Reklama

Reklama

Frasier

(seriál)
USA, (1993–2023), 102 h 31 min (Minutáž: 21–44 min)

Hudba:

Bruce Miller

Hrají:

Kelsey Grammer, Jane Leeves, David Hyde Pierce, Peri Gilpin, John Mahoney, Moose, pes Enzo, Edward Hibbert, Saul Rubinek, Marsha Mason, Harriet Sansom Harris (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(273)

Svérázný bostonský terapeut se přestěhuje do Seattlu, aby začal nový život, a současně sdílí své životní zkušenosti na vlnách rozhlasové talk show, avšak v soukromém životě složitě bojuje s vlastními problémy. (SkyShowtime)

Recenze (321)

danecek24 

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (2) - 53. ročník (za rok) 1995, 58. ročník 2000 - *Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Kelsey Grammer + nominace (22) - 51. ročník 1993 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Kelsey Grammer, Nejlepší herec ve vedlejší roli - John Mahoney, 52. ročník 1994 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Kelsey Grammer, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Jane Leeves, Nejlepší herec ve vedlejší roli - David Hyde-Pierce, 53. ročník 1995 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec ve vedlejší roli - David Hyde-Pierce, 54. ročník 1996, 55. ročník 1997 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Kelsey Grammer, Nejlepší herec ve vedlejší roli - David Hyde-Pierce, 56. ročník 1998 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Kelsey Grammer, 58. ročník 2000 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec ve vedlejší roli - David Hyde-Pierce, Nejlepší herec ve vedlejší roli - John Mahoney, 59. ročník 2001 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Kelsey Grammer ()

unagi 

všechny recenze uživatele

Väčšina seriálov sa odohrávajú v spoločnosti bežných ľudí s bežnými problémami. Normálne rodiny, v ktorých sme sa bežne mohli vidieť a brať si s nich príklad na vyriešenie našich každodenných chýb! FRASIER (seriál) je úplné iný! Konečne ukazujú aj ľudí v iných vrstvách a ako riešia svoje problémy nad ktorými sa ani nepozastavíme. Práve s takýchto problémov a riešených vecí, kto má drahší oblek a od akého módneho návrhára ma privádza do nekonečného smiechu! Seriál patrí medzi svetové špičky svojho žánru ! Dodávam: od inteligentného humoru cez výborné herecké výkony až ku vždy zaujimavými zápletkami :) ()

Reklama

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Frasier je prepracovaný, sofistikovaný, inteligentný, ale v provom rade mimoriadne vtipný sitcom. Videl som všetky časti a musím s čistým svedomím priznať, že tento seriál nemá slabé miesta. Tvorcovia pre diváka pripravili 11 skvelých sérií, ktoré môže človek pozerať stále dokola a neomrzia ho. 90. roky boli zlatou érou sitcomov. Frasier je síce trocha v tieni Priateľov, no kvalitou nijak nezaostáva. Jednotlivé charaktery sú dokonca ešte o chlp sympatickejšie a nie je tu nikto, kto by ma vyslovene štval. Z hercov nemôžem vybrať jedného, lebo všetci bol užasní ale ústredné duo Kelsey Grammer a Davi Hyde Pierce sa snáď pre tieto postavy narodilo. Nikde inde som sa nenasmial tak, ako na týchto dvoch svojských psychológoch. K tomu mierne čudná opatrovateľka Dafné a večne nespokojný, ale veľmi príjemný otec Martin s jeho verným spoločníkom Ediem. Pre mňa je Frasier jeden z najlepších sitkomov a aj seriálov všetkých čias. Dokonalých 5* a 100 %!! ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Kouknul jsem na první tři díly, protože mám takovou teorii, že první tři díly odhalí celkový potenciál seriálu. Seriál mě nezaujal vůbec ničím. Všechno je v něm špatně a všechno bych udělal jinak. Nezasmál jsem se ani jednou. Veškeré postavy mi příjdou krajně nesympatické a naprosto obyčejné. Zkrátka zde chybí totální magor, který by děj dovedl nějak oživit. Úplně nejvíc mi vadí ústřední postava poloplešárda. Dále mně hrozně lezl na nervy umělý smích, který zní v naprosto nevhodné okamžiky. Moc se omlouvám, že mi nepříjde vtipné, když třeba někdo řekne ,,ahoj". Rozhodně nelze očekávat, že by mělo dojít k nějakému zlepšení, tudíž se sledováním končím a zanechávám zde jeden upřímný odpádek. ()

theSaint 

všechny recenze uživatele

Sledovat intelektuálního psychiatra, jak se probíjí každodenním životem mezi "obyčejnými lidmi", je jednoduše kouzelné. V tom mu řádně sekunduje jeho neméně sofistikovaný bratr. Frasierovo propady šílenství nad určitými životními etapami nemají jedinou chybu. Inteligentní, zábavná podívaná, s úžasnými slovními obraty, zraje jako ono kvalitní víno, které si rád doktor Crain dopřává. Vracím se k seriálu v roce 2020 a cením ho ještě výše. Není divu, že seriál posbíral v průběhu let nominace na mnoho cen a mnoho jich vyhrál. V žánru to považuji za zcela jistou špičku, kterou stále nikdo nepřekonal. Mimochodem, byt Frasiera je úchvatně nadčasový. Vynikající dabing. //2022 a opět jedinečný. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (74)

  • Kelsey Grammer (Frasier Crane) bol v čase natáčania najlepšie plateným televíznym hercom. (kacer4)
  • Zatímco Kelsey Grammer (Frasier) ve scénách, kdy hraje na piano, hru jen předstírá a hraje ve skutečnosti profesionální pianista, David Hyde Pierce (Niles) hru na klavír studoval, takže jeho hraní na piano je autentické a hraje skutečně on. (Jarsey)
  • Představitel psa Eddieho Moose ve skutečnosti nebyl až tak přívětivý a představitele svého filmového páníčka Johna Mahoneyho (Martin Crane) během společných scén dvakrát kousnul. (Jarsey)

Reklama

Reklama