Reklama

Reklama

Život na zámku

(seriál)
  • Slovensko Život na zámku
Drama / Rodinný
Česko, (1995–1998), 44 h 35 min (Minutáž: 50–53 min)

Režie:

Jaroslav Hanuš

Scénář:

Jan Míka

Kamera:

Jan Osten

Hrají:

Tomáš Töpfer, Kateřina Macháčková, Kateřina Kaira Hrachovcová, Petr Hradil, Jiřina Jirásková, Pavel Soukup, Jana Synková, Lenka Termerová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

V seriálu se potkáme s početnou rodinou Králových, s babičkou (v neodolatelném podání J. Jiráskové), doktorem Králem (T. Töpfer), jeho ženou, profesorkou gymnázia (K. Macháčková), dcerou Simonou (K. Hrachovcová) a synem Otakarem (P. Rajchert). Hlavní osu seriálu tvoří osudy rodiny žijící v menším českém městě. Budeme sledovat jejich snahu o výměnu bytu, radost nad nečekaným dědictvím i smutek nad ztrátou zámku, získání nové ordinace, problémy se zamilovaným synem, nezdárným studentem, i dcerou, která by se ráda stala novinářkou… (Česká televize)

(více)

Recenze (169)

gezper 

všechny recenze uživatele

Kdysi se to dalo sledovat, teď již s trochu nostalgickou slzou musím uznat, že to již hodně ztratilo původní kouzlo - tehdější televizní tvorby, doby, .. a taky to začali dost natahovat. No nic, ponechám si vzpomínku na shlédnutí kdysi před lety a teď si to raději již nebudu kazit více díly, musel bych asi dát slabší tři (50%). [60%] ()

Danqo 

všechny recenze uživatele

Ak niečo patrí medzi top 10 autentickostí z českých deväťdesiatok, tak popri Danovi Nekonečnom, opoziční smlouvě a nevykúriteľných (česky nevytopitelných, zato slovensky ľahko vytopiteľných) sklenených vestibuloch má svoje miesto zaručené aj tento seriál. Tmavé interiéry, ošumelé exteriéry, biele ponožky, fialové saká. Napriek pokrivkávajúcej kvalite spracovania autentické, pretože odrážajúce realitu taká aká bola. Nezabudnuteľné hlášky, zrkadlo mužskej ješitnosti, a baví ma ako máloktorý čs. seroš. ()

Reklama

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mě seriál dokázal bavit a dovolil mě nekomplikovaným způsobem se sblížit s jeho postavami. Ale po určitém čase jsem začal vynechávat jednotlivé díly až jsem příběh přestal sledovat úplně. Ale já to mám takto s hodně seriály a tak chyba možná leží někde jinde. Každopádně tento námět hodnotím jako lepší průměr. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Polovina 90. let a Život na zámku plnil hlavní vysílání České televize. Problémem seriálu je ale plejáda nesympatických postav, které to celé boří. Navíc mi vadila i "tvrdá palice" postavy Tomáše Topfera, která šla za každou cenu vždy proti zdi a pak chtěl být od diváků strašně litován, jak mu to v tom životě na zámku nevychází. ()

ostre_pero 

všechny recenze uživatele

Emocionálne silný, režijne i herecky mimoriadne pútavý a originálny a čím ďalej tým lepší a lepší. Skvelý český seriál, skvost medzi filmovými dielami. Realisticky zo života vykreslené situácie, problémy, dilemy, riešenia, dokonalá psychológia postáv, silné a emotívne neuveriteľne precízne vedené dialógy, odkukané zo života. Do úloh jednotlivých postáv sa divák vžije takým úžasným empatickým spôsobom, že s každým hrdinom prežíva jeho osud akoby bol jeho vlastný. Toto excelentné dielo Jaroslava Hanuša možno zaradiť do zlatého fondu českej kinematografie. Aj napriek niekoľkému opakovaniu v ČT a STV si rád pozriem každú časť, hoci som ich už videl všetky. Keby len to - na každú z nich sa teším ako malý chlapec. Bravó... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (29)

  • Pro fiktivní město Hradiště použili tvůrci rovněž smyšlenou poznávací značku aut. Měla správný tvar, ale neexistující počáteční písmena HC. Toto přeznačení však nešlo úplně do důsledku, když například v 51. epizodě veze Marii Královou (Kateřina Macháčková) vůz záchranné služby do nemocnice, je možné si u ně všimnout standardní kolínské SPZ. (Haller)
  • V seriálu si zahráli i bratři Saša nejml. a Václav Rašilovi. Zatímco starší Saša ztvárnil roli Adama Hrušky, první velkou lásku Simony Králové (Kateřina Hrachovcová), mladší Václav Rašilov ztvárnil v úvodních dílech úlohu studenta gymnázia. (majky19)

Související novinky

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Reklama

Reklama