Reklama

Reklama

SpongeBob v kalhotách

(seriál)
  • USA SpongeBob SquarePants (více)
USA, (1999–2024), 123 h 6 min (Minutáž: 22–51 min)

Kamera:

Ralph Kaechele

Hrají:

Tom Kenny, Rodger Bumpass, Bill Fagerbakke, Clancy Brown, Carlos Alazraqui, Ernest Borgnine, Dee Bradley Baker, Carolyn Lawrence, John Rhys-Davies (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(317)

Příhody mluvící mořské houby, která pracuje v restauraci rychlého občerstvení, navštěvuje vodáckou školu a žije v podmořském ananasu. SpongeBob žije ve dvoupatrovém ananasu několik sáhů pod tropickým ostrovem Bikini Atoll v podmořském městě. Místo logického přístupu ke každodenním výzvám přistupuje SpongeBob k životu svérázně a nekonvenčně. Ať už hledá nejlepší obracečku, aby se zdokonalil v technice smažení hamburgerů v Krusty Krab, nebo se jen tak poflakuje se svým nejlepším kamarádem Patrikem (sympatickou mořskou hvězdicí), SpongeBobovy dobré úmysly a přehnaně horlivý přístup k životu obvykle způsobí v jeho podvodním světě chaos. (Česká televize)

(více)

Recenze (287)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Další zářez na mé pažbě ve sledování animáků, díky mému človíčkovi. Nejdřív jsem se bránila zuby nehty, ale nakonec mě to úplně pohltilo a chechtala jsem se jako blázen. Navíc když vím, že je to podle "skutečných událostí ze života podmořských měkkýšů a jiné podmořské havěti" :-)))) Za mě jasných 100% ()

P.H. 

všechny recenze uživatele

Nemít malou dceru, tak bych to asi minul. A i tak jsem si ze začátku říkal, že tuhle vymaštěnost už do obýváku nepustím. Inu, díl se s dílem sešel, a já si ujetost tohohle seriálu užívám pomalu víc, než mrňavka. A český dabing je jednoduše geniální. P.S. Eminentně by mě zajímalo, kdo dokázal takovýhle trip dotlačit do výroby :) ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pokaždé, když myju houbičkou nádobí (ne, myčku dosud nemáme), vzpomenu si na Spongeboba. :-) Jasně, je to seriál pro děcka, ale i dospělí si v něm můžou leccos najít. U některých dílů jsem se "řezal" jako blázen, jiné byly o kousek slabší, ale celkově je to fakt dobrým směrem ulítlý seriál, který když už člověku náladu nezvedne, tak ji aspoň nezkazí. ()

I.AM.NOT 

všechny recenze uživatele

Kolem Spongeboba se vytvořil kult snad přirovnatelný jen k Hello Kitty či Betty Boop. Jinak však Spongebobova "dobrodružství" moc nevybočují z průměru, ale přece jen něco ho trošku zvedá- poučuje (chcete-li moralizuje) a to ne okatě, což je velmi složité (a třeba Pixar to neumí vůbec) a díky tomu přidávám čtvrtou hvězdu. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Bláznivá, volnomyšlenkářská houba s těmi nejlepšími grimasami a v našem dabingu s tím nejtrefnějším hlasem. Příběhy, které jdou často až za hranice normálního chápání, stále dokážou ale neuvěřitelně pobavit. Kombinace věčně pozitivně smýšlejícího Spongeboba a až lítostivě hloupého Patricka utvářejí už 18 let příjemně koukatelné televizní dobrodružství, které dokáže vždy zpestřit pohodový večer. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (78)

  • Když Spongebob zdemoluje obchod s ulitami, kdy má být poslední přeživší ulitou plechová, je vedle Garyho vidět jeho stará růžová nerozbitá ulita. (samik81)
  • SpongeBob se původně jmenoval SpongeBoy a seriál měl nést název SpongeBoy Ahoy!. Toto pojmenování „SpongeBoy“ však již bylo opatřeno ochrannou známkou. (D.A.)
  • Když Ned čekal na Mňamku v Kamarádském kyblíku, SpongeBob ze sebe udělá Karen a místo Mňamky, mu dá Krabí hambáč. Ned ho odmítl, což znamená, že Plankton by získal Krabí hambáč a tudíž i recept. (Kajman26)

Reklama

Reklama