Reklama

Reklama

Brouci

(neoficiální název)
Trailer

Obsahy(1)

V malém neznámém městečku, jsou problémy ze zemětřesením. Když se otevře zemský povrch, začnou vylézat podivní švábi, kteří jsou velmi agresivní a jedinou nadějí, jak zachránit městečko před invazí, je jeden univerzitní profesor. Může ale jeden člověk porazit stovky švábů? (Campbell)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jsem v podstatě šokován, že se tvůrci pokusili zpracovat námět o švábech, kteří při zemětřesení vylezli odkudsi ze zemské kůry, živí se popelem a samovznícením způsobují požáry (!!!), nikoli jako humorné béčko, ale jako vážný sci-fi horor. A ještě víc jsem šokován, že se jim to alespoň do určité míry povedlo. Kolem a kolem je to šílená blbina, ale hlavně v druhé polovině se filmu celkem daří hrát na znepokojivé struny, když sledujeme biologa, který kvůli ztrátě své milé tak trochu zešílel a rozhodl se s broučky pohrát a zmutovat je. Film tak bizarní, že se ho asi vyplatí vidět. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Matka příroda vymyslela zapalovač na nožičkách, leč člověku to bylo málo, a tak mu přidal křídla. Výborný ekohoror se v druhé polovině přesouvá do sci-fi a jako řada podobných snímků se snaží varovat před zásahy člověka do přírodního systému. V úvodu je poměrně efektně zobrazeno zemětřesení v malém kostelíku, následně sledujeme osudy postav, z nichž se většina nedožije konce filmu. Chválím, že tvůrci nevytvářeli mechanické brouky (dnes by to byly nejspíš děsivé pixelové potvůrky), ale použili skutečné šváby, které jen trikově vylepšili - jejich žhavé zadečky vypadaly vskutku opravdově. Za připomínku stojí, že ohniví brouci nejspíš neexistují, leč i u nás žije brouk prskavec, který dokáže vystřelovat ze zadečku směs chemické tekutiny horké okolo 100°C! Futuristická hudba, dokumentární styl a celková bezvýchodnost způsobují i dnes tísnivé pocity. Divákovi se během filmu může občas zdát, že po něm něco leze... ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pěkný svině jsou tihle brouci. To takhle vylezou z jedné zemské praskliny, aby ztrpčili život jednomu pouštnímu městečku. Tenhle zvláštní druh švába se navíc chlubí častým sebevznícením, takže zapalují vše, co jim zkříží cestu - auta a lidi v nich nevyjímaje. Ale bude ještě hůř. Místní profesor je hmyzem natolik posedlý, že se mu podaří vyvinout zcela nový, mnohem inteligentnější a agresivnější druh... Bug je zajímavou kombinací psychologického sci-fi hororu, v níž první první půlka zahrnuje hlavně obléhaní maloměsta nebezpečným hmyzem, a ta druhá se zabývá převážně jejich zkoumáním a následnou mutací. Obě poloviny však fungují skvěle: nechybí jim mrazivá naléhavost, stísněnost a napětí, o kterou se zaslouží hlavně působivá kamera a nepříjemná "hmyzí" hudba. Za mě tak velká spokojenost a Toprovi díky za titulky. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Zižiavka obyčajná (Porcellio scaber), tento kôrovec od útleho detstva patrí k subjektívnym predstaviteľom odpudzujúcej fascinácie. A odrazu tu je horor, ktorý žižiavku obsadí do hlavnej úlohy! Pridá jej zopár fascinujúcich vlastností navyše (schopnosť vybuchovať) a obstojný príbeh (scenár - ostrieľaný hororový tvorca William Castle), a výborný film s apelom na nemiešanie sa do genetickej výbavy živých tvorov a zvláštne apokalyptickou pointou je na svete. Nad výsledným štvorhviezdičkovým hodnotením neváham. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Bug“ je snímek, který se pro mě stal velkým překvapením. Od filmu s tímto názvem jsem toho skutečně mnoho nečekal, o to více jsem byl překvapen, že je to film funkční a že záběry na šváby jsou znepokojivé, spolu s povedeným a kvalitním střihem pak máte pocit, že jsou opravdu nebezpeční a že mohou způsobit vše, co je zde prezentováno. „Bug“ je snímek, který by rozhodně neměl zapadnout. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy románu Thomase Page "The Hephaestus Plague". (Hans.)

Reklama

Reklama