Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebemenší chyba a bude po něm! Mrknutí, špatný pohyb, výpadek na zlomek vteřiny a formule l, kterou pilotuje, projede cílovou páskou smrti. Smělý závodník Bobby Deerfield proto pohřbí své city a zapomene na svou minulost. Dokud mu bezohledná a vášnivá žena, která také žije ve stínu smrti, neukáže, co všechno nabízí život za možnosti. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Maq 

všechny recenze uživatele

Remarquovu předlohu jsem četl tak dávno, že mi ji film ničím nepřipomněl. A vlastně už se ani nemůžu spolehnout na to, co jsem při jejím čtení coby teenager cítil. Tady jsem každopádně cítil pouze neduhy 70. let a prázdný manýrismus. Možná někteří lidé takto milují, ale já jsem se s ničím podobným nikdy nesetkal, a ani bych o to nestál. --- ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Na hodnocení Bobbyho Deerfielda jsem si vzala nějaký čas, během kterého jsem se zvažovala, zda mu dát čtyři, nebo pět hvězdiček. Nakonec to vyšlo na to nižší číslo, ale i tak mě Bobby dostal. Al Pacino je tu tak... neobvyklý. Už jsem si zvykla, že každý jeho výkon by se dal zařadit do síně slávy, už jsem ho viděla v rolích choleriků, zdrogovaných zabijáků, slepých vojáků, ztělesněného zla i mužů hledajících druhou šanci. Jenže Bobby Deerfield je úplně jiný. Klidný, vyrovnaný, zdálo by se, že nevýrazný, ale přesně tím také krásně lidský. Žádné velké proslovy nečekejte, stejně tak by se od této Remarqueovy adaptace měli vzdát všichni, co touží o příběhu o automobilech. Bobby Deerfield vám je až na několik záběrů nenabídne a narozdíl od knihy (narážím na konec) tu nehrají téměř žádnou roli. A to na jednu stranu vnímám jako velké plus, na té druhé musím uznat, že závěr Remarqueovy předlohy je přece jen o něco působivější. Proto také ta chybějící hvězdička do plného počtu. ()

Reklama

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Každému, kdo nejen ve studentských letech zbožňoval Nebe nezná vyvolených jako já, se musí nevěřícně protáčet panenky. Je až trestuhodné jakkoliv spojovat knihu překypující křehkými emocemi s tak nevýrazným filmem. Z vzájemné chemie ústřední dvojice na mě nepřeskočila ani jiskřička a mé sympatie k tomuto páru nevystoupily ze stínu nezájmu. Musím však uznat, že se tvůrcům podařilo najít v podobě Anny Duperey Lillian jak jsem si ji přibližně představovala. Smůla jen, že ji neobsadili do té správné role. Naproti tomu romantické nasnímání evropských měst a krajiny bylo příjemným pohlazením. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Dejová linka okolo nehody a vôbec atraktívne prostredie veľkých závodov, je len "zámienka" pre primárnu romantickú linku (ktorú som dovtedy vnímal, ako pridanú hodnotu športového filmu). Beriem ako plus (originalita) a z časti aj ako mínus (ťahalo ma to viac do pozadia, zvlášť keď samotné preteky Pollack technicky zvláda na výbornú). Ostáva vzťahová čast kedy si znudenéhý pretekár, ktorý môže mať všetko a extrovertná femme fatale, ktorá stráca to najcenejšie (život), k sebe hľadajú cestu. V tomto smere je servírovný štadart (premena arogantného suchara) v prostredí krásnych scenérii s veľmi pomalým tempom, ktorému moc nepomáha minimum hudby. Celkový dojem tak na 70% s tým, že prestrihanie by filmu zásadne porspelo. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Bobby Deerfield je melodrama o osudu dvou osamělých lidí, kteří ač jsou povahově velmi rozdílní, dokážou najít jeden ve druhém spřízněnou duši. Herecký výkon mladého Al Pacina je výborný, ovšem dvě hodiny jsou velké sousto a příliš pozvolný děj v mnoha pasážích nudí. I když námět nabízí velmi emotivní látku, film sám o sobě působí dost chladně a moc se mu nedaří diváka citově vtáhnout do děje. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Když se Sydney Pollack rozhodl obsadit do role Lillian Marthe Keller, pozval ji na schůzku s Al Pacinem, protože záleželo především na výběru herce. Režisér ale herečku poprosil, aby si nebrala podpatky a nepřevyšovala tak nevysokého Pacina. Vyslyšení tohoto doporučení nicméně při setkání vzbudilo hercovu pozornost. Když se Al Pacino herečky zeptal, jestli má Keller problémy s páteří, pověděla mu pravdu. Po tomto faux pas se Keller po odjezdu ze schůzky s rolí v duchu loučila. (Komiks)
  • Pouze v Austrálii byl film distribuován pod původním Remarqueovým názvem - Nebe nezná vyvolených. (Sfinkter)
  • Premiéra filmu sa konala na filmovom festivale v kanadskom Toronte v septembri 1977. Vedú sa debaty, či snímku neuškodilo, že neniesol pôvodný názov. Nejednotnosť titulu bola výrazná, napr. Taliani, Portugalci, Španieli, Gréci a Brazílčania išli do kina na Jeden okamih, jeden život. Sovietsky zväz volil titul Život bez záujmu a Švédi volili slzopudný názov Milovaný, zostaň so mnou. (classic)

Reklama

Reklama