Reklama

Reklama

Tím SG-1 prilieta s loďou, ktorú ukoristili Cronusovi. Tok’rovia sa dohodli s SGC, že im bude loď zapožičaná, aby sa na nej mohli premiestniť z Vorashu na nejaké bezpečnejšie miesto, kde by vybudovali novú základňu. Hviezdnu bránu chcú vziať so sebou. Tanith je veľmi prekvapený ich dopravným prostriedkom a pýta sa, prečo o tom všetkom nebol informovaný. Je mu oznámené, že preto, aby sa o tom nedozvedel Apophis a že Tok’rovia od začiatku vedeli, že je Apophisov špión a že zabil Shan’auc. Využili ho k dezinformovaniu Apophisa. Tanith je odvedený do väzenia. Tok’rovia ho nechcú vziať so sebou, aby neprezradil umiestnenie ich novej základne. Keď je všetko premiestnené, Tok’rovia sa pripravujú na nalodenie. Ale práve vtedy sa ozve poplašný signál. Tanithovi sa podarilo utiecť a ukryť sa niekde na povrchu, pátra po ňom Teal’c s Jackom a niekoľko Tok’rov. Po niekoľkých hodinách to vzdávajú a vracajú sa, okrem Teal’ca, ktorý celú vec berie osobne - Tanith zabil Shan’auc. (TV Markíza)

(více)

Recenze (10)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E21S04E04 ⤶ Vracíme se k dělové lince s Tanithem, který svědomitě splnil roli užitečného idiota. Odpálení hvězdy je jednou z nejnezapomenutelnějších scén seriálu a taky to pak bývá často připomínáno. Děj plný akce a nečekaných zvratů. Jedna beznadějná situace se mění v ještě horší a... pokračování příště. Tanith to nějak přežil a vrátí se. ⤷ S05E09E01 ()

Reklama

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý závěr 4. série, kde se originálním způsobem konečně nadobro postaráme o Apophise. Zase tu vidíme Sam a jejího vědeckého génia, Teal'c tu má skvělou podzápletku (tady byl ještě motiv jaffské pomsty celkem originální a dobře zahraný), Jack tu má skvělé slovní přestřelky s Jacobem, je tady skvělý záporák Tanith v podání Petera Wingfielda (IMHO potenciál tohoto záporáka byl v seriálu těžce nevyužit, dobře zahraný a ta osobní linie s Teal'cem), Jacob je jako vždy plusem epizody, je tu i pár pěkných akčních sekvencí. Pár maličkostí (útěk Tanithe) by se dalo vytknout, ale nic velkého. Jen ten cliffhanger "jsme uvězněni v jiné galaxii a návrat by nám trval 120 let" je trochu úsměvný, něco takového je u hlavních postav seriálu určitě uvěřitelná hrozba, co by si naše galaxie počala bez jediného týmu, který brání náš svět před šmejdem z vesmíru... ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První část trojdílu to teda rozjela ve velkém stylu. V první půlce se hodně mele pantem, akce přijde až v samotném závěru. Tokrové narychlo prchají z úkrytu, což přinese nový plán - odpálení hvězdy. Tanis je prozrazen a čeká ho smrt. Jenže díky lsti zvládne uniknout. Tealcova snaha o pomstu pak situaci značně zkomplikuje, když je Tealc postřelen. Máme připravenou půdu pro další dramatickou epizodu. Slabší 4*. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama