Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ten večer, kdy skončí ve funkci šerifa v Nevadě, přísahá Jerry Black matce zavražděné dívky, že vraha najde. Nevěří totiž, že policie zatkla toho pravého. Zjistí, že to je v poslední době v této oblasti už třetí případ, kdy oběti jsou mladé, blonďaté, hezké a na svůj věk malé. Kupuje proto starou benzínku v horách poblíž oblasti, kde se zločiny odehrály, a pátrá po vysokém muži s černým kombíkem, který rozdává hračky v podobě dikobraza a říká si čaroděj: to vyplývá z obrázku, který nakreslila zavražděná dívka. Jerryho osamělý život vystřídá přátelství s jistou ženou a její malou, blonďatou dcerkou. Není možné, že Jerry zanedbal něco, co může mít smrtelné následky? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

Ozo 

všechny recenze uživatele

Fů, tak toto mi tedy dalo. Drsný policajt v důchodu, v podání skvělého Nicholsona, jde neúnavně za případem, na němž mu prostě něco neštimuje. Postupně odhaluje spojitost s jinými případy a nakonec, díky šťastné náhodě, vymyslí bláznivý až ďábelský plán, jak vraha dostat. Nakonec to ale dopadlo úplně jinak, než jsem čekal. Což ovšem nemění nic na faktu, že jsem Nicholsonovi držel palce, aby mu jeho plán vyšel a modlil se, aby to nedopadlo špatně. Dávám tři hvězdy, mimo jiné i pro to, jakým způsobem mne film dokázal udržet v napětí a fandit hlavní postavě. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prísaha klame úplne všetkým, čo sprevádzalo jej promo kampaň. Označenie triler, Nicholson v hlavnej úlohe, slávny herec na režisérskej stoličke, zápletka. Prísaha je film, ktorý som videl vo filmovom klube na tvrdých stoličkách a presne sem zapadol. Pomalá, atmosferická, psychologicky výborne prepracovaná dráma jedného policajta, ktorému to tak trochu začína preskakovať v hlave. Kriminálny prípad, ktorý sa tu rieši, je iba spúšťačom tejto psychologickej štúdie. Na vyššie hodnotenie ale niečo chýba, napriek tomu, že nemám filmu absolútne čo vyčítať. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Využil som príležitosť pripomenúť si remake Dürremantovho Sľubu, keď už sa mi nedarí dostať sa k opätovnému zhliadnutiu Vajdovho pamätného "originálu". Pennov pokus je pravdepodobne bližší autorovmu poňatiu, ale platí za to menšou atraktívnosťou pre diváka, ktorú zachraňuje iba ústredná postava v podaní Jacka Nicholsona. Film je pomerne rozvláčny, nevýrazný a striedajú sa v ňom vydarené okamžiky s priemernými. Hodnotenie ponechávam na pôvodných troch hviezdičkách, pretože nevidím dôvod dlhodobo si uchovávať tento film v pamäti. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(73/2022) / Výborný Nicholson v nenápadnom malom filme od Seanna Penna. Hudba Zimmer. Na takéto esá tomu ale niečo chýbalo. Určite to nebolo tempo filmu, aj keď pomalé, práveže super pasovalo k tomu čo sa Penn asi snažil vytvoriť. Psychologické, husté krimi o jednom starom samotárovi. Najväčší problém je podľa mňa hluchý stred fimu, ktorý na dlhý čas zanevrie na hlavné devízy filmu, psychologický vývoj hlavnej postavy a samotný detektívny dej. Ako keby bolo zrazu všetko normálne, strašne to narušilo dynamiku filmu. A záver už tie emócie v mierne apatickom divákovi nevytiahli. Podiel na všetkom tak trochu má asi aj komplikované produkčné a finančné pozadie filmu, asi to nie je presne to čo všetci zúčastnení čakali, keďže išlo údajne o ich srdcový projekt, hlavne teda Penna a Nicholsona. Napriek výhradám, film doporučujem. Hlavne kvoli naozaj hviezdnemu teamu, kde trochu zaváhal asi len ten Penn. Trochu. (6/10) ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Sean Penn je sice skvělý herec, ale režírování mu už tolik nejde, čehož důkazem budiž tento zdlouhavý thriller se sice standardně skvělým Nicholsonem, zato však pokulhávájícími ostatními věcmi, takže víc než napínavou honičku za vrahem malých holčiček čekejte spíše osobní souboj policisty ve výslužbě a vyvrcholení zašlapené do země před samotným závěrem. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (11)

  • Pomeranče a pomerančová šťáva zde mají stejný význam jako v trilogii Kmotr - tedy značí blížící se smrt. (HappySmile)

Reklama

Reklama