Reklama

Reklama

Život na zámku

(seriál)
  • Slovensko Život na zámku
Drama / Rodinný
Česko, (1995–1998), 44 h 35 min (Minutáž: 50–53 min)

Režie:

Jaroslav Hanuš

Scénář:

Jan Míka

Kamera:

Jan Osten

Hrají:

Tomáš Töpfer, Kateřina Macháčková, Kateřina Kaira Hrachovcová, Petr Hradil, Jiřina Jirásková, Pavel Soukup, Jana Synková, Lenka Termerová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

V seriálu se potkáme s početnou rodinou Králových, s babičkou (v neodolatelném podání J. Jiráskové), doktorem Králem (T. Töpfer), jeho ženou, profesorkou gymnázia (K. Macháčková), dcerou Simonou (K. Hrachovcová) a synem Otakarem (P. Rajchert). Hlavní osu seriálu tvoří osudy rodiny žijící v menším českém městě. Budeme sledovat jejich snahu o výměnu bytu, radost nad nečekaným dědictvím i smutek nad ztrátou zámku, získání nové ordinace, problémy se zamilovaným synem, nezdárným studentem, i dcerou, která by se ráda stala novinářkou… (Česká televize)

(více)

Recenze (169)

gezper 

všechny recenze uživatele

Kdysi se to dalo sledovat, teď již s trochu nostalgickou slzou musím uznat, že to již hodně ztratilo původní kouzlo - tehdější televizní tvorby, doby, .. a taky to začali dost natahovat. No nic, ponechám si vzpomínku na shlédnutí kdysi před lety a teď si to raději již nebudu kazit více díly, musel bych asi dát slabší tři (50%). [60%] ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Asi jsem měl to štěstí,že jsem sledoval tento seriál opravdu jako předpubertální dítě, bavilo mě to moc a přijde mi, že to byl jeden z posledních seriálů, kde se herci opravdu snažili hrát a vše mělo nějaké mantinely,scénář a prostě to někam směřovalo (na rozdíl od novodobých hoven typu "cesty domů", "doktoři z počátků", "ordinace" a já nevím co podobnýho ještě), skvělý Töpfer a Macháčková v hlavních rolích............... moje hodnocení = 8 z 10. ()

Reklama

Danqo 

všechny recenze uživatele

Ak niečo patrí medzi top 10 autentickostí z českých deväťdesiatok, tak popri Danovi Nekonečnom, opoziční smlouvě a nevykúriteľných (česky nevytopitelných, zato slovensky ľahko vytopiteľných) sklenených vestibuloch má svoje miesto zaručené aj tento seriál. Tmavé interiéry, ošumelé exteriéry, biele ponožky, fialové saká. Napriek pokrivkávajúcej kvalite spracovania autentické, pretože odrážajúce realitu taká aká bola. Nezabudnuteľné hlášky, zrkadlo mužskej ješitnosti, a baví ma ako máloktorý čs. seroš. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Původně mělo být všechno jinak. Marii Královou měla hrát Dagmar Veškrnová a doktora Krále Jiří Bartoška (brrr). Dílů mělo být původně obligátních třináct a název "Život na zámku" byl míněn ironicky (hrdinové žijí v ulici Na Zámku). V průběhu natáčení už ovšem Jan Míka psal další pokračování (ze skutečného zámku, o který museli hrdinové kvůli poklesu sledovanosti zase přijít), a ve výsledku to dělá dvaapadesát dílů. Poslední série, orientovaná zejména na Vydru a Kasanovou, už sice není to pravé ořechové, ale ze sympatií k celku hodnotím pěti. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Na tenhle seriál mám školní vzpomínky, pamatuju si že ho dávali každou neděli vždy od 8 hod. večer a já jsem každé pondělí velmi brzy ráno musel dojíždět daleko do školy. Každej díl pro mě vždycky znamenal konec víkendu a také to že jsem po jeho skončení musel jít do postele. Z hereckého obsazení mi vadil bohužel jenom pan brodský, kterého jsem jakoHerce neměl nikdy moc v lásce a to především kvůli jeho věčný m depresivním rolím, které dostával snad pravidelně a kvůli kterým jsem dostával deprese a schízu i já. Ale na serial nedám dopustit. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (29)

  • Hlavní ženskou roli měla původně ztvárnit Dagmar Veškrnová. Ta ale v té době měla roztočené dva seriály, a tak se nakonec tvůrci rozhodli dát roli Marie Králové herečce Kateřině Macháčkové. (Stocki)
  • V seriálu si zahráli i bratři Saša nejml. a Václav Rašilovi. Zatímco starší Saša ztvárnil roli Adama Hrušky, první velkou lásku Simony Králové (Kateřina Hrachovcová), mladší Václav Rašilov ztvárnil v úvodních dílech úlohu studenta gymnázia. (majky19)
  • U maturitní zkoušky je nad tabulí chybně pověšena česká vlajka. Pořadí barev pro svislou vlajku ČR je tedy v epizodě nesprávné. (astilbe)

Související novinky

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Reklama

Reklama