Reklama

Reklama

Po třech dlouhých, prosperujících desetiletích, které následovaly po okázalé svatbě prince Akeema (Eddie Murphy) a Lisy McDowellové, král Jaffe Joffer a pobočník Semmi cítí, že v africkém království Zamunda se schyluje k potížím. Akeem má tři krásné dcery a žádného syna. Je tlačen ke zdi, když generál Izzi, megalomanský despota sousední země Nexdoria, sní o převzetí moci prostřednictvím politického sňatku svého syna a Akeemovy nejstarší dcery. A tak se nově korunovaný král Akeem a jeho důvěrník Semmi musí vrátit tam, kde to všechno začalo, do rušné čtvrti Queens v New Yorku. Od šamana má totiž informaci, že před 21 lety tam zplodil syna. O jeho existenci Akeem netušil, ale teď ho musí najít a přivést do Zamundy, aby se připravil na roli prince a následníka trůnu. Ukáže se, že budoucí princ Lavelle je pravým synem svého otce a situaci chce řešit po svém… (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (178)

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

Ne dosti na tom, že to není vůbec vtipné a snímek se skládá ze samých klišé, ale je to vrcholně rasistický film. Afriku ukazuje jako zkreslené panoptikum, kde se dodržují barbarské zvyky, chod země určuje jakýsi pokleslý šaman, primitivismus na každém rohu, Afričané jsou povětšinou bizarní figurky imitující střelené diktátory, úslužné strýčky Samy či tupé válečníky. ____ Eddie by si měl uvědomit, že jeho přestrojování za několik různých postav nebylo nikdy vtipné. Když to ještě zabalí do nechutných vyměšovacích vtipů, tak tu hrůzu poníží na ještě spodnější level. Přisprostlá macecha z Bronxu je esencí nechutnosti. SHRNUTÍ: Na téhle cestě maximálně tak uklouznete po ho…   hodně hnusné šmíře. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Takže trapnost Murphyho mě moc nepřekvapila. Humor sem tam, ale žádná hitparáda. Trochu se divím Jonesovi, že se do role vrátil, i když je tam jen chvilku. A proč tam šaškuje i Freeman, to už vůbec nechápu. Totálně děsný je pak Snipes. Naštěstí to trochu zachraňují Murphyho filmové děti, které působí, společně s kadeřnicí, nejnormálněji a sympaticky. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

První Cesta do Ameriky je pro mě průměrnou komedií se sympatickým obsazením a od druhého dílu po 33(!) letech jsem si radši moc nesliboval, zároveň jsem si ho ale nechtěl nechat ujít, jelikož se v něm sešli téměř všichni herci z původního filmu. Nováčci byli spíše takoví nevýrazní - ať už šlo o Akkemovy děti, či "hubaté veterány" Leslie Jones a Tracyho Morgana. Nejvíc mimo byl ale rozhodně Wesley Snipes. Celým filmem se okatě táhne poselství o nespravedlivém postavení žen na úkor mužů a zkostnatělých tradic - což ale diváka v dnešní době nepřekvapí. Pobavilo mě, že i film sám sebe reflektoval jako možný zbytečný sequel klasiky. Coming 2 America hraje celkem nenásilně na nostalgickou notu a vedle toho zaujme krásnými kostýmy a množstvím hudebních vložek. Nejde vyloženě o zbytečný film, na druhou stranu však nenabízí žádnou zásadní přidanou hodnotu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Doba sa zmenila. A skryté významy zo starších diel, sa teraz pretláčajú až násilníckymi metódami. Už nejde o odľahčené metódy, kedy sa smiali všetci. Dnes je humor už pomaly vyhynutým spôsobom komunikácie, pretože každý, každá, každé v ňom vidí urážku na cti. A pri tom je to len nevínné škádlenie. Smiať sa treba. Pokračovanie kultovky, sa v tomto sa v tomto smere akosi musí prispôsobiť zmenám, rovnako ako jej kráľ musí priznať, že zákony, aj keď sú zákony, sa musia meniť. Či k lepšiemu, alebo len k tomu povrchnému, záleží už len od vládcu. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že to takhle dopadne, no. Na jednu stranu je fajn se znovu setkat se Zamundou a původním castem, ze kterého chybí jenom královna a motherfucker Jackson. Bohužel největším mínusem sequelu je to, že všechny hlavní postavy z jedničky tu ustoupily do pozadí a děj se točí hlavně kolem syna Eddieho Murphyho. Ten je však herecky nejslabším článkem sestavy a příběh mě popravdě moc nebavil. 2* ()

Galerie (81)

Zajímavosti (8)

  • Keď sa asi v 20. minúte filmu Lavelle Junson (Jermaine Fowler) zúčastňuje pracovného pohovoru, je to pre firmu Duke and Duke, čo je odvolávka na starší film s Eddiem Murphym Výmena z roku 1983. Mladý Duke aj ukazuje obraz Dukea a Dukea (Ralph BellamyDon Ameche) ako zakladateľov spoločnosti práve z uvedeného filmu. (ppapso)
  • Eddie Murphy ve filmu ztvárnil čtyři postavy: Princ Akeem, Clarence, Saul a Randy Watson. Arsenio Hall také znázornil 4 postavy: Semmi, Morris, Reverend Brown a Baba. (GeorgeXL)

Související novinky

Eddie Murphy a Jonah Hill v nové komedii

Eddie Murphy a Jonah Hill v nové komedii

28.08.2021

Netflix si objednal zatím nepojmenovanou komedii od scenáristy a režiséra Kenyaho Barrise (Black-ish), v níž se proti sobě objeví herci Eddie Murphy a Jonah Hill. Děj filmu by se pak měl točit okolo… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama