba jednotku a päťku, a než si ich všetky pozriem znovu, radšej sa zrovnávaniu vyhnem. Zato Piatky mám čerstvo v pamäti a zrovnanie nenachádzam. Freddy vs. Jason balancuje niekde na hranici hororu a fantasy komédie, pričom tá druhá zložka je podstatne výraznejšia. Možno vzdialene pripomenie Piatok šestku a trochu aj devinu a desinu (tj dve najhoršie časti); je tu ale jeden podstatný rozdiel. Scenár nie je úplné bahno, herci práve nevyšli z castingu na porno, a Ronny Yu strčí do vrecka väčšinu predošlých piatkových režisérov. A ešte rozpočet 25 mega - na horor slušné (rozpočet, ktorý si na seba zarobil a teda nechápem, prečo nenasledoval rovno sequel, ale ten divný Nispelov restart). Samozrejme sa nejedná o dobrý film a už vôbec nie o dobrý horor; tentokrát ide skorej o zábavu; a keď to tak aj beriem, priznávam, že som sa smial a neveriacky krútil hlavou, v zhruba troj minútových intervaloch. V rámci žánru, ktorý neviem definovať (je trash žáner?) hodnotím ako hodnotím a som so svojim hodnotením spokojný. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Tajné prianie sa stalo skutočnosťou, dočkali sme sa. Sú tu, hrdinovia nášho detstva, naše idoly, tí, ktorým sme sa vždy chceli vyrovnať, tí, ktorých stopy krvi sme chceli nasledovať. Hrdinovia, ktorí sa nám nikdy neobrátili chrbtom - práve naopak. Sú späť a spolu. Krajší odchod zo scény sme si ani nemohli priať. Teda mohli, aj keď scenár prekvapivo poskytuje originálny príbeh, jeho prevedenie do hávu akčného hororu je už o poznanie horšie. Digitálne efekty sú vyslovene otrasné a akcia je tu na úkor atmosféry. Tá z Elm Street je tvorená starou kotolňou a striedajúcimi sa farebnými filtrami a po fantazijnej atmosfére dielov 3-5 niet ani stopy. Kemp Crystal Lake dopadol o poznanie lepšie, ale aj tu by to chcelo ubrať z digibordelu. Ale zase bol rok 2003, slasher bol de facto mŕtvy, diely 8-10 Piatku 13 a šestka Elm Street boli mizerné, takže je to tak či tak vlastne malý zázrak. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

3* nevýrazné hvězdičky pro toho, kdo nikdy nepodlehl kouzlu hororů, které vznikaly na přelomu osmdesátých a devadesátých let. 4* pro toho, kdo si pamatuje kolik dílů má Pátek 13tého a jak se Freddy vlastně dostal do ďáblova ringu. A 5* pro toho, kdo vyjmenuje i všechny podtituly Noční můry, kdo si s nostalgickou slzou vzpomíná na Maniac Copa a kdo ví, co má Ash přidělané na pracce. Parádní střet dvou legend s dynamickou režií a tunou vydatných hlášek… ()

Galerie (157)

Zajímavosti (27)

  • Světová premiéra proběhla v USA 13. srpna 2003. Ne v pátek 13., ale ve středu. (Stocki)
  • Katharine Isabelle (Gibb) nosí většinu času červenou kšiltovku. Je to odkaz na snímek Carrie (1976), kde postava Normy Watson (P. J. Soles) také pořád nosí červenou kšiltovku. Katharine Isabelle se dokonce objevila v televizní verzi Carrie (2002). (Stocki)
  • Podľa režiséra Ronnyho Yu použili tvorcovia špeciálnych efektov vo filme 300 galónov falošnej krvi. (Nekrofil)

Související novinky

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Freddy vs. Jason vs. ?

Freddy vs. Jason vs. ?

05.08.2008

Bývalý táborník z Crystal Lake Jason Voorhees a kotelník z Elm Street Freddy Krueger se nesmazatelně zapsali mezi hororové ikony, ale v kinech se naposledy objevili před pěti lety. A rovnou spolu.… (více)

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama