Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebemenší chyba a bude po něm! Mrknutí, špatný pohyb, výpadek na zlomek vteřiny a formule l, kterou pilotuje, projede cílovou páskou smrti. Smělý závodník Bobby Deerfield proto pohřbí své city a zapomene na svou minulost. Dokud mu bezohledná a vášnivá žena, která také žije ve stínu smrti, neukáže, co všechno nabízí život za možnosti. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Musí to být nuda, kroužit pořád dokola." Dříve to nuda nebývala, ale od chvíle, kdy začala technika vítězit nad řidičskými schopnostmi, se na Formuli 1 nedá dívat. Bobby Deerfield se však po dráze řítil za časů, kdy pilot byl důležitý, bezpečnostní prvky mizivé a smrt všudypřítomná. Jenže tady toho Bobby moc nenajezdil, spíše toho nařečnil a nakoukal se zvídavou Lillian a na mě to bylo příliš rozvleklé. Ono to sice nebylo špatné, ale já na umělecké hry očí moc nevěřím a tak bych se radši podíval na pořádné závody na starém 23 km dlouhém Nürburgringu. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Bobbyho Deerfielda, veľmi úspešného jazdca F1, nezaujíma nič okrem závodov, momentálne čo mohlo spôsobiť nehodu na posledných pretekoch a za týmto účelom navštívi zraneného kolegu. V liečebni ho zaplaví prívalom otázok krásna Lillian a svojím prchkým správaním upúta jeho pozornosť. Keď sa mu však nanúti do jeho auta aby ju cestou zobral domov až vtedy sa v ňom prebudí záujem o ňu. Postupne sa však dozvedá smutnú pravdu. Jeden z najkrajších filmov aký som mal možnosť vidieť, kde Al Pacino hrá tak civilne perfektne, že každý jeho pohyb či výraz v tvári vystihuje tú ľahostajnosť, prekvapenie, údiv, záujem, naštvanosť, bezradnosť proste hocičo a spolu s Marthe Keller a jej nespútanou Lillian tvoria dokonalé TO čo má správny romantický film mať ;-) ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Předloha asi ublížila víc, než by jeden čekal. Místo napínavého dramatu vystavěného podle osy událostí smrt týmového jezdce-sabotáž-vyšetřování-riskování života-okrajová romance-závod o vše-odhalení závady-dramatická tečka sledujeme unylou smutnou romanci o ženský, která není ani pěkná, ani rajcovní, jenom drzá jak vopice, která celej film umírá a všichni čekáme, až se to povede. Pacino zahrál svou postavu se vším smířeného nebouřliváka dobře, ale z celého filmu se mi líbil jen začátek slibující napětí (nekonalo se) a pasáž, ve které běžel po silnici krásnou zatáčkou v italském městě (zřejmě Florencie). ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Na hodnocení Bobbyho Deerfielda jsem si vzala nějaký čas, během kterého jsem se zvažovala, zda mu dát čtyři, nebo pět hvězdiček. Nakonec to vyšlo na to nižší číslo, ale i tak mě Bobby dostal. Al Pacino je tu tak... neobvyklý. Už jsem si zvykla, že každý jeho výkon by se dal zařadit do síně slávy, už jsem ho viděla v rolích choleriků, zdrogovaných zabijáků, slepých vojáků, ztělesněného zla i mužů hledajících druhou šanci. Jenže Bobby Deerfield je úplně jiný. Klidný, vyrovnaný, zdálo by se, že nevýrazný, ale přesně tím také krásně lidský. Žádné velké proslovy nečekejte, stejně tak by se od této Remarqueovy adaptace měli vzdát všichni, co touží o příběhu o automobilech. Bobby Deerfield vám je až na několik záběrů nenabídne a narozdíl od knihy (narážím na konec) tu nehrají téměř žádnou roli. A to na jednu stranu vnímám jako velké plus, na té druhé musím uznat, že závěr Remarqueovy předlohy je přece jen o něco působivější. Proto také ta chybějící hvězdička do plného počtu. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Doják se skvělým Pacinem v hlavní roli. Rozhodně to není klasický romantický film, vlastně je tak jiný jak jen to jde. Seznámení a vůbec celý vývoj vztahu je tak neuvěřitelně divný, že to možná některý divák nesnese (moje mamča prohlásila, že cituji: "ta ženská je divná"), ale právě to mě pohltilo, stejně jako spousta drobností, které z celého snímku vystupují. - Klíček. Klíček. Klíček prosím. - Jede to bez klíčku. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Sanatórium, kam taktiež bola situovaná jedna z najsilnejších scén (stretnutie Deerfielda s miestnym varietným kúzelníkom), sa nachádzalo v dedinke Leukerbad s susedstve vrcholov Schwarzhorn a Wildhorn vo švajčiarskych Alpách. (classic)
  • Na filme sa podieľal i preslávený boss F1 Bernie Ecclestone, ktorý filmárom „vnútil" svoj tým Brabham a zvolil nakrúcanie pri Grand Prix Španielska a Belgicka. Niektorí skutoční piloti, napr. Niki Lauda, sa na prítomnosť filmárov sťažoval. (classic)

Reklama

Reklama