Reklama

Reklama

Frasier

(seriál)
USA, (1993–2023), 102 h 31 min (Minutáž: 21–44 min)

Hudba:

Bruce Miller

Hrají:

Kelsey Grammer, Jane Leeves, David Hyde Pierce, Peri Gilpin, John Mahoney, Moose, pes Enzo, Edward Hibbert, Saul Rubinek, Marsha Mason, Harriet Sansom Harris (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(273)

Svérázný bostonský terapeut se přestěhuje do Seattlu, aby začal nový život, a současně sdílí své životní zkušenosti na vlnách rozhlasové talk show, avšak v soukromém životě složitě bojuje s vlastními problémy. (SkyShowtime)

Recenze (321)

Skleni 

všechny recenze uživatele

Frasier je seriál ktorý ako prvý možno ponúka v istej miere a podobe sofistikovaný a inteligentný humor. Niles je geniálna postava a Frasierove všetky ambície, maniere a fóbie z tohto seriálu robia geniálnu vec. avšak ku koncu trochu stráca dych. Možno preto aj ten koniec Ale aj tak: 92% ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Tento seriál som ako malý sem-tam zachytil v TV, no nevýhoda bola, že ho vždy vysielali až v neskorých nočných hodinách. Na strednej škole som si ho zaobstaral na DVD a hneď som sa stal jeho fanúšikom. Výborný slovenský dabing, vysoká úroveň všetkých sérií a príjemné herecké obsadenie vytvárajú z Frasiera kult 90tych rokov. Pre mňa najlepší sitcom vôbec. ()

Reklama

bloodline 

všechny recenze uživatele

Friends a Frasier. Za mňa vrchol sitkomovej tvorby. Ten snobský psychiater si ma hneď získal svojim inteligentným a suchým humorom. Ako pravý intelektuál vedel občas hrať aj s ľudskými, ťažšími emóciami, čo sa odzrkadlilo na komplexnejších dojmoch. Prvým dvom sériam chýbala zohratosť a zbytočne zachádzala do dramatických polôh. Na všetko dala zabudnúť tretia až piata séria. To bolo magnifiques. Zvyšok držal frasierovský nadštandard. Dodnes mi leží v žalúdku len jedna vec. Tak skvele fungujúce obsadenie pošramotili nezmyselným odprataním Bulldoga po šiestej sérii. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Frasier má všetko, čo má správny seriál mať - inteligentný humor, perfektné herecké výkony a neotrepané zápletky. Postavy sú uveriteľné a neskutočne vtipné, či už ide o samotného Frasiera a jeho večné prúsery (hlavne čo sa týka žien), zakomplexovaného Nailsa beznádejne zamilovaného do Frasierovej slúžky Daphne, ktorá sa zas oduševnene stará o ich otca Martina a psa Eddieho atď. Mohol by som pokračovať ešte dlho a stále by som nevymenoval všetky tie originálne postavičky, ktorými je celý seriál naprataný až po okraj. Jednoducho paráda! PS: Pozor! Niektoré diely nie sú práve najvtipnejšie (tým nemyslím, že sú zlé) a tak sa nenechajte odradiť. Na každý taký diel však pripadajú dva perfektné a na dva perfektné jeden ultimátny, pri ktorom sa budete chytať za brucho od začiatku do konca. Musíte len vytrvať, oplatí sa to. ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (2) - 53. ročník (za rok) 1995, 58. ročník 2000 - *Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Kelsey Grammer + nominace (22) - 51. ročník 1993 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Kelsey Grammer, Nejlepší herec ve vedlejší roli - John Mahoney, 52. ročník 1994 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Kelsey Grammer, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Jane Leeves, Nejlepší herec ve vedlejší roli - David Hyde-Pierce, 53. ročník 1995 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec ve vedlejší roli - David Hyde-Pierce, 54. ročník 1996, 55. ročník 1997 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Kelsey Grammer, Nejlepší herec ve vedlejší roli - David Hyde-Pierce, 56. ročník 1998 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Kelsey Grammer, 58. ročník 2000 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec ve vedlejší roli - David Hyde-Pierce, Nejlepší herec ve vedlejší roli - John Mahoney, 59. ročník 2001 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Kelsey Grammer ()

Galerie (88)

Zajímavosti (74)

  • Frasier (Kelsey Grammer) sa narodil v roku 1952, čo znamená, že by mal byť o tri roky starší ako jeho herecký predstaviteľ. (Pokryvac)
  • Podľa výhľadu z Frasierovho (Kelsey Grammer) bytu sa budova nachádza na južnom svahu kopca Kráľovnej Anny, ale v realite žiadny byt v Seattli nemá podobný výhľad. (pravo)

Reklama

Reklama