Reklama

Reklama

Frasier

(seriál)
USA, (1993–2023), 102 h 31 min (Minutáž: 21–44 min)

Hudba:

Bruce Miller

Hrají:

Kelsey Grammer, Jane Leeves, David Hyde Pierce, Peri Gilpin, John Mahoney, Moose, pes Enzo, Edward Hibbert, Saul Rubinek, Marsha Mason, Harriet Sansom Harris (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(273)

Svérázný bostonský terapeut se přestěhuje do Seattlu, aby začal nový život, a současně sdílí své životní zkušenosti na vlnách rozhlasové talk show, avšak v soukromém životě složitě bojuje s vlastními problémy. (SkyShowtime)

Recenze (321)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Spočiatku som Frasiera nemusel, neskôr som mu prišiel na chuť a sledoval ho, ale dnes ho opäť veľmi nemusím, aj keď ten humor je svojský. Frasier je nočný seriál s ľuďmi na pohľad obyčajnými, nijak nevynikajúcimi, ale vnútri celkom zábavnými. Nie som psychológ, ale za tie hlášky a originálnosť si to aspoň tie tri hviezdy zaslúži. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Trochu jiná káva než například Přátelé, ale to, že seriál vydržel na televizních obrazovkách dlouhých jedenáct sérii, mluví za vše. Inteligentní humor postavený na zápasu snobský svět plný opery, dobrého vína a členství ve všemožných spolcích versus život průměrného Američana sledujícího s plechovkou piva v ruce baseball z ošoupané sedačky v čele s mužem, jemuž charisma teče i s uší, Kelsey Grammerem. ()

Reklama

KoRner 

všechny recenze uživatele

Výborný komediálny seriál, ktorý je však založený na trápnych situáciach, čo mi bráni si pri ňom oddýchnuť. Hanbím sa aj za Frasiera, ktorý je absolútny partnerský antitalent a v tých absurdných situáciach sa vážne chová ako magor. Ale postavy sú veľmi sympatické a dá sa schuti zasmiať v každej jednej časti. Hlavne Niles je super, ktorý ani nemôže byť z tohto sveta. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Frasier je prepracovaný, sofistikovaný, inteligentný, ale v provom rade mimoriadne vtipný sitcom. Videl som všetky časti a musím s čistým svedomím priznať, že tento seriál nemá slabé miesta. Tvorcovia pre diváka pripravili 11 skvelých sérií, ktoré môže človek pozerať stále dokola a neomrzia ho. 90. roky boli zlatou érou sitcomov. Frasier je síce trocha v tieni Priateľov, no kvalitou nijak nezaostáva. Jednotlivé charaktery sú dokonca ešte o chlp sympatickejšie a nie je tu nikto, kto by ma vyslovene štval. Z hercov nemôžem vybrať jedného, lebo všetci bol užasní ale ústredné duo Kelsey Grammer a Davi Hyde Pierce sa snáď pre tieto postavy narodilo. Nikde inde som sa nenasmial tak, ako na týchto dvoch svojských psychológoch. K tomu mierne čudná opatrovateľka Dafné a večne nespokojný, ale veľmi príjemný otec Martin s jeho verným spoločníkom Ediem. Pre mňa je Frasier jeden z najlepších sitkomov a aj seriálov všetkých čias. Dokonalých 5* a 100 %!! ()

boshke 

všechny recenze uživatele

V našich končinách málo známý seriál. Já ho znám z dřívějších dob ze slovenské Markízy a nedám na něj dopustit. Zapomeňte na záchvaty smíchu, pokud vám nestačí opravdu málo; Frasier není ten typ seriálu, kdy se popadáte za břicho celých dvacet minut. Jedná se o lehký, oddechový, suchý humor. Tudíž si ho pustíte spíš sami k odpočinku po náročném dni než před kamarády, abyste se vytáhli, co nového jste na internetu "splašili". Frasier, psychiatr se svou vlastní rádiovou šou žijící se svým invalidním otcem, jeho psem a služkou Daphne, do které je tajně zamilován jeho bratr Niles, též psychiatr. Dokázal bych si Frasiera představit na jedné ze zavedených televizních stanic, třeba místo nesmrtelných Přátel, Sabriny nebo Krok za krokem, které jedou dokola snad už po sté. Bohužel. Jediný, kdo našel odvahu Frasiera uvést je nová TV Cool, což při vší úctě až takové terno není... 90% ()

Galerie (88)

Zajímavosti (74)

  • Byt Frasiera Cranea (Kelsey Grammer) sa nachádza vo fiktívnom bloku bytov v Seattli, takzvanom Elliot Bay Towers. Budova má 20 poschodí a na každom sa nachádza 14 bytov. (pravo)
  • Po skončení nakrúcania seriálu Na zdravie (od r. 1982) producenti rátali s Kelseym Grammerom (Frasier) do ďalšieho seriálu, kde mal hrať bohatého vydavateľa na vozíčku so svojou hispánskou opatrovateľkou. Televízia tento nápad však zmietla zo stola a chcela pokračovať s postavou "šibnutého psychiatra". (kacer4)

Reklama

Reklama