Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Držitelka Oscara Emma Stone září v celovečerním filmu Cruella od společnosti Disney. Film se odehrává v době londýnské punckrockové revoluce 70. let a sleduje vzpurné počátky nechvalně proslulé módní darebačky, Cruelly de Vil. Mladá, chytrá a kreativní podvodnice Estella je odhodlaná se prosadit ve světě módy. Spřátelí se s dvojicí mladých zlodějů, kteří oceňují její zálibu v rošťárnách. Jednoho dne se Estelle podaří zaujmout pozornost ohromně šik a děsivě haute módní legendy, baronky von Hellman, jenž ztvárnila dvojnásobná držitelka Oscara Emma Thompson. Jejich vztah však uvádí do pohybu souhrn událostí a odhalení. Estella se rozhodne přijmout svou temnou stránku a stává se drsnou, módní a pomstychtivou Cruellou. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (369)

GeusX 

všechny recenze uživatele

Zajímavá, dlouhá a poutavě udělaná černá komedie, ale ne zas tak, že byste se u ní smíchy váleli po zemi - ale holt nějaká žánrová škatulka se vymyslet musí. Pustil jsem si film bez nějakého kontextu, aniž bych tak nějak tušil o čem to bude a pořád jsem si říkal, že ten black&white modní účes jsem někde viděl... a ona je Cruella postava ze 101 dalmatinů :-) 80%  (viděl jsem: 1x cz) ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Cruella je snímek o zrodu jedné z nejznámějších záporných disneyovských postav, Cruelly de Vil ze světa 101 dalmatinů. Film působí lehce nesourodě, jelikož první půlhodina, mapující nejvýznamnější události v životě dvanáctileté Cruellky, je čiště dramatická a pocitově má nejblíže ke Zlodějce knih. Následuje střih do věku jejích dvaadvaceti let a ze snímku se okamžitě stává krimi-komedie, ve stylu komba Birds of PreyĎábel nosí Pradu. Celý scénář snímku působí tak, že byl psán původně právě pro postavu Harley Quinn z Birds of Prey (schizofrenie, traumata z dětství, krádeže), a když nebyl využit, tak se akorát upravil a přepsal pro účely Cruelly. Tím se v mých očích stává naprosto nevěrohodným a mám velký problém s přijetím této verze „zlé“ Cruelly, která ve své podstatě vůbec zlá není, pouze lehce sociopatická. A s její známější krvelačnou verzí, dychtící po dalmatiním kožíšku, ji takřka nic nespojuje. Z filmu bych tak vyzdvihl především feeling 70. let, vynikající kostýmy a prvotřídní dobový soundtrack, to je však hodně málo na to, abych pomýšlel, že si jej někdy v budoucnu opětovně pustím. Něco mezi dvěma a třemi hvězdami. A jelikož mě nenapadá nic, čím bych se mohl přiklonit k vyššímu ohodnocení, dávám hvězdy dvě. 😕 (26.06.2021) ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty, Šmudlo. Přines mi oběd. Losos se sójovým glazé, citrónové rizoto, okurku krájenou v úhlu třiceti stupňů o šířce tří milimetrů, sedm lístků petrželky navrch. A sekat. Netrhat." Baronka mě bavila v každým výstupu. Každýmu vynadala, ztrapnila ho, ukradla mu nápady a pak se ještě pochválila. To je prostě svět módních návrhářů a tomu já rozumím. Nejradši mám tu ... Laffitu. A pak taky Cruellu, protože její punkový výstupy byly dokonalý. Navíc k tomu hrála skvělá muzika a to je pak člověku jedno, že má při sledování něčeho tak esteticky krásnýho na sobě vasila a tepláky s vytahanejma kolenama. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Aj keď ani zďaleka nejde o dokonalý film (má to dlhočizný voice-over v úvode, zišlo by sa to trochu prestrihať, soundtrack by mohol byť precíznejšie zameraný na rok, kedy sa film odohráva, a Emma Stone, hoc je skvelá, Cruellu nedáva až tak uveriteľne ako Estellu), ide ale o mimoriadne štýlovú žánrovku, ktorá unikátne mixuje motívy z pôvodného animovaného filmu (je tam fakt KVANTUM odkazov) do dospelo pôsobiaceho extrémne štýlového filmu. Zároveň prichádza so zaujímavým príbehom "vzniku" Cruelly so skvelou dynamikou s Barónkou (fantastická Emma Thompson). Pritom nejde o nejaké samúčelné temné spracovanie, film je stále vhodný aj pre deti, ale estetika nepodlieza najmenším divákom (podobne ako to platilo napr. pre detské filmy v 80tych rokoch), naopak hudba, kostýmy (motív módy Cruella využíva na 100% a z niektorých módnych kreácií nejde spustiť oči) a výprava sú geniálne nadizajnované a vytvárajú fantastickú atmosféru, pre ktorú sa diváci k filmu budú dozaista vracať aj o 30 rokov (čo si nemyslím, že platí pre verziu s Glenn Close). 9/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Badassovské módne orgie a najemmastone-ovskejšia Emma Stone od Easy A, vo filme, ktorý viac než 101 dalmatínov pripomína dekadentný bastard 90.kového Burtona s Jokerom a Rocky Horror Picture Show. Gillespieov rukopis je jasne čitateľný, výtvarná štylizácia natoľko úchvatná, že oscary za kostýmy a výpravu to má v kapse už teraz, a keby existovala cena za pesničkový soundtrack, dostane ju to tiež. Je tam všetko. Väčšina druhov punk rocku, Boots are made for walkin, Come together, Feeling good a na záver to zaklincujú so Sympathy for the devil. Nečakaná bombička a ak ste tiež neboli v kine od marca 2020, než nám komunistická chrípka dodrbala ročník, toto je presne ten film. A deti nechajte doma, pár psíkov im tú temnotu nevykompenzuje. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení bylo odloženo poté, co si Emma Stone na koncertě Spice Girls roku 2019 zlomila rameno. (fiLLthe3DD)
  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)

Související novinky

Návrat Cruelly je potvrzen

Návrat Cruelly je potvrzen

14.08.2021

Na přelomu letošního května a června vstoupil do kin hraný spin-off 101 dalmatinů s názvem Cruella a prakticky už pár dnů po premiéře se začalo mluvit o přípravách pokračování. Studio Disney mělo v… (více)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Pokračování Cruelly už je na cestě

Pokračování Cruelly už je na cestě

06.06.2021

Studio Disney v poslední době rozhodně neotálí. Nová Cruella, jež vypráví o zrodu excentrické záporačky ze 101 dalmatinů, se totiž pomalu ještě ani nestihla ohřát v kinech ani na streamovací službě,… (více)

Reklama

Reklama