Reklama

Reklama

Epizody(8)

Osemdielny taliansky televízny seriál o životnej púti presláveného stredovekého cestovateľa a objaviteľa. (oficiální text distributora)

Recenze (82)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Vynikající životopisný seriál, možná vůbec nejlepší, jaký se objevil na ČST 80. let, o tom není pochyb. Deset hodinových dílů mapuje celý Marcův život od dětství v Janově až po cesty na blízký a dálný východ.... Kromě skvělého scénáře, kterému se podařilo hodně věrné zpracování skutečných Marcových vzpomínek, seriál hodně zvedá očividný dostatek financí na kostýmy a větší scény a také tradičně skvělá Morriconeho hudba. Nejsilnější scéna, alespoň pro mě, je Marcovo přihlížení křižáckému masakru ve Svaté zemi. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Úžasný seriál s vynikajícím hereckým obsazením. Seriál si kladl za cíl seznámit diváky s mnohonárodnostní kulturou, která ve 13.stol. působila válečné rozbroje, nájezdnické výpady a obrovskou expanzi z východu na západ. Ale též moudrost a vzdělanost vládců tehdejší Číny. Slova velkého Kublaj-Chána: "Svět můžeš dobýt v sedle koní, ale v sedle koní mu nemůžeš vládnout !" ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Výborný historický seriál popularizující jednu velkou historickou postavu západní civilizace, který patřil k tomu nejlepšímu, co se vysílalo v Československé televizi před rokem 1989. Úžasně výpravný (a asi na italské poměry i nákladný), skvěle herecky obsazený (včetně mezinárodních hereckých hvězd - Leonard Nimoy, F. Murray Abraham, Denholm Elliott...) a s tak podmanivou a sugestivní hudbou Ennia Morriconeho, že takového Vangelise v Dobytí ráje hravě strčí do kapsy. Seriál Marco Polo je ale vlastně více než hraný film takový imaginární historický cestopis, skoro až s encyklopedickými rozměry života, doby a cesty slavného cestovatele. A jediná má výtka zní - občas (ale opravdu jen málokdy) sklouzává tenhle seriál od dějovosti k popisnosti, rozměrů třeba zrovna italských filmových neorealistů to ale nedosahuje:-) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Co tomu chybí k dokonalosti nejlépe shrne sám Marco v (páté?) epizodě, ve které chánovi s až nakažlivým zaujetím vypráví co na své cestě z Benátek viděl a zažil. A přitom tam z toho nebylo vůbec nic. Chyba téhle série je tedy především v rozsahu, na pokrytí všech Polových dobrodružství je osm cca hodinových dílů málo, zvláště když se ztrácí čas při "estrádních" ukázkách jednotlivých kultur během žranic tu či onde. Pokud se však zrovna nejí a nepopíjí, tak nelze mít moc výhrad. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Sice čtyřicet let staré, ale asi nejpřesvědčivější zpracování cestovatelských dobrodružství Marca Pola. Osm dílů nemůže sice pokrýt ani zlomek Polovi knihy Milion, ale na druhou stranu to je na seriál osmdesátých let velmi výpravné a dokonce s hudbou od Morriconeho. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama