Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aninka žije na statku se dvěma nafoukanými sestrami, kterým musí sloužit. Jednoho dne najde pírko, jehož pomocí si přivolá prince Vítka, zakletého do ptačí podoby. Když zlé sestry zjistí, že se Aninka schází s pohledným mladíkem, pírko jí vezmou, zničí a Vítek zmizí. Jedinou možností, jak zlomit prokletí, je, že ho Aninka najde kdesi ve světě. A tak se dívka vydává na cestu za záchranou svého milého. Jejím průvodcem se stává vodník, jehož na počátku putování zachrání před zlým sedlákem. Společně prožijí řadu dobrodružství i legrace. A přestože vodnická kouzla dokáží Anince pomoci, jak k uzdravení nemocných, tak na obranu proti loupežníkům, k záchraně Vítka bude potřeba především pravá láska. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (135)

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

Takové horší dvě hvězdičky. Bohužel asi nejhorší pohádka Zdeňka Trošky. Peněz bylo asi sakra málo. Nedotažený scénář, se kterým si asi moc nevěděl rady ani Lukáš Pavlásek. Tentokrát to neukočíroval ani David Ployhar a nezachránil ani střihač Lipský. Krkoškovy melodie jsou chytlavé a fajn, ale své sehrálo umělé softwarové. Chvílemi jsem měl pocit, že sleduji nějaké školní cvičení. Filmové efekty, především ohně, to byl propadák sám za sebe. Jestli někdo říká, že ve filmech pana Trošky se přehrává, tak nevím, co řekne tady. Bohužel. Tentokrát to nevyšlo. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Budu trhat partu. Ano, přeplácanost, uječenost, pitvoření, klasické to nešvary Troškových pohádek, tu jsou zastoupeny v množství větším než malém, k tomu naskakuje ne moc logicky plynoucí děj s náhodně se objevujícími či mizejícími postavami a motivy splácanými z mnoha různých pohádek, přesto si troufám tvrdit, že to má stále víc správně pohádkového než kterákoli nikoli shakespearovská tragédie, jimiž nám v posledních letech ničí Vánoce ČT. Jestliže jsem jejich vánoční černé díře dal milosrdně za dvě, dám zde za tři. Ne úplně zasloužené (bez Pavláska bych se rozhodně v pohádce obešel), ale je to jako v tom úsloví o jednookém a králi mezi slepými, nebo tak nějak. A Aninka byla hezká. ()

Reklama

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Troskov vysostne protivny styl tu nucham takmer neustale. Troska ako byvaly vodnik postihnuty kliatbou tocit farebne presaturovane gyce s presladlymi hrdinami a komickymi nepriatelmi. Nechyba vodnik, ktory odporne sprevadza princeznu za akoze dobrodruzstvami, ktore funguju epizidne ale ako celok je to otravne. Troska potvrdzuje svoju neschopnost premiest emocie na divaka. Zazracne pierko je teda dalsi nezmysel s pocitom divakovej utrpnosti. ( videne 29.12.2020 ct1 archiv) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

No to je zase hodnocení 44%. Ano Troška vykrádá, ale většinou pouze sám sebe. A tak tu máme další princeznu ze mlejna, tentokrát i s vodníkem. Dvě zlé sestry jako by vypadly z oka čarodějnicím z Jasněnky a princ je unylý. Jinak ovšem bez výhrad. Aninka se vydává do světa vysvobodit zakletého prince, kterého poznala; přičemž vypadá opravdu velmi nezletile. Ale zato je úžasně hodná a roztomilá. A jako sidekick je zmiňovaný vodník, který je v podání kupodivu snesitelného Pavláska nejen vtipný, ale i celkem schopný a znalostmi, proměnami i mluvením se zvířaty značně zvyšuje hrdinčiny šance. A zbytek je zábavné putování, kde nechybí krásná příroda, načinčané zámky i děsivé lokace, dojde ke spoustě zajímavých setkání a kupodivu i k dvojitému hororově/fantasy finále. SPOILER: Ty postavy v kápích byly opravdu děsivé! KONEC SPOILERu. Mě se to až na to sebevykrádání moc líbilo a prostě mě Troškův pohádkový styl až na výjimky (obě Z pekla štěstí, druhá Princezna ze mlejna) sedí. 4*. ()

maverick10 odpad!

všechny recenze uživatele

Pitvořící se herci v nehereckých mumulandovských pozách, zesměšňujících se pod taktovkou růžového slona kouřícího pavý brko a vidícího létat rarášky na ocasech poníků z Burtonovské barevné zahrady plné homosexuálních Pavlásků a ocásků, že by jeden vyzvracel cukrovou vatu a nacpal ji do zadku prince Krasoně. Tak nepřirozené chování a to i na takový žánr jakým je pohádka svědčí o velmi kvalitním matroši, který hulí sám direktor se svým štábem. Troška je snad jediný autor, kterého nedokáže nikdo na světe parodovat, jednoduše proto, že prostě neví od koho ten materiál kupuje!!!! ()

Galerie (55)

Zajímavosti (11)

  • Vnitřek jeskyně, kde Aninka (Anastasia Chocholatá) našla srdce zlé princezny, se natáčel v kostele sv. Jiří v Lukové na Manětínsku, kterému se pro sádrové plastiky věřících, které jsou umístěny v kostelních lavicích, říká Kostel duchů. (a-ja)
  • Kvůli nepříznivému počasí bylo několik scén přepsáno z exteriérů do interiéru. (JT19)
  • Zdeněk ze mě dokázal dostat schopnosti, o nichž jsem ani netušil, že je mám, jako třeba chodit po vodě nebo proměňovat se v žábu, takže spolupráce s ním byla bezvadná. Vodník je ve filmu takový, jaký jsem já, vlastně jsem ho vůbec nemusel hrát!,“ řekl s úsměvem představitel vodníka Lukáš Pavlásek. (SONY_)

Reklama

Reklama