Reklama

Reklama

Šmoulové

(seriál)
  • USA The Smurfs (více)
Animovaný / Rodinný / Fantasy
USA / Belgie, (1981–1989), 90 h 10 min (Minutáž: 12–23 min)

Tvůrci:

Peyo

Předloha:

Peyo (komiks)

Hrají:

Don Messick, Danny Goldman, Lucille Bliss, Frank Welker, Michael Bell, June Foray, Hamilton Camp, William Callaway, Alan Oppenheimer, Alan Young (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(256)

Veselé příběhy malých, ale modrou barvou nápadných skřítků - šmoulů. Šmoulové si žijí svým bezstarostným životem, který jim věčně kazí zlý černokněžník Gargamel a jeho kocour Azrael, kteří jsou posedlí touhou pochytat všechny šmouly a sníst je... (wader)

Recenze (320)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jak jsem stará, tak když to stihnu, tak sleduji na Tv Barrandov ANIMÁČEK. Minulý týden jsem zažila kulturní šok. Stejně jako většina CSFD populace jsem řešila, jak se Šmoulové množí, když Šmoulinka je jen jedna (Saschetka je malá, navíc v těch "původních" příbězích, pokud si pamatuji, nebyla.) A považte. Jakýsi zlý skřet měl přinést trolovi tři kouzelné předměty, nebo přimět ke svatbě nevinnou plavovlasou pannu a hádejte, koho si vyhlídl? Tak a teď už lautr vůbec netuším, jak se vlastně ty modré potvory množily. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ušlechtilí lesní skřítci s tělesnou výškou tří jablek v Císlerově dabingové exhibici. Přítomnost Šmoulinky v jinak ryze pánském světě je oficiálně vysvětlována tak, že ji vyslal Gargamel s úmyslem infiltrovat šmoulí komunitu, ovšem jejich dobrota jí natolik otevřela oči, že se odvrátila od strany zla představované proplešlým pánem Azraela a stala se nedílnou součástí modré sekty. Já bych to viděl spíš tak, že slovo dobrota bylo zaměněno za sexuální pozornost, což vysvětluje i jeden z výroků Smurfa Mrzouta: „Nemám rád krátké předehry..“ ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tento animovaný "šmoulovský" seriál mi spríjemňoval detstvo dlhé roky a už len z nostalgie musím dať aj tú štvrtú hviezdu. Dejovo to síce nie je žiadne terno, ale tie postavičky si človek jednoducho musí obľúbiť, hlavne Tatko Šmoula a Šmoulinka. Moji dvaja obľúbení. A Gargamel s kocúrom to je kapitola sama o sebe. Jednoducho tieto postavičky mám rád a rád si pozriem aj ich novodobých nástupcov. 80 % ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Velmi chytře vymyšlený seriál pro předškolní děti, kde každý šmoula měl charakteristickou vlastnost, podle které byl i pojmenován (Koumák, Bručoun, Silák...). Já to měl celkem rád, rozhodně to bylo mnohem lepší než současná dětská produkce. Houbová vesnička, v ní malí sladcí modří šmejdi a především čaroděj Gargamel, který by je rád sežral. Vynikající dabing Jiřího Císlera z něj udělal skutečně pamětihodnou postavu. Svého času byli šmoulové všude (byť v Československu poněkud opožděně), samolepky, omalovánky, komiksy, figurky, trička, prostě šmoulománie se vším všudy. ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Seriál, ke kterému mám hlavně nějaké nostalgické vzpomínky a také je pro mně prostě legendou. Kreslený seriál, který má stále originální díly. Líbil se mi jako malé holce a líbí se mi i teď, když jsem o něco starší. A myslím, že nejsem jediná kdo se na Šmoulové občas rád koukne a zavzpomíná si na staré časy, když jsme seděli u televize a hltali s nadšením každý díl. Šmoula Mrzout je prostě geniální " nemám rád déšť" "nemám rád květiny". Nesmrtelný seriál. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (42)

  • V dílu „Neuvěřitelně se zmenšující čaroděj“ se Gargamel zmenšuje a zaútočí na něj Azrael. Je to odkaz na film The Incredible Shrinking Man (1957). (t.mon)
  • Daniela Bartáková je jediná herečka, ktorá dabovala v seriáli tú istú postavu (kocúra Azraela) v pôvodnom dabingu ČST, neskoršom dabingu TV NOVA a aj 10 rokov potom v dabingu TV BARRANDOV. (matthew.17)
  • Kromě Šmoulinky jsou ve vesnici ještě dvě dívky a to Šmoulí babička a Sašetka. Ve filmu Šmoulové 2 (2013) se k nim přidala ještě Vexy, která má podobný původ jako Šmoulinka. (LindaKola)

Související novinky

CGI Šmolkovia

CGI Šmolkovia

20.07.2005

Malí modrí škriatkovia s nápadnými bielými čiapkami zabávajú deti aj dospelých už od roku 1958, kedy začal Beligčan "Peyo" Culliford uverejnovať svoje krátke komixové stripy. Na popularite Šmolkov má… (více)

Reklama

Reklama