Reklama

Reklama

Frasier

(seriál)
USA, (1993–2023), 102 h 31 min (Minutáž: 21–44 min)

Hudba:

Bruce Miller

Hrají:

Kelsey Grammer, Jane Leeves, David Hyde Pierce, Peri Gilpin, John Mahoney, Moose, pes Enzo, Edward Hibbert, Saul Rubinek, Marsha Mason, Harriet Sansom Harris (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(273)

Svérázný bostonský terapeut se přestěhuje do Seattlu, aby začal nový život, a současně sdílí své životní zkušenosti na vlnách rozhlasové talk show, avšak v soukromém životě složitě bojuje s vlastními problémy. (SkyShowtime)

Recenze (321)

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Vynikající sitkom, ve kterém, na rozdíl od většiny amerických sitkomů, chybí pomrkávání do kamery a herci opravdu hrají. Můj favorit je hlavně Niles a jeho průpovídky. Skvělý seriál. Jeden z mála amerických seriálů, který se kvalitou vyrovná britským. A nejlepší díl podle mě? Pohřeb tetičky.....She such a groovy lady, she makes my heart go haidy, heidy..........mimochodem doporučuju slovenský dabing. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Spočiatku som Frasiera nemusel, neskôr som mu prišiel na chuť a sledoval ho, ale dnes ho opäť veľmi nemusím, aj keď ten humor je svojský. Frasier je nočný seriál s ľuďmi na pohľad obyčajnými, nijak nevynikajúcimi, ale vnútri celkom zábavnými. Nie som psychológ, ale za tie hlášky a originálnosť si to aspoň tie tri hviezdy zaslúži. ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Frasier je parádní zábava všech jedenáct sérií. Často se tvrdí, že prý to má punc inteligentního humoru. Nerad bych takto seriál otitulkoval. Je to bláznivá podívaná, co si utahuje z lidských slabin (většinou psychického rázu) a na paškál si bere i tradičně americké rysy jako nekonečnou touhu uspět a prosadit se. Individualismus pod vysměšnou lupou. Tohle všechno zní docela suchopárně a nepochybně by i bylo bez toho geniálního obsazení Kelseyho Grammera a dalších jeho kumpánů. Mají dar vytvořit neuvěřitelně sebe shazovačnou situaci, při níž si zachovají tvář. A navíc, na rozdíl od jiných sitcomů zde není tradiční nadržování postavě jedné na úkor jiných. Všem stejně, když průser, tak ať ho vyžere každý. Upřímně přiznám, že psychiatry v oblibě nemám (90% z nich by mělo samo vyhledat pomoc těch zbylých 10%). Přesto je pro mě Frasier snad tou nejoblíbenější seriálovou postavou vůbec. To o něčem svědčí. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Výborný komediálny seriál, ktorý je však založený na trápnych situáciach, čo mi bráni si pri ňom oddýchnuť. Hanbím sa aj za Frasiera, ktorý je absolútny partnerský antitalent a v tých absurdných situáciach sa vážne chová ako magor. Ale postavy sú veľmi sympatické a dá sa schuti zasmiať v každej jednej časti. Hlavne Niles je super, ktorý ani nemôže byť z tohto sveta. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento seriál nikdy nepatril medzi moje obľúbené, ale spomínam si, že som ho aj tak z nudy v televízií pozerával. Na pár veciach sa dalo zasmiať, ale inak to bola jedna časť za druhou plná nudy a núteného humoru. Nepáčila sa mi ani jedna jediná postava a dabing ma tiež neoslovil. Takýto druh humoru mi veľa nehovorí a v tej dobe boli omnoho lepšie seriály a tiež sitcomy. Taktiež by už liezlo na nervy stále sa dívať na ten škaredý byt, v ktorom sa odohrávalo najviac scénok. K tomuto sitcomu by som sa už nikdy nevrátil. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (75)

  • Seriál si získal fanoušky i v LGBT komunitě pro jeho vtipné, ale vkusné vtipy o homosexualitě. Kromě toho i tři herci David Hyde Pierce (Niles), Edward Hibbert (Gil Chesterton) a Dan Butler (Buldog) byli ve skutečnosti gayové. (Jarsey)
  • Kelsey Grammer (Dr. Frasier) si po veľkom ohlase seriálu zapýtal pred natáčaním 3. série 250 000 amerických dolárov za epizódu. Pred 11. sériou si herec zapýtal 1 600 000 dolárov za epizódu. Len za 11. sériu zarobil viac ako 38 miliónov. Pre autorov seriálu sa to už stalo neúnosne a seriál ukončili. Frasier bežal na obrazovkách 11 rokov, od 16. septembra 1993 do 13. mája 2004. V roku 2023 však vzniklo pokračovanie. (Raccoon.city)
  • John Mahoney, který hraje Frasierova (Kelsey Grammer) otce Martina, je ve skutečnosti jen o 15 let starší než Kelsey Grammer. Grammer si tak na žádost tvůrců oholil vousy, které nosil ke konci seriálu Na zdraví (od r. 1982), aby vypadal mladší oproti Mahoneymu. (StarsFan)

Reklama

Reklama