Reklama

Reklama

Frasier

(seriál)
USA, (1993–2023), 102 h 31 min (Minutáž: 21–44 min)

Hudba:

Bruce Miller

Hrají:

Kelsey Grammer, Jane Leeves, David Hyde Pierce, Peri Gilpin, John Mahoney, Moose, pes Enzo, Edward Hibbert, Saul Rubinek, Marsha Mason, Harriet Sansom Harris (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(273)

Svérázný bostonský terapeut se přestěhuje do Seattlu, aby začal nový život, a současně sdílí své životní zkušenosti na vlnách rozhlasové talk show, avšak v soukromém životě složitě bojuje s vlastními problémy. (SkyShowtime)

Recenze (321)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Sitcom, neboli situační komedie, by měl být především vtipný. To je Frasier jak kdy. Ne, že by se od sebe díly nějak lišily, a tak jsou v každém dva až tři vtipy, při kterých se člověk zasměje. Jinak je to taková prázdná vata z prostředí, které k humoru přímo vybízí, ale špatně ho realizuje v televizi. 50% ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Kouknul jsem na první tři díly, protože mám takovou teorii, že první tři díly odhalí celkový potenciál seriálu. Seriál mě nezaujal vůbec ničím. Všechno je v něm špatně a všechno bych udělal jinak. Nezasmál jsem se ani jednou. Veškeré postavy mi příjdou krajně nesympatické a naprosto obyčejné. Zkrátka zde chybí totální magor, který by děj dovedl nějak oživit. Úplně nejvíc mi vadí ústřední postava poloplešárda. Dále mně hrozně lezl na nervy umělý smích, který zní v naprosto nevhodné okamžiky. Moc se omlouvám, že mi nepříjde vtipné, když třeba někdo řekne ,,ahoj". Rozhodně nelze očekávat, že by mělo dojít k nějakému zlepšení, tudíž se sledováním končím a zanechávám zde jeden upřímný odpádek. ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Milujem ten seriál z celého srdca. Pamatám sa, že som bol kvoli nemu vždy dlho do noci hore. Nič nestratil po tých rokoch zo svojej atraktívnosti. Stále je veľmi humorný, ľudský a príjemný. Dokonca teraz je možno ešte lepší, lebo chápem už aj tým vtipom, ktoré mi možno pred rokmi unikali. Večná a nesmrteľná klasika. Neverím, že niektorí seriál budem mať ešte dakedy radšej ako práve Frasiera. ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Moj najzamilovanejsi sit.com od mojho vzniku. Postavy som si pustil k telu naslepo a nevznikol konflikt. Serial obsahuje presne ten typ humoru, ktory konzumujem, dejovo sa rozvija , vsetci jedia, piju, raduju sa, tancuju a ja plesam. Moje oblubene casti: kazda jedna. V mojom oku uspesne prekonal vsetkych a pol chlapa , nepriatelov, chlpatych mimozemstanov , kroky za krokom a televizne noviny. Kiezby sa nasla este jedna hviezdicka v rezerve za slovensky dabing,lebo je to jeden z drziakov. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Veľa sitkomov, ktoré som zatiaľ videl bolo vynikajúcich, ale iba Frasier má to "something" čo ho stavia na pomyselný piedestál nesmrteľnosti. Postava tohto rozhlasového "rádobypsychológa" odštartovala svoju púť v Na zdravie, objavila sa v Krídlach aby nakoniec zakotvila vo vlastnej show. Kelsey Grammer (Pavol Topoľský) - apropo v americkej verzii Simpsonovcov dabuje Leváka Boba - priviedol na scénu svojho večne frfľajúceho otca Martina Cranea (Dušan Jamrich), neurotického a obsesiami posadnutého brata Nilesa Cranea (Ján Tréger), svojráznu terapeutku Daphne Moonovú (Helena Krajčiová) a rozhlasovú techničku s podrezaným jazykom Roz Doyleovú (Szidi Tobias). A zrodil sa kult, ktorý nám ešte niekoľko prázdnin bude MARKÍZA servírovať ako bonbónik, čo náhodou prenikol medzi splašky typu Zámena manželiek, Uragán, atď. Frasierov humor je esenciou situačnej komiky (ktorá neomrzí ani po x-tej variácii rovnakého gagu) a britkého až anglicky suchého humoru. A čerešničku na torte predstavuje GENIÁLNY slovenský dabing (prekonávajúci aj legendárneho Dempseyho). Keď PRIMA svojho času odvysielala prvú sériu Frasiera, bol som zvedavý aký bude český ekvivalent. Ostrieľaní bardi Petr Oliva a Tomáš Juřička však nesiahali ich slovenským kolegom ani po členky. Aj preto asi v Česku má rozhlasový psychiater nadlho "utrum". A to je veľká škoda "přátelé". (17.12.2004) ()

Galerie (88)

Zajímavosti (74)

  • John Mahoney, který hraje Frasierova (Kelsey Grammer) otce Martina, je ve skutečnosti jen o 15 let starší než Kelsey Grammer. Grammer si tak na žádost tvůrců oholil vousy, které nosil ke konci seriálu Na zdraví (od r. 1982), aby vypadal mladší oproti Mahoneymu. (StarsFan)
  • O Frasierovom (Kelsey Grammer) synovi Freddym (Jack Cutmore-Scott) v sérii vysvitne, že nedokončil štúdia na Harvarde. Herec Jack Cutmore-Scott v skutočnosti na tejto univerzite úspešne vyštudoval anglickú literatúru, jazyky a divadlo. (GTS_PUNK)
  • Napriek tomu, že sa seriál odohráva v Seattli (štát Washington), filmovalo sa v tomto meste iba raz (diel Výroční pořad). Takmer všetko sa natočilo v rámci Los Angeles, prevažne v Paramount Studios. (pravo)

Reklama

Reklama