Reklama

Reklama

Zpřítomnělí

(seriál)
Trailer 1
Norsko, (2019–2022), 9 h 12 min (Minutáž: 45–51 min)

Režie:

Jens Lien

Hrají:

Nicolai Cleve Broch, Krista Kosonen, Ágústa Eva Erlendsdóttir, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Veslemøy Mørkrid, Eili Harboe, Stig Henrik Hoff (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

V oceánu se nevysvětlitelně začnou objevovat lidé z minulosti. O pár let později se detektiv Lars Haaland spojí s Alfhildr Enginnsdottirovou, první policistkou vikingského původu, aby společně vyřešili případ vraždy v Oslu. (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (96)

bobstock 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad jak jinak od seveřanů s povzbuzením neslavnější vikingské kultury. Pěkně zvolené hlavní postavy vyšetřovatele smaženky a urostlé válečnice s mechem mezi nohama. Nevím jak hodně tvůrci tušili problematiku jejich nápadu, který útočí na základní způsoby integrace cizinců, ale i v tomto případě lidí z jejich koutu světa si nemyslím, že by po pár letech pravěký člověk ovládal v klidu wifi na svém chytrém telefonu a vikingové chodili na technopárty v Oslu. Vše je ale slušně zakamuflované v občasném vtípku, kterých se tu nabízí velmi mnoho. Pokračování bych samozřejmě uvítal pro tu zajímavost. 75% ()

slowfox 

všechny recenze uživatele

Migrace tak trochu jinak, to mě dost pobavilo. Seriál má dobře našlápnuto, z námětu se dá ještě hodně vydolovat. Všechny postavy jsou skvěle rozkreslené, velká škoda, že někteří už se asi v další řadě neobjeví, docela jsem si je oblíbila. Záporák z doby kamenné je je kult. Snad bude brzo pokračování. ()

Reklama

dom156 

všechny recenze uživatele

Byl jsem mile překvapen co se týká první série, která mi dala kriminálku na sci fi podloží. K tomu solidní zápletka a dobré obsazení. Kdyby byla jen jedna série, odešel by seriál s plným počtem bodů, bohužel druhá již značně pokulhává a poslední 2 díly jsou již velmi přitažené za uši a rozporují všemu co se událo během předchozích 10 dílů. Proto nemohu jinak než dát jen průměr a jen lehounce doporučit. ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Někdy se vyplatí nic od ničeho neočekávat. Byl jsem do tohoto seriálu vtažen naprostou náhodou, bez nějaké větší přípravy a sondáže do tajů myslí "hate" recenzentů. Což jsem rád, protože přece jenom na mě hodnocení má do jisté míry vliv, ačkoliv se jedná o zdejší recenze, které často nekorespondují s opravdovostí a spíše se slepě kopírují a vytvářejí mainstream názor na film či seriál. Seriál nemá žádný rozjezd, jede pořád ve svých kolejích v pomalejším tempu. Postupně se odkrývá několik linek - odkud se vzali, nejsou všichni se současnosti a nějakou anomálií se dostali do minulosti?, osobní linky a mnoho dalšího. Jedná se o originální seriál jeho námět nenudí. Lze vidět jisté narážky na současnou společnost. ()

Sayko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemná třešnička na dortu, která se zdá být ze začátku až oddechová, ale oddýchávat budete jen mezi návaly smíchu každou minutu. Neskutečně jsem se bavil! Už jen samotný koncept je velmi zajímavý a originální. Vždy jsme se ve filmech/seriálech poohlíželi pouze do určitého časového periodika, tady se ale podíváme od doby kamenné, přes vikingy až po současnost, což nabízí neskutečnou škálu způsobů, jak uchopit krimi příběh a okořenit ho vtipem, který si nebere servítky vůči nikomu a ničemu. Skvělá práce! ()

Galerie (87)

Zajímavosti (5)

  • V epizodě je možné několikrát vidět auto značky Škoda. (Cheeter)
  • Natáčení seriálu probíhalo v Oslu a v Litvě. (Trajektt)
  • V čase 18:01 je na tiskové konferenci na stole mikrofon České televize. (stani)

Reklama

Reklama