Reklama

Reklama

SpongeBob v kalhotách

(seriál)
  • USA SpongeBob SquarePants (více)
USA, (1999–2024), 123 h 6 min (Minutáž: 22–51 min)

Kamera:

Ralph Kaechele

Hrají:

Tom Kenny, Rodger Bumpass, Bill Fagerbakke, Clancy Brown, Carlos Alazraqui, Ernest Borgnine, Dee Bradley Baker, Carolyn Lawrence, John Rhys-Davies (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(317)

Příhody mluvící mořské houby, která pracuje v restauraci rychlého občerstvení, navštěvuje vodáckou školu a žije v podmořském ananasu. SpongeBob žije ve dvoupatrovém ananasu několik sáhů pod tropickým ostrovem Bikini Atoll v podmořském městě. Místo logického přístupu ke každodenním výzvám přistupuje SpongeBob k životu svérázně a nekonvenčně. Ať už hledá nejlepší obracečku, aby se zdokonalil v technice smažení hamburgerů v Krusty Krab, nebo se jen tak poflakuje se svým nejlepším kamarádem Patrikem (sympatickou mořskou hvězdicí), SpongeBobovy dobré úmysly a přehnaně horlivý přístup k životu obvykle způsobí v jeho podvodním světě chaos. (Česká televize)

(více)

Recenze (287)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Jakožto malej capart jsem tuhle bizarní podmořskou fast-foodovou kuchařku, kde ústřední postavičky mají ADHD, neskutečně žral. Dnes tuhle chujovinu považuju za nadčasovou reklamu na lysohlávky. SpongeBob & spol. jsou memelordi.... televizní milník a nostalgická šmakuláda pro nultou generaci. Mé nejoblíbenější pasáže jsou samozřejmě ty, kde je SpongeBob bez kalhot. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem tento seriál zachytil v televizi a šokovalo mě, že jsem ho objevil tak pozdě. Nicméně je to další důkaz toho, že český dabing nepatří do kopru a na ujetý smích Jana Maxiána jakožto dabéra Spongeboba se těším jako malý kluk každý den. K originálu jsem se nedostal, ale nevadí, zajímá mě spíš česká verze, hlasy režisér vybral geniálně. Jelikož jsem mimo televizi dost často, budu si ho muset opatřit nějak jinak. S ním člověk zapomene na všední starosti a zlepší mu to náladu. Dost mě ale zaráží, jak zdejší rádobykritici haní dětský seriál, který určený dětskému publiku. Pochybuju, že v jejich věku tomu budou rozumět. Jestli to děti baví, není co řešit. ()

Reklama

Comida 

všechny recenze uživatele

Na nesmyslnost a hloupé fungování světa jsem zvyklý z jiných animáků, nicméně Spongebob nám to ukazuje ve větším měřítku, a celkově to funguje. Je to vtipné a některé epizody jsou originální, nasměji se u nich i když humor může někomu připadat trapný (nýbrž přece jen se jedná o seriál pro děti), nicméně najdou se tu i epizody, které jsou nevýrazné a nejsou tak vtipné. Každopádně jako celek se jedná o příjemný animovaný seriál u kterého divák vypne mozek, baví se a zamiluje si všechny postavy (i toho lakomce Krabse). Přece jen v každým navždy zůstane malé dítko, které rádo kouká na pohádky. 9/10. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Radši bych se koukal na všechny filmy Pokémonů dokolečka, než si víc jak jednou pustit díl téhle vymaštěné houby, která opět strhla bandu retardovaných jedinců s rozhledem kovalčáka.Na druhou stránku se to moc nesnaží vypatlat děti víc než je únosná hranice proto, abyste tvůrce žalovali.Jeden bod plus a druhej za dobrej dabng a Sépijáka.Že bych to ale vyhledával, nebo si to sám pustil...eh tak to nikdy.35%. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Já fakt nemůžu jinak, než dát toto vysoké hodnocení. I když už nejsem dítě (aspoň věkem ne), tak se mi ta žlutá hodná, nevinná houba hrozně líbí.. Je to dost pro děti, občas je zde i nějaký ten hlubší humor, ale je do oka bijící, jak velmi dětinské to je. No a to je právě ono. Úplně si ujíždím na tom, jak je Spongebob a Garry roztomilý.. na to už člověk asi musí mít povahu :). Začala jsem sice na objektivních 4 hvězdách, ale tím, jak mi Spongebob umí rozveselit náladu a pohladit moji dětskou duši, mu musím udělit plný počet.. (vezmu-li ještě v úvahu, že je to z roku 99..:) ()

Galerie (46)

Zajímavosti (78)

  • V seriály Squidward rôzne naráža na jedenásť minút, a to preto, že každá epizóda trvá približne jedenásť a pol minúty. (Carol Pifková)
  • SpongeBob se původně jmenoval SpongeBoy a seriál měl nést název SpongeBoy Ahoy!. Toto pojmenování „SpongeBoy“ však již bylo opatřeno ochrannou známkou. (D.A.)
  • Ve zvláštních dílech se objevuje místo úvodní znělky hraná scéna, ve které vystupuje pirát, kterého nehraje nikdo jiný než sám dabér SpongeBoba - Tom Kenny (v seriálu dabuje i šneka Garyho). (Nexty)

Reklama

Reklama