Reklama

Reklama

Muž se zaječíma ušima

  • Slovensko Muž so zajačími ušami (více)
Trailer

Obsahy(1)

Josef (Miroslav Krobot) je spisovatel, který jednoho dne získá nečekanou schopnost – mimořádný sluch v podobě zaječích uší. Ten mu umožňuje výborně slyšet nejenom hlasy dalších lidí, ale především jejich myšlenky... Střet cizích a vlastních představ o sobě samém otevře Josefovi oči. Když mu pak jeho mladá přítelkyně Katka (Alexandra Borbély) oznámí, že s ním čeká dítě, Josef ví, že je to jeho poslední šance, jak si uspořádat dosavadní život. Rozhodne se s ní oženit a narovnat rodinné vztahy... Muž se zaječíma ušima je tragikomedií o muži, kterému se život převrátí vzhůru nohama ze dne na den, ale i vyprávěním o našich představách o životě a o tom, jak někdy mohou být mylné a zároveň smutné i komické. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

mira007 

všechny recenze uživatele

Od té doby co Miroslav Krobot nepočítá ty vrácené podšálky je loterií, zda se objeví v něčem děsně in zábavném, nebo naprosto mimozemsky mimózním, jako když se chopí režie. Spíše ten druhý případ je tento skoropseudoartový komediální kousek, který mi moc vtipný nepřišel. Jedna hvězda za autorskou odvahu něco takového natočit, ale pro mne byl už odrazující Kaiser, který tam hned na začátku v depresi ukazuje nekonečně dlouho svůj penis. No ani moc nepomůže, když tam Babišová ( ne Monika ) ukazuje prsa. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Co si o tom myslet? Spisovatele provází vždy nějaká krize. Čumí na první pořád prázdnou stránku, z naslouchání lidem už jim hrabe, prožívají krizi identity. Že je cynický Miroslav Krobot spisovatelem, podřídil i svůj osobní život. Ostatní si nahrává na diktafon, aby mohl použít jejich slova, naslouchat jim ale nedokáže, snaží se porozumět lásce, ale za život jí sám příliš nerozdal. S dospělými dětmi to má nahnuté, manželku po dvaceti letech odloučení prosí o rozvod. Na stará kolena se znovu stane otcem. Jeho nový román popisuje muže, který spořádá autem sraženého zajíce a následující den se probudí s extrémně citlivým sluchem, který krom jiného zaznamená i myšlenky druhých lidí. Ale pořád se všechno točí okolo něj – i jeho nová kniha bude vyprávět především o něm samém. Krobotův odměřený výraz je znovu velmi dobrý, slušní jsou i ostatní herci, nejvíc asi Zuzana Mauréry a Oldřich Kaiser. To okolo už je horší. Moc mi nešlo se chytit autorovy vlny, chyběla mi pevná struktura, formální stránka mě určitě nestrhla. Tenhle portrét muže v krizi pozdního věku je nakonec takový nesourodý. Přijde mi, že Šulík točil hlavně pro sebe, a na samotné diváky úplně nemyslel. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* nedivím se tady tomu nízkému hodnocení i z toho hlediska, že je tu zařazen do žánru komedie, protože se jedná o docela těžké drama a artový film. Symbolismus a existencialismus z něho přímo čpí a tak si ho "užije" a pochopí divák, co má už dost života za sebou a bilancuje. Neodnesete si z něho dobrou náladu, ale po herecké i technické stránce je na slušné úrovni a neměli byste být zklamáni.  [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 2 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] Bohužel ani u artového filmu se nevyhnu blábolení, i když se to sem moc nehodí ... BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Režisér prý řekl: „Chtěl bych, aby náš film hovořil o vážných věcech se sarkastickým humorem.” Jestli měl Martin Šulík něco podobného v úmyslu, tak mám pocit, že se mu to opravdu povedlo, protože přesně tímto způsobem Muže se zaječíma ušima vnímám i já. Jde o poněkud zvláštní a občas těžko uchopitelný snímek, jenž se mi z nějakého (mně neznámého) důvodu dostal pod kůži. Hodně mě oslovily názory a postřehy hlavního hrdiny Josefa (v civilním, avšak naprosto přesném podání Miroslava Krobota), který zde dost svérázně bilancuje svůj dosavadní život a přitom se dostává do řady bizarních situací. Diváckou pozornost si rozhodně zaslouží také skvostná kameramanská práce Martina Štrby a nesmírně působivý herecký výkon Oldřicha Kaisera ve vedlejší roli, za nějž byl po právu oceněn Českým lvem. Už to nebudu moc okecávat, prostě jsem si jistá, že jsem tento film neviděla naposledy. (85%) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Muž so zajačími ušami" je pre mňa fascinujúci film. Neviem presne povedať aké sú moje reálne dojmy. Jednoducho... je to trošku komplikované. Ide o silný artový film, sú v ňom zaujímavé myšlienky a veľmi dobré životné postrehy. Nie som si ale úplne istý, či je to niečo, čo si v tom nájde bežný divák. Ale potom je tu aj otázka, či je toto aj vlastne film pre bežného diváka. Tvorba Martina Šulíka je celkom svojská a bolo to vidno aj v ostatných filmoch čo som od neho videl ("Tlmočník" , "Záhrada"). Takže v tomto smere si asi diváci sami zhodnotia, či je toto film pre nich. Moje pocity? Sú tu momentky, ktoré sa mi páčia. Ako napríklad herecký výkon Miroslava Krobota, scénky s jeho manželkou (v podaní Zuzany Kronerovej) a rovnako aj scénky s jeho súčasnou tehotnou milenkou. Alebo aj časti, kedy zasadá rada o vydaní novej knihy. Momentky ako tieto robia pre mňa film zaujímavým. Najmä keď si ich potom aj spojíme so scénkami predtým. Viac-menej aj súhlasím s pocitmi, že postavy tu nie sú veľmi sympatické, no na druhú stranu mi to nejako extra nevadí. Pretože tie životné postrehy sú tu zachytené veľmi dobre. A fungujú. Je to film, ktorý si ešte určite na dlhší čas zapamätám. Hodnotenie: B- ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení se zúčastnilo 12 zajíců, celkem se ve filmu objeví 4 druhy zvířat – 1 kůň, 3 psi, 4 rybičky a uvedení zajíci. (Bioscop)
  • Hlavní roli svěřil Šulík Miroslavu Krobotovi, na kterého myslel, už když roli psal. „Mně se líbí jako člověk i jako herec. Mám pocit, že to je herec, který má svoje tajemství,“ uvedl režisér a scenárista filmu. (SONY_)
  • Scéna z bazénu a následně ze sprch a šatny ze začátku filmu se natáčela v pražském hotelu Pyramida. (koca999)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Zátopek!

Cenu filmových fanoušků získal Zátopek!

17.01.2022

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) dnes oznámila kompletní seznam nominací pro 29. ročník udělování cen Český lev. Mimo to byly během dnešní tiskové konference oznámeny i dvě nestatutární… (více)

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

07.07.2021

Od pátku 6. 8. až do čtvrtečního odpoledne 12. 8. 2021 nabídne Filmovka cestu historickým, současným a česko/slovenským filmem. Do srdce Slovácka opět zamíří hvězdy stříbrného plátna, s nimi dojde na… (více)

Reklama

Reklama