Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ten večer, kdy skončí ve funkci šerifa v Nevadě, přísahá Jerry Black matce zavražděné dívky, že vraha najde. Nevěří totiž, že policie zatkla toho pravého. Zjistí, že to je v poslední době v této oblasti už třetí případ, kdy oběti jsou mladé, blonďaté, hezké a na svůj věk malé. Kupuje proto starou benzínku v horách poblíž oblasti, kde se zločiny odehrály, a pátrá po vysokém muži s černým kombíkem, který rozdává hračky v podobě dikobraza a říká si čaroděj: to vyplývá z obrázku, který nakreslila zavražděná dívka. Jerryho osamělý život vystřídá přátelství s jistou ženou a její malou, blonďatou dcerkou. Není možné, že Jerry zanedbal něco, co může mít smrtelné následky? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Sean Penn nám v plné kráse představil kriminální thriller postavený hlavně na hereckých výkonech (jediný, kdo mě nepřesvědčil, byl Benicio Del Toro) a pozvolným vyprávěním. Brutálních záběrů je užito velmi málo, ale o to jsou intenzivnější, akce tu není žádná, ale vůbec nechybí a prostředí je sice krásné, ale nijak nerozptyluje. Samotný závěr je strhující a vlastně překvapivý a jeho dokonalost podtrhuje skvělý herecký výkon Jacka Nicholsona. Pár věcí mi sice vadilo a proto plný počet nedám, ale ve výsledku je Přísaha výborným filmem. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Co jsem na csfd, pořád čtu všechny ty mladé lidi, jak mocinky moc nesnášejí americké happy endy, tu předvídatelnost, a kdesi cosi. A když pak tihle rozumbradové dostanou tenhle vynikající, naprosto nepředvídatelný a totálně anti-happy endový kousek, jak to dopadne? Je to v modrém. Tenhle film by měl být KLASIKA. Dlouho jsem tu za sebe měl čtyři hvězdičky. Ale teď, když jsem Přísahu s velkou chutí zhlédl po letech podruhé a uviděl tady tu spoušť, zdají se mi čtyři už přece jen trochu málo. ()

Reklama

Gary 

všechny recenze uživatele

Nevím,co mají všichni proti režii Seana Penna.Film je výborný.Jack Nicholson je ještě lepší.Trošku fajnšmekrské zpracování staré krimi,do které je vložena absolutní změna detektivova vyšetřování,ze kterého se postupně stává posedlost.PS:Všimněte si také Mickeyho Rourkea,jak moc vytěžil z tak malé role.Snad...kdyby si nezničil život alkoholem a také občasnou agresivitou,mohl být jedním z nejlepších a charakterních herců současnosti. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pledge nie je thriller alebo kriminalka, ta je iba zasterkou filmu. V prvom rade je to drama a psychologicky pohlad do duse starsieho policajta, vyborne natoceny Seanom Pennom /aj ked ho osobne nemam rad/. A tento psychologicky uhol pohladu do vnutra starsieho policajta funguje u mna naplno, hlavne v podani vyborneho Nicholsona : 88 % ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Detektiv Jerry Black (Jack Nicholson) odchází do důchodu, už si sbalil všechny věci a poslední věc co jej čeká je večírek na rozloučení. Večírek ale překazí nález mrtvé osmileté holčičky, a Jerry chce ještě naposledy pomoct. Slibuje (na svoji duši) matce mrtvé holčičky, že vraha vypátrá a najde. Policie se ale bohužel spokojí s vynucením příznáním mentálně postiženého indiána, tak se musí Jerry na případ vrhnout sám. Během pátrání poznává Lori s její dcerou Chrissy, která je téměř stejný typ jako zavražděné děvče. Dokáže Jack ochránit Chrissy před záludným vrahem? ... Uchm, tak trošku jiná detektivka - místo "pátrání" se Jerry spokojuje s rybařením a obsluhováním pumpy, a celé to vrcholí .. .ehm neřeknu, ale konec je takřka dokonalý (na míle vzdálený jakémukoliv konci detektivky, co jste kdy viděli). Jack Nicholson si svoji roli detektiva ve výslužbě vyžívá (stejně tak jako např. v About Schmidt), takže jeho výkonu nelze nic vytknout - a ostatní tam jsou stejně jen do počtu... +- průměr ()

Galerie (66)

Zajímavosti (11)

  • Loď, na které postava Jacka Nicholsona rybaří, se jmenuje "Sweet Lorraine" - Lorraine je jméno Nicholsonovy sestry a dcery (kterou má s Rebeccou Brousard). (HappySmile)
  • Nahrávka kazatele křičícího: "Síla ducha svatého!" v Duaneově autorádiu pochází z filmu Apoštol (1997). (HappySmile)

Reklama

Reklama