Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ten večer, kdy skončí ve funkci šerifa v Nevadě, přísahá Jerry Black matce zavražděné dívky, že vraha najde. Nevěří totiž, že policie zatkla toho pravého. Zjistí, že to je v poslední době v této oblasti už třetí případ, kdy oběti jsou mladé, blonďaté, hezké a na svůj věk malé. Kupuje proto starou benzínku v horách poblíž oblasti, kde se zločiny odehrály, a pátrá po vysokém muži s černým kombíkem, který rozdává hračky v podobě dikobraza a říká si čaroděj: to vyplývá z obrázku, který nakreslila zavražděná dívka. Jerryho osamělý život vystřídá přátelství s jistou ženou a její malou, blonďatou dcerkou. Není možné, že Jerry zanedbal něco, co může mít smrtelné následky? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

elanius 

všechny recenze uživatele

(73/2022) / Výborný Nicholson v nenápadnom malom filme od Seanna Penna. Hudba Zimmer. Na takéto esá tomu ale niečo chýbalo. Určite to nebolo tempo filmu, aj keď pomalé, práveže super pasovalo k tomu čo sa Penn asi snažil vytvoriť. Psychologické, husté krimi o jednom starom samotárovi. Najväčší problém je podľa mňa hluchý stred fimu, ktorý na dlhý čas zanevrie na hlavné devízy filmu, psychologický vývoj hlavnej postavy a samotný detektívny dej. Ako keby bolo zrazu všetko normálne, strašne to narušilo dynamiku filmu. A záver už tie emócie v mierne apatickom divákovi nevytiahli. Podiel na všetkom tak trochu má asi aj komplikované produkčné a finančné pozadie filmu, asi to nie je presne to čo všetci zúčastnení čakali, keďže išlo údajne o ich srdcový projekt, hlavne teda Penna a Nicholsona. Napriek výhradám, film doporučujem. Hlavne kvoli naozaj hviezdnemu teamu, kde trochu zaváhal asi len ten Penn. Trochu. (6/10) ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Sean Penn nám v plné kráse představil kriminální thriller postavený hlavně na hereckých výkonech (jediný, kdo mě nepřesvědčil, byl Benicio Del Toro) a pozvolným vyprávěním. Brutálních záběrů je užito velmi málo, ale o to jsou intenzivnější, akce tu není žádná, ale vůbec nechybí a prostředí je sice krásné, ale nijak nerozptyluje. Samotný závěr je strhující a vlastně překvapivý a jeho dokonalost podtrhuje skvělý herecký výkon Jacka Nicholsona. Pár věcí mi sice vadilo a proto plný počet nedám, ale ve výsledku je Přísaha výborným filmem. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

nenechajte sa pomýliť a nesledujte tento film ako nejaký thriller alebo nebodaj krimifilm, pretože to vôbec nie je, penn je príliš rozmýšľajúci umelec, aby natočil nejakú otrepanú žánrovú záležitosť, a Nicholson príliš dobrý a vyzretý Pán Herec, aby na staré kolená hral len tak v nejakom mainstreamovom pátraní po sériovom vrahovi. a kto si aj tak sadne pred toto dielko s pocitom, že uvidí napínavý thriller plný dejových zvratov, sledovania a vyšetrovania, skladania skladačky a odhaľovania profilu nejakého maniaka, tak hádam po prvých sekundách filmu, keď nesmierne lyrické obrazy podfarbujú titulky, v ktorých sa nám ako zdroj predlohy zjaví meno Friedrich Durrenmat, musí pochopiť, že nasledujúce dve hodiny budú o niečom inom. O snahe splniť sľub, na ktorého splnenie už nemáme fytické ani psychické predpoklady, o posadnutosti, o vyrovnávaní sa so starobou, o honbe za duchom, o honbe za svojim vlastným pokojom a o mnohom inom. jemne vykreslený psychologický film so skvelou kamerou, hudbou a veľmi dobrými vedľajšími roličkami (za všetky minimálne Del Toro a Rourke). ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Průměrný krimi thriller, kterému něco málo chybí. O co konkrétně jde, ale neumím slovy zachytit. Možná něco mezi konzistentnějším scénářem, tempem a atmosférou. Spousta kvalitních herců v nevýrazných charakterech s málem prostoru, Jack by na takový film sice s přehledem stačil sám, ale i jeho potenciál mi přijde však docela nevyužit. Obzvlášť v této roli do které se podle mě skutečně hodí. Vyústění filmu ale příjemně překvapilo, zejména necháte-li jej chvíli uležet, a přehouplo film z průměru. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Budú spoilery. Zaujímavé by bolo vidieť The Pledge bez znalosti predlohy. Chcel by som totiž vedieť, či by film pôsobil viac nejednoznačne. Bol by hlavný hrdina skôr popletený starec a menej oddaný detektív so smolou v poslednom prípade kariéry? Ja sa obávam, že nie. Príbeh predostiera túto dilemu. Ale načo, keď všetky odpovede máme? Temný koniec nabáda myslieť si, že Jerry Black sa nikdy nedozvedel pravdu o horiacom aute. A že kvôli tomu ostal sám, obklopený iba spochybňovaním vlastného úsudku. No ako (bývalý) policajt predsa musel zistiť, že sa udiala nehoda v bezprostrednej blízkosti. Potom by si už len dosadil mŕtveho šoféra do chýbajúcej skladačky. Takže psychologicky vyšperkované, to áno, podľa mňa však samoúčelne. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (11)

  • Vraždy dětí zobrazené ve filmu byly volně založeny na aktuálních případech detektiva Joea Depczynskiho, který se účastnil natáčení jako technickým poradce. Nicméně případy neměl na svědomí jeden jediný vrah, jak tomu bylo ve filmu, ani jejich vyšetřovatel nedošel ke stejnému závěru, jako zde detektiv Jerry Black. (HappySmile)

Reklama

Reklama