Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Satirická milostná komedie, natočená podle knihy Evelyna Waugha Vile Bodies (Křehké nádoby), je režijním debutem herce a scenáristy Stephena Frye. Jejím ústředním hrdinou je mladý anglický spisovatel Adam Symes, který se vrací domů z Francie s rukopisem knihy nazvané Bright Young Things. Doufá, že mu vynese natolik slušný honorář, aby se mohl oženit s milovanou Ninou. Ta pochází z bohaté rodiny a očekává, že jí budoucí manžel zajistí stejný životní standard. V Doveru však rukopis knihy zabaví celníci a Adam se ocitá v nesnadné situaci. Snaží se sehnat peníze na svatbu, ale prožívá přitom jeden neúspěch za druhým. Společnost, v níž se nyní pohybuje, se skládá z excentrických osob, které nevnímají svět okolo sebe a žijí jen od jedné party ke druhé. Nina se rozhodne, že přijme nabídku k sňatku od bohatého Gingera, jehož zná od dětství, nejprve však stráví vášnivou noc s Adamem. A pak vypukne válka, která zásadně změní osudy všech aktérů tohoto příběhu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Devilskitten 

všechny recenze uživatele

Britské filmy mám ráda a tento není výjimkou. Sice jsem si ho pustlila hlavně proto, že jsem byla zvědavá na starší filmy Jamese McAvoye, který k mé nelibosti na scéně moc dlouho nepobyl, ale film jsem nadšeně shlédla celý. Má svižný děj, jedinečný britský humor a jistou kapku ironie. Má samozřejmě i pár nedostatků, ale zdařile pobaví a za shlédnutí jistě stojí. ()

JannieMc 

všechny recenze uživatele

Hola Guys! =´) Rozverné a anglické dílečko s milým "Darling" na každém rohu, přesně s takovými příchutěmi, které se Vám s trochou štěstí, což hlavnímu hrdinovi ze srdci přeji!, bude líbit natolik, jako mě, abyste jej s úsměvem dokoukali do konce, pokývli hlavou a řekli si: Jo! Proč ne!? :) - a vtipné to bylo! - taky chci zažít večírek v blázinci a mít gramofon pod postelí a ingredience na koktejl ve skříni na šaty! "Adam, darling..." ()

Reklama

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Přesně film jako od Stephena Frye. Pokud ho někdo zná, a představí si film jaký by asi mohl natočit, myslím že tohle bude představám zcela odpovídat. Problém je pouze v tom, že od komika jeho ráže by člověk čekal větší kapacitu humoru a vtipu - jinak nechybělo nic: Homosexuálové, transvestité, rozvernost, kokain, šarm, povrchnost, podivné osůbky, arogance, a hromady peněz. Takový život jaký můžeme přisuzovat lidem téhle doby. Ovšem jak už jsem naznačovala, je to zcela nevtipné, a hlavně nesmírně zbytečné, protože je to více méně o ničem. Některé místa se mi líbili, zvláště s Jamesem McAvoyem a jeho hořko-sladkou postavou, ale zbytek byl nanicovatý. Nezaujalo. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na Rozvernou mládež jsem se dívala hlavně kvůli tomu roztomilému, okatému Skotovi, Jamesi McAvoyi. Bohužel však, k mé menší nelibosti, pobýval na scéně jen několik málo okamžiků a také z ní velmi brzy odešel. Krátce poté se mi začaly zavírat oči a já začala lehce pospávat. Ač se jistě jedná o rozverné a rozjařené britské dílo, mě se jeho styl humoru příliš nedotkl. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Za vším tím blbnutím a lehkomyslností je cítit, že válka už dýchá na dveře a tenhle zdánlivě svobodomyslný čas zlaté mládeže vezme rychle a razantně za své. Svět večírků a urputné bezstarostnosti si vybírá daň, a tak v poživačném snímku většina z hrdinů dobře nedopadne. Je to tanec na palubě Titanicu a portrét jedné generace. Nejvíc mě rozesmála scéna nečekané snídaně na Downing Street 10. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • „Rozverná mládež“ byl pracovní název knihy „Vile Bodies“ od Evelyn Waugh, podle které je film natočen. (zuza99)

Reklama

Reklama