Reklama

Reklama

SpongeBob v kalhotách

(seriál)
  • USA SpongeBob SquarePants (více)
USA, (1999–2024), 123 h 6 min (Minutáž: 22–51 min)

Kamera:

Ralph Kaechele

Hrají:

Tom Kenny, Rodger Bumpass, Bill Fagerbakke, Clancy Brown, Carlos Alazraqui, Ernest Borgnine, Dee Bradley Baker, Carolyn Lawrence, John Rhys-Davies (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(317)

Příhody mluvící mořské houby, která pracuje v restauraci rychlého občerstvení, navštěvuje vodáckou školu a žije v podmořském ananasu. SpongeBob žije ve dvoupatrovém ananasu několik sáhů pod tropickým ostrovem Bikini Atoll v podmořském městě. Místo logického přístupu ke každodenním výzvám přistupuje SpongeBob k životu svérázně a nekonvenčně. Ať už hledá nejlepší obracečku, aby se zdokonalil v technice smažení hamburgerů v Krusty Krab, nebo se jen tak poflakuje se svým nejlepším kamarádem Patrikem (sympatickou mořskou hvězdicí), SpongeBobovy dobré úmysly a přehnaně horlivý přístup k životu obvykle způsobí v jeho podvodním světě chaos. (Česká televize)

(více)

Recenze (288)

danny_21 

všechny recenze uživatele

Mořské houbě a partě v Zátiší Bikin nemůžu inak než dát 4 hvězdy, protože jsem se synkem strávil při jeho sledování spoustu času a bavil jsem se u něj někdy i dokřupava s vyjímkou hraných epizodek, kde vystupuje pirát Očko, které zavání odpadem, jinak třeba ovšem Supermořec s Plotvouklukem, bitvy o tajný recept mezi Krabsem a Planktonem, špičkování se Sépiákem a nerozlužné kamarádství Houby a Hvězdice potěší svou ironicky-humornou stránkou - 75% ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Necítíš nic? Ten smrad. Takový ten smradlavý smrad. Smradlavý smrad co smrdí smradlavě!" Spongebob co nosí krátké kalhoty a bydlí v ananasu je nesmírný sympaťák. Příběhy s ním jsou správně trhlé a šílené, což je jen dobře! Český dabing je také více než povedený, např. pan Krabs má výborný pirátský hlas. Zároveň je také poznat, že příběhy nejsou určené jen dětem, některé scény jsou vyhnané až do parodičnosti, takže si na své přijdou i dospělí, pokud tedy dokážou zkousnout, že hlavní hrdina bydlí v ananasu. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Jakožto malej capart jsem tuhle bizarní podmořskou fast-foodovou kuchařku, kde ústřední postavičky mají ADHD, neskutečně žral. Dnes tuhle chujovinu považuju za nadčasovou reklamu na lysohlávky. SpongeBob & spol. jsou memelordi.... televizní milník a nostalgická šmakuláda pro nultou generaci. Mé nejoblíbenější pasáže jsou samozřejmě ty, kde je SpongeBob bez kalhot. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Což o to, na začátku neskutečně chytré, ztřeštěně zábavné, s nadsázkou a pro všechny. Později jen ukřičená infantilnost, ve které jsou popkulturní odkazy (Např. sci-fi padesátek?? Kolik dětí maximálně věku prvního stupně základky to pochopí?) jen pomníkem prvních asi tří sérií. A kvůli Nicku to asi jen tak neskončí. Původně jsem si myslel, že jde o postavu ze staré theatrical éry a ten vzhled postav i gagy to hodně připomínají, přitom má velmi originální prostředí, zřejmě důvody, proč SpongeBob tolik zabral. Autor Hillenburg (který už dávno odešel od seriálu) byl sám mořským biologem. Upřímnou soustrast. ()

Comida 

všechny recenze uživatele

Na nesmyslnost a hloupé fungování světa jsem zvyklý z jiných animáků, nicméně Spongebob nám to ukazuje ve větším měřítku, a celkově to funguje. Je to vtipné a některé epizody jsou originální, nasměji se u nich i když humor může někomu připadat trapný (nýbrž přece jen se jedná o seriál pro děti), nicméně najdou se tu i epizody, které jsou nevýrazné a nejsou tak vtipné. Každopádně jako celek se jedná o příjemný animovaný seriál u kterého divák vypne mozek, baví se a zamiluje si všechny postavy (i toho lakomce Krabse). Přece jen v každým navždy zůstane malé dítko, které rádo kouká na pohádky. 9/10. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (78)

  • Hlavní postavy seriálu jsou vytvořeny podle 7 hříchů, přičemž každá z postav představuje jeden hřích. Spongebob reprezentuje chtíč, Gary obžerství, Patrick lenost, Sépiják hněv, Sandy pýcha, Pan Krabs chamtivost a Plankton závist. (Jankoo)
  • Ve zvláštních dílech se objevuje místo úvodní znělky hraná scéna, ve které vystupuje pirát, kterého nehraje nikdo jiný než sám dabér SpongeBoba - Tom Kenny (v seriálu dabuje i šneka Garyho). (Nexty)
  • Jedenáctiminutová epizoda se vyrábí přibližně 5 měsíců. (Pierre)

Reklama

Reklama