Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(14)

Postava pana Beana, jejímž tvůrcem a představitelem je Rowan Atkinson, vyvolala v oblasti komediálního žánru skutečnou senzaci. Panu Beanovi se dostalo četných mezinárodních ocenění, mezi kterými nechyběly ani Emmy za populární tvorbu, cena za komedii města Montreux a Mezinárodní cena kritiky z Montreux. Svými kousky, které ho přivádějí do prekérních situací, si získal publikum na celém světě. Velký podíl na tom má také skutečnost, že jeho humor je zcela vizuální. Doprovází ho sice zvuk, avšak jen minimum dialogů. Naprosto nemožný, občas roztomilý a vždy v dobrém rozmaru, pan Bean zastává výjimečné postavení v žánru televizní komedie po celém světě. (Česká televize)

(více)

Recenze (816)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

14*25 minut čistého humoru. Mr. Bean jako postava začínal jako one man show po hospodách, které Atkinson s Driscollem objížděli a dopracoval to nejspíš na nejznámějšího komika na světě s desítkami legendárních gagů, při kterých se prostě musí smát každý. A to i když nějaký díl vidí poněkolikáté. Absolutní vrchol britského humoru a to většinou beze slov. 100% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Po dvaceti letech, kdy dávají Mr. Beana rok co rok průběžně na všech televizních stanicích je dost možné, že se zvedne jistá vlna nevole a zlý jazykové budou tvrdit, že Mr. Beana už mají plné zuby. Když si ale vzpomenu, jak tenkrát poprvé všechny ty gagy fungovaly a ještě dodnes ve velké míře fungují, nebo jak prostřednictvím malé grotesky nám tvůrci ukazovali obyčejný život v Anglii let devadesátých a výš, jak se posmívají maloměšťáctví, lidské malosti, neumětelství či krátkozrakosti v jednání, uznávám, že je to pořád nepřekonaný kus poctivého umění humoru, kus poctivé grotesky. Některé jsou opravdu chytře vymyšlené a plné neuvěřitelných nápadů, jiné zcela účelové, předvídatelné. Někdy se i nápady opakují. Postava samotného Beana může pro své místy trochu trapné grimasy časem iritovat, ale stejně si k němu divák najde cestu. Ta postava není černobílá. Je stále co objevovat. A o čem jiném je groteska Mr. Bean, než o postavě. Divadlo One Man Show Rowana Atkinsona, které jde ruku v ruce s těmito televizními groteskami, je stejně skvělá porce humoru, která rovněž stojí alespoň za jedno zhlédnutí. ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Jeden z největších umělců, výborný komik, který dokáže rozesmát bez použití jediného slova, prostě génius. Hloupoučký a zlomyslný Bean bojující se starostmi každodenního života, vše vyřeší po svém, je jedno jak, ale hlavně že to funguje. I po těch letech mě to stále rozesměje a často se v tom i najdete. Výborné ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Vrchol současné komiky. Vezmete situaci, ve které se nachází milióny britů každý den a rozehrajete ji do absurdna. Pohyby, které každý dělá bezmyšlenkovitě, místa, kam chodíme denně, lékař, kostel, večeře, odjezd na cestu, návštěva parku...to vše se pro Beana stává dobrodružnou překážkovou dráhou. Fascinující je taky jeho pohybové nadání - podívejte se, jak třeba pomalu vstupuje na žíněnku - vrchol pohybové průpravy. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Není pochyb, že Mr. Bean je a stále bude vrcholem komedie. Jsem velice zlomyslný člověk, tudíž mi humor nekorektně si utahující z mnohých vážných situací sedne jak krocan na hlavu. A to i přesto, že je typicky britský. S odstupem času si samozřejmě uvědomuju, že charakter Beana je vystavěn na absolutní nesoudnosti, extrémním narcismu a svým způsobem i autismu. Každý díl pojednává o nějaké nešťastné situaci. Ale to je to, co dělá všechny skeče tak dobré a ikonické! A dochází v nich i k zadostiučinění, takže není to tak, že by špatný úmysl i čin byl nutně brán jako něco pozitivního a chvályhodného. 14 epizod dojmem působí jako 100, až je to k neuvěření. Výjimečně souhlasím s hodnocením a ani s tím svým nešetřím. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (79)

  • Chlapec v čekárně zubní ordinace čte komiks „Batman Vol. 1 #463“ z června 1991. (SONY_)
  • Z epizody byla vystřižena scéna, jak Mr. Bean (Rowan Atkinson) kupuje krocana. (OJan)

Reklama

Reklama