Tvůrci:
Manny CotoRežie:
Brad TurnerKamera:
Brett PawlakHudba:
Sean CalleryHrají:
John Slattery, Fernanda Andrade, Michael Mosley, Elizabeth Cappuccino, Eve Harlow, Aaron Moten, Jason Butler Harner, Gerardo Celasco, Evan WhittenVOD (1)
Sylvia se jednou chce stát kapitánkou, Michael se jí věnuje a fyzicky jí trénuje. Lorca si testuje Ashe jako nového šéfa bezpečnosti. Sarek, vulkánský otec Michael, jede na setkání s Klingony, ale ostatním Vulkáncům se to nelíbí a tak jej ohrozí. Sarek je však ve spojení s Michael, telepaticky jí dá zprávu o svém nebezpečí. Discovery se vydává na jeho záchranu. Michael chce po Stametzovi, aby umocnil její mysl a lépe tak Sareka našla. Stametz je podivně uvolněný a chová se zvláštně. Admirál Cornwellová si stěžuje na způsob vedení Discovery, tvrdí Lorcovi, že není zdravý. Sarek nechce vpustit Michael do své mysli a způsobuje jí tak fyzickou újmu. Nakonec jí přizná, že se kdysi musel rozhodnout mezi Spockem a Michael a nakonec vybral Spocka do průzkumného týmu Vulkánců, ten však po letech nakonec vstoupil do hvězdné flotily. Ze studu před Michael ji nechce pustit do své duše. Ona mu ale odpustí a nakonec ho zachrání. Cornwellová se rozhádá s Lorcou a řekne mu, že je zlomený muž. Sarek je velmi zraněný, není schopen se vypravit na misi s Klingony, Lorcu napadne, že by tam mohla jet Cornwellová. Michael nabídne místo na můstku jako vědecký specialista. Admirál Cornwellová jede na mírovou misi ke Klingonům. Ti však nastražili léčku a zajali ji. (TV Prima)
(více)Galerie (7)