Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(14)

Postava pana Beana, jejímž tvůrcem a představitelem je Rowan Atkinson, vyvolala v oblasti komediálního žánru skutečnou senzaci. Panu Beanovi se dostalo četných mezinárodních ocenění, mezi kterými nechyběly ani Emmy za populární tvorbu, cena za komedii města Montreux a Mezinárodní cena kritiky z Montreux. Svými kousky, které ho přivádějí do prekérních situací, si získal publikum na celém světě. Velký podíl na tom má také skutečnost, že jeho humor je zcela vizuální. Doprovází ho sice zvuk, avšak jen minimum dialogů. Naprosto nemožný, občas roztomilý a vždy v dobrém rozmaru, pan Bean zastává výjimečné postavení v žánru televizní komedie po celém světě. (Česká televize)

(více)

Recenze (816)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

14*25 minut čistého humoru. Mr. Bean jako postava začínal jako one man show po hospodách, které Atkinson s Driscollem objížděli a dopracoval to nejspíš na nejznámějšího komika na světě s desítkami legendárních gagů, při kterých se prostě musí smát každý. A to i když nějaký díl vidí poněkolikáté. Absolutní vrchol britského humoru a to většinou beze slov. 100% ()

MarekT 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z obecně nejznámějších seriálů, na kterém si Rowan Atkinson udělal po světě jméno. Mě to tedy moc netěší - podle mě více exceluje v Blackadderovi. Humor je typicky britský, byť kombinující novější typ němé grotesky, jaký známe z filmů Jacquese Tatiho (Atkinsonem přiznaná inspirace). Plný počet, a to hlavně za to, že tento seriál se dobře sleduje, i když už ony skeče vidíte vícekrát. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kto by nepoznal túto masku? Aj keď dnes už mnohí neocenia tohto vynaliezavého porušovača ľudských práv, ale istého času (tak asi 15-20 rokov dozadu) tu spôsobil malú revolúciu. Niektoré scénky sú vydarené viac, iné menej, ale ak už sa na niektorú chytím, idem do kolien. Vždy ma pobaví, napr. návšteva kina. Niekedy neviem, či je vtipnejší Bean alebo reakcie jeho obetí. Každopádne, neuveriteľný maskot. 90%. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Asi jediný seriál jehož každý díl jsem viděla nejméně 5x a přesto mě neomrzel a troufám si tvrdit, že ani neomrzí. Ani filmová ztvárnění Mr. Beana nejsou žádným zklamáním, jak tomu u mnoha jiných filmů a seriálů bývá. Nesmrtelný skoro němý humor Rowana Atkinsona nemá obdoby, má pokaždé své kouzlo a dokáže mě rozesmát i v mé občasné né moc příznivé náladě. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Mr. Bean je skvělý , úžasný , nenapodobitelný a našel bych ještě více superlativ , ale myslím si že to není ani zapotřebí. Všichni jistě znají podivně vyhlížejícího chlapíka středního věku , v saku se záplatami na loktech , mimořádně úchvatnou mimikou , jezdícího v malém autě připomínajícího plechovku od sardinek , který je pohromou pro všechna místa , na kterých se ukáže , protože do čeho se tento chlapík pustí , to dopadne katastrofou! A ty scénky s jeho "plyšovým" medvídkem Teddym.... no co bych říkal, kdo viděl zná a kdo ne ať se podívá. Geniální postavu stvořil a také nezapomenutelně ztvárnil komik Rowan Atkinson , kterému tímto vzdávám hold a děkuji mu za všechny ty nádherně strávené chvíle při sledování příhod jeho mr. Beana , při kterých jsem měl , mám a budu mít bránici v plné permanenci a vždy mě dostala do dobré nálady a skvělého rozpoložení , děkuji za vše pane Atkinsone! 95% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (79)

  • V prvním záběru do zkouškové místnosti se muži v první lavici (před Beanem) podívají do kamery. (SONY_)
  • Mr. Bean se na televizních obrazovkách objevil poprvé v roce 1990, ale Rowan Atkinson svojí postavu začal vyvíjet už 10 let předtím. První podnět k jejímu vytvoření dostal už během svých studiích na Oxfordské univerzitě, když byl požádán, aby vytvořil skeč pro místní divadlo. (don corleone)
  • Venkovní exteriéry domu Mr. Beana byly natáčeny v Surbitonu na předměstí Londýna. Stejný dům se pak objevil i v několika dalších epizodách. Socha, u níž se chce Mr. Bean (Rowan Atkinson) vyfotit, se jmenuje „Three Standing Figures“ a je dílem sochaře Henryho Moora. Nachází se v Battersea Parku v Londýně. (FoxMulder)

Reklama

Reklama