Reklama

Reklama

Tak jde čas

(seriál)
USA, 1965, 14 679x30-60 min

Kamera:

Mark J. Levin

Hrají:

Josh Taylor, Deidre Hall, John Aniston, Drake Hogestyn, Kristian Alfonso, Peter Reckell, Frances Reid, Macdonald Carey, John Clarke, Suzanne Rogers (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Tak jde čas je americký seriál, vysílaný od roku 1965. Odehrává se v nemocničním prostředí v městečku Salem a zabývá se doktorskýma rodinama včetně jedné ženy, která pracovala na psychiatrii. Později děj seriálu následuje životem střední a vyšší třídy profesionálů se scénářem nabitým láskou, manželstvím a rodinnými problémy. (Lenarek)

(více)

Recenze (433)

villon17 odpad!

všechny recenze uživatele

Snad milión dílů o stech miliónech hoven. Pardon, že to tak otevřeně říkám a pobuřuji nadšence, mezi něž se počítají uživatelé, kteří dali více než odpad, čili jednu hvězdu. Víc jde jedině v případě, že jsou slepí, tři, že navíc hluší a čtyři snad jedině, jestli tam hráli. Kdo dal pět, tak si nejspíše myslí, že se zde hodnotí jako ve škole. ()

Rami 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál asi nikdy neskončí. Je to neuvěřitelné, že se stále točí i po 40 letech. :-)) Kdybych tento seriál měl zhodnotit díl po dílu, tak bych se zdráhal vůbec hodnotit (některé díly nebyly vůbec špatné, jiné zase naprosto otřesné). Budu tedy hodnotit nejprve po deseti (až dvaceti dílech), protože přibližně tak dlouho trvala jakákoliv zápletka (kdyby se to natáhlo ještě trochu měli bychom na tu dalších 24h, tentokrát však s názvem 40 let a více :-D ). Některé části bych tedy hodnoti 3-4 hvězdičkami (je v tom špetka nostalgie). Těch ale bylo po skromnu. Většinu bych asi hodnotil 1 (výjmečně 2) hvězdičkami a pak jednu velkou část odpadem nejhlubšího zrna. Suma sumárum, vychází mi, že si tento nekonečný seriál zeslouží 0,89 hvězdičky (tedy 1 hvězdu). ()

Reklama

jasiska 

všechny recenze uživatele

Pamätám sa, že keď som mala asi 10 rokov, chodilo to na Nove. Ja som vtedy popoludnia trávila u babky a moja babka, ako každá správna babka, rada pozerala telenovely. Tento seriál mal na mňa veľké osvetové účinky, pretože odtiaľ poznám výrazy ako exhumácia, bulímia, exorcista, schizofrénia,... V tom čase sa mi ani nezdalo, že keď sa všetky tieto výrazy objavia v jednom seriáli, asi nebude najlepší...:-) ()

sud odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pár dílů ze začátku, někdy když to dávali prvně. Už tehdy se mi to zdálo jako hrozná kravina a to mi bylo deset. Potom s odstupem času jsem na to občas při přepínání narazil, nebo když jsem čekal na nějaký pořad a toto bylo před tím (TV Nova to vyslílala asi osm let). Jenom je mi záhadou, jestli někdo sledoval všechny díly. ()

stilgar1 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je snad největší kravina všech kravin :D Ale originalitu tomuto seriálu rozhodně nemůžete upřít. Však povězde, který seriál se může chlubit takovým šíleným počtem dílů? Ale asi je opravdu zbytečné, snažit se najít cokoliv kladného. Ono zde opravdu nic takového není :D 0/10 ()

Galerie (1 238)

Zajímavosti (41)

  • Seriál ako vôbec prvý riešil témy umelého oplodnenia či romániku ľudí rôznej rasy. (Raccoon.city)
  • Nejdéle v seriálu účinkovala Deidre Hall jako Dr. Marlena Evans. Svou postavuje hrála nepřetržitě od roku 1976, přičemž v roce 2012 měla na kontě už více než 2 000 epizod. (gogos)
  • Dlouhé roky se v této soap opeře objevovaly víceméně „realistické“ zápletky, nicméně v prvé polovině 90. let nastal zlom a tvůrci zakomponovali i prvky regulérního fantasy hororu – roku 1994 totiž postavu Marleny (Deidre Hall) posedl ďábel. Tato podzápletka měla zpočátku trvat od Halloweenu 1994 do Vánoc téhož roku, avšak nakonec byla natažena až do Velikonoc 1995. Za zmínku též stojí, že Marlenu posedl Ďábel ještě jednou, a to v roce 2021. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama