Reklama

Reklama

Nechte ho jít

  • USA Let Him Go (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Přišli o syna, ale za žádnou cenu nechtějí přijít o vnuka. Poklidný život penzionovaného šerifa George Blackledgea (Kevin Costner) a jeho ženy Margaret (Diane Lane) přeruší tragická smrt jejich syna. Vzápětí jim osud uštědří další ránu. Jejich snacha se znovu provdá a s novým partnerem odjede žít k jeho rodině. Pochopitelně s sebou odveze i svého malého synka. George a Margaret by se s tím snad nakonec smířili, kdyby nový partner jejich snachy neměl násilnické sklony. I proto se vydají na strastiplnou cestu přes půl země do Dakoty, aby v případě nouze zakročili a odvezli chlapečka s sebou domů. Jenže jeho nová rodina, jíž šéfuje svérázná Blanche (Lesley Manville), něco takového rozhodně nedovolí. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (169)

Radiq 

všechny recenze uživatele

By se mohlo zdát, že půjde o takovej ten nudnej film, kde se bude truchlit kvůli mrtvýmu synovi. Ale syn umře a přesuneme se až do doby po truchlení, na které bych teda zvědavej nebyl. Diane Lane i Kevin Costner svou roli sehráli parádně... a Diane má navíc mou velkou úctu, když ve svém věku pořád vypadá takhle skvěle (a jde to i bez plastik) - myslím, že pro muže by byl sen, kdyby jeho stará v jejím věku vypadala takhle a ne jako bečka sádla, strhaná matka nebo vyjetej olej. Ale na Kevina taky musím pět chválu. I deset chválu. Děj se sice může zdát trochu vleklým, ale mě stejně bavil, protože to bylo tak krásně civilní a uvěřitelné a pořád se to někam posouvalo... a navíc pak přišel ten dramatickej konec. Překvapilo mě to a překvapilo mě to dobře. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jak už tu několikrát padlo,Let him go je taková Eastwoodovka bez Eastwooda a to je vlastně její největší plus i mínus zároveň.Na jedné straně je tu ok příběh,hezká kamera a dobří herci (Costner se pro tyhle role hodí jako nikdo jiný,Diane Lane je pořád hodně dobrá a Lesley Manville je slušná záporačka),ale na straně druhé je vidět,že by to přeci jen chtělo zkušenějšího režiséra,který by tomu všemu dokázal vtisknout větší charisma a drive.Nic proti pomalým filmům,ale tady to do půlky byla trochu nuda a druhá polovina už to nestihla zachránit...70% ale tu čtvrtou tam prostě něco chybí. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Eastwoodovka, ktorú nenatočil Eastwood" na to naozaj sedí. Diane Lane tu dáva jeden z najlepších výkonov kariéry, Kevin hrá esenciu costnerovstva (čo je fajn, pretože presne to príbeh potrebuje) a je to luxusne vystavané, takže napriek pomalému tempu už zhruba od polovice film drnčí napätím a smeruje k strhujúcemu záveru. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Nedoporučuji. Nejemotivnější scéna byla, když Kevin Costner posunul židli. Kdyby z něj v té chvíli vylezl Mr. Nobody, tak je ten film dneska klasika. Namísto toho je první půlka filmu nuda k uzoufání = prolog, který měl trvat třicet vteřin, druhá půlka brutální béčko, hraničící se sebeparodií nějakého laciného amerického seriálu, který se pokouší o strašidelné historky v jedenáct večer na Nově v devadesátých letech. O ničem. Ani hezký to v ničem není. Koncept, že to má být pomalé, tomu ani za mák nepomohl, spíše to vede k úvaze, proč to netrvalo celé půl minuty, protože asi tolik toho v tom filmu je. Synopse jsou bohatší na významy, kterých se filmu nedostává. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Původní rozhodnutí je snad vzhledem k situaci a ztrátě syna pochopitelné, ale úplně v pořádku také není. Naštěstí se změní v něco, co už smysl dává, těžko to však šlo provést jinak, když Weboy je tu nechvalně známí pojem. Závěr byl tedy očekávaný, což ději na kvalitě neubírá, protože i on sám dokáže překvapit a hlavně je tu cesta k němu. Ještě pohodová road movie s kamerou kochající se okolní krajinou a záblesky westernu, který v druhé polovině dostává větší prostor. Příběh výborně graduje, čím blíže k cíli, tím hustší je jeho atmosféra. Scéna večeře i v tichu dokáže mluvit, právě tam se vše láme a potvrzuje, že to bude ještě složitější, než se dosud zdálo. Ale nejsou tu jen oni, je tu také Peter v podání Booboo Stewarta. Více scén s Diane Lane by neškodilo, tam ta chemie prostě byla. 75% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Alberta. (Rominator)

Reklama

Reklama