Reklama

Reklama

Manipulativní šéf gangu potřebuje zahladit stopy po vraždě novináře, a tak se sblíží s mladou servírkou, která by ho mohla usvědčit. (Netflix)

Recenze (14)

Rogue 

všechny recenze uživatele

Divně použitá agresivní hudba a příšerný smích hlavní semetriky mi spolehlivě kazí zážitek. Naproti tomu stojí postava Pinkyho (představení charakteru i provázek geniální), fajn kamera a plno nápadů (telefonní budka, pád zábradlím a zrcadlo na stropě, poslední scéna). Celkově na mě Brighton Rock působí jak ze třicátých let. No nevím. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Gangsteři na plátně sice kují pikle, zabíjejí, bojí se policie a řeší italskou konkurenci, ale příběh tu není to nejdůležitější. Tím je dusivá atmosféra, kterou si vyloženě užívá ďábelský psychopat Pinkey mířící do pekla. Doprovází ho naivní, bezelstná a opravdu krásná Carol Marsh, kterou film proslavil a vy po závěrečné katarzi, a ještě závěrečnější nečekané pointě pochopíte proč. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Britska vytribena vizualni stranka (nelze nevzpomenout napr. na prvni zabery z Yield of the Night) je jiste nejvetsim prinosem tohoto kousku. Dal me moc potesila a dojala roztomila Carol Marsh v roli naivni divky, protoze jeji pratelsky a usmevavy oblicej mi pripomnel mou kamaradku z kdysi... :-) Sympatickej filmek, ktery lze milovnikum noiru jiste doporucit minimalne k jedne projekci. Nudit se nebudete. :) P.S.: hlavni hrdina trosku "ala Lorre". Neprislo Vam? 4+ ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Malé britské překvapení. Podle románu a scénáře Grahama Greenea (=záruka kvality) natočili bratři Boultingové (John režie, Roy produkce) takový malý noirový pokládek. Vizuální stránka geniálně propracovaná a plná svěžích nápadů, při jejichž sledování musí každý noirový fanda prožívat slast. Zobrazení jednotlivých postav, propracovanost jejich charakterů brilantně vyzdvižená obrazovou stránkou - nádhera. A o narativních vychytávkách nemluvě. Postavy slepců velmi potěšily (odkaz na Langa?) a závěrečná scéna totální katarze - nebojím se říct, že ve scénáři si ji Greene přepsal do mnohem, mnohem lepší a úchvatnější podoby než v knize. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Áno, je to klasika, technicky skvelá (scéna v zábavnom parku) s dobrým záverečným (ako inak, ironickým) nápadom. Rok ´47 bol celkovo na poli britského noiru veľmi bohatý. Brighton Rock je určite lepší než It Always Rains on Sunday či Odd Man Out, ale o úroveň lepší počin považujem They Made Me a Fugitive. Pre nadšencov odporúčam z roku ´47 aj skryté klenoty ako: Take My Life, Dear Murderer či The Upturned Glass (ktorý so strihovou technikou v jednej pasáži predbehol Hitchov Povraz!). ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama