Reklama

Reklama

Tím SG-1 prichádza na Kasufovu žiadosť na Abydos, kde sa stretáva s malám chlapcom. Je to Shifu, harsesis - syn Sha’ri a Apophisa, ktorého vychovala Oma Desala. Shifu prišiel na Abydos, aby sa niečo dozvedel o svojej matke. Vracia sa s členmi SG-1 na Zem. Pre pozemšťanov je to skvelá príležitosť, ako od neho získať vedomosti Goa’uldov. O tieto vedomosti majú záujem aj Tok’rovia, s ktorými majú pozemšťania zmluvu o výmene všetkých potencionálnych zdrojov informácii, ktoré sa týkajú Goa’uldov . Do SGC prichádza Tok’ra Aldwin s tým, že môžu použiť zariadenie na vyvolávanie spomienok a že to Shifuovi nijak neublíži. Shifu hovorí, že Oma Desala mu pomohla pochovať tie spomienky v podvedomí, aby mohol žiť normálny život. Daniel sa rozpráva s Shifum, ktorý mu oznamuje, že Oma Desala učí, že o pravej povahe človeka sa rozhoduje v boji medzi jeho vedomím a túžbami jeho podvedomia. (TV Markíza)

(více)

Recenze (11)

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po S02E05 tu máme další epizodu, kde je Daniel bezohledný magor přesvědčený o své neomylnosti. Výborně gradující díl. "- Po fyzické stránce mu nic není, aspoň jsem nic nenašla." "- Až na skutečnost, že je v kómatu." Lidé, ať jsou sebevíc uvědomělí, stále mohou snadno sklouznout k egoizmu a božskému komplexu. Není snadné to zvládnout. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebaví mě linie s Harsesisem a nemám moc rád postavu Daniela Jacksona, ale přesto mám tuhle epizodu rád. Je to výhradně kvůli prostřední části epizody, kde vidíme Danielův sen, vizi člověka zničeného absolutní mocí. I díky tomu, že jde o sen, můžeme odpustit nelogičnosti (že by armáda byla tak neschopná a nedokázala si pohlídat jednoho archeologa, aby si jen tak nezačal jadernou válku?) a sledovat jeden z nejlepších Shanksových výkonů v seriálu (hraní v těch prvních řadách bylo výborné, ať už si o Shanksovi myslím cokoliv - i když si někdy říkám, zda se mu tahle role arogantního člověka nehrála tak dobře, protože byla více v souladu s jeho osobností), zajímavou vizi obrany Země, další členy SG-1 v zajímavých polohách - Sam ve vězení a považovaná za blázna, O'Neill si uvědomí, že Danielovi totálně přeskočilo a neváhá udělat správnou věc (nikdy jsme se z epizody nedozvěděli, co to vlastně Daniel provedl s Teal'cem, že?), další známé postavy SG univerza, byť v krátkých roličkách - Apophis jako poražený chudák (to se mu už brzy doopravdy splní), major Davis zmatený Danielem a jeho arogantním chováním. Konec (stejně jako začátek) už pak moc zajímavý není, ale alespoň nějak uzavírá tu nudnou linii s Harsesisem. ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E16 ⤶ O pravé povaze člověka se podle Omy rozhoduje v boji mezi jeho vědomím a touhami jeho podvědomí. Zlo v harsesisově podvědomí je moc silné, aby mu mohl vzdorovat. Zvítězit může jen když mu nedovolí bojovat. A Jack až moc dobře prožil co to znamená. Moskva má víc obyvatel než celá ČR. Bude muset změnit svou cestu, takhle by to nešlo. ⤷ E18 ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu uletená epizóda, v ktorej sa doktor Jackson celkom neprirodzene stáva vojnovým nadšencom i agresorom. Okrem toho sa mi nepáči, keď si scenáristi robia z diváka dobrý deň a celú skutočnosť otočia na sen - riešenie ala Bobby Jewing v Dallase. Ale je na čo pozerať, epizóde nemožno odoprieť originalitu. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama