Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zámecká paní říkají patnáctileté Katce (S. Julinová), jejíž rodiče jsou správci hradu Krabonoš. Dostala poslední vysvědčení, má před sebou bezstarostné dny prázdnin. Ale místo s kamarádkami u vody je tráví v hradní pokladně prodáváním vstupenek. Jednoho dne se na Krabonoši objeví student Petr (J. Hartl), který tu má přechodně dělat průvodce. Stačí jediný pohled, aby se Katka bezhlavě zamilovala. Petr je ale samotář a Katčina snaha upoutat jeho pozornost se nesetkává s úspěchem. Vynalézavost zámecké paní se stupňuje a jednoho dne to dojde tak daleko, že se na hradě objeví policie. Ze sbírky hradu totiž zmizí vzácný exemplář. Za vším je Katka. Její příběh vypráví právě o tom, co dokáže udělat první láska. (Česká televize)

(více)

Recenze (128)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Z filmu dýchá letní atmosféra a romantika. Taky jsem chtěla, aby moji rodiče pracovali jako kasteláni a já se mohla bezstarostně procházet po chodbách nějakého hradu nebo zámku a nasávat tu úžasnou atmosféru, která by byla všude kolem. Ale teď se vraťmě k filmu. Další adaptace podle románu Stanislava Rudolfa. Docela pohodový film. Hlavní hrdinka je sice trošku praštěná a nafinguje krádež poháru, ale to k příběhu patří. Láska holt dělá s lidmi divy. Člověk se snaží upoutat pozornost milované osoby různými způsoby. Třeba i tak, jak to udělala pravě Katka. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Takovej normální film o praštěných holkách z doby, kdy jsme krmily králíky (skoro) všechny.:-)).Rozhodně super relax po všech těch úžasných plochých (a tím nemyslím v prsou.-))) kráskách z amerických středních škol. Jako pihovaté vykulené holce se mi to líbilo a v podstatě se pobavím i dneska, i když příběh sám je opravdu o ničem a jediné, co ho zachraňuje, je atmosféra a životnost "hrdinů". Snad jen ten úžasný Hartl. Ten mi nepřišel přitažlivý ani ve dvanácti.:-)) No a dneska mi přijde....jako úplně nepřitažlivý trouba. 70% ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Povedená prázdninová komedie, ze které úplně dýchá ta pohoda. Postavy jsou příjemně nešablonovité a děj, i díky prostředí zámku, celkem neotřelý. Navíc se mi líbili i herci (za zmínku stojí jedna z prvních filmových rolí Pavla Kříže) a protože se dá i zasmát, nebudu mít problém, zase se na to někdy podívat. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Josef Pinkava umí vést herce (i když teda nerozumím tomu přemlouvání - to se snad epidemicky šířila nějaká hlasová indispozice: Zdeněk Řehoř mluví Františka Husáka, Lubomír Lipský Stanislava Třísku, Roman Skamene Pavla Kříže a Jiří Lábus Pavla Klůse). Samozřejmě, že v době mobilů a internetu může příběh působit dost naivně, ale zámecké prostředí nabízí možnost nadčasově vykreslit rázovité postavy - ať už návštěvníků (od úvodních školních skupin s vděčnými rolemi učitel až po dědečka v podání Lubora Tokoše), nebo "domácích". Zajímavé jsou i Kateřininy komentáře a rozhovory s Jáchymem Štampachem ze Štampachu. Autor předlohy Stanislav Rudolf dokázal vykreslit, byť s přibývajícími knihami už víc šablonovitě, dívčí svět. ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Typický totáčový film pro mládež (pro dívky především) podle tehdy populárního dívčího románku. V příznačném socialistickém bezčasí se nic zvláštního neděje, jediný „problém“ se zmizelými starožitnostmi je obratem vyřešen chápavým příslušníkem VB. Na závěr samozřejmě happy ending. Jako celek je to vcelku stravitelné, u mnohých to možná vzbudí trochu nostalgie totáčových prázdnin, ale pro dnešní teenagerky jde nepochybně o archaickou a místy těžko uvěřitelnou záležitost. Polovina herců je zcela zbytečně předabována, což celkový dojem hodně ruší. Přesto v rámci žánru a doby patří tohle dílko k těm lepším. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy má Katka (Sylva Julinová) na hradě kamarádku a v čase 48:14 pustí televizor, je na obrazovce lechtivý záběr z filmu Hra o jablko (1976). (Ganglion)
  • Sylva Julinová se před „Kopretinami" ani po nich na stříbrném plátně neobjevila. Netoužila po dráze herečky, vystudovala LF UP v Olomouci, vdala se, má dceru a zavedenou praxi. (Brtniik)
  • Název Zámku Krabonoš si režisér půjčil z názvu jedné vesnice na jihu Čech. (cariada)

Reklama

Reklama