Reklama

Reklama

Zpřítomnělí

(seriál)
Trailer 2
Norsko, (2019–2022), 9 h 12 min (Minutáž: 45–51 min)

Režie:

Jens Lien

Hrají:

Nicolai Cleve Broch, Krista Kosonen, Ágústa Eva Erlendsdóttir, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Veslemøy Mørkrid, Eili Harboe, Stig Henrik Hoff (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

V oceánu se nevysvětlitelně začnou objevovat lidé z minulosti. O pár let později se detektiv Lars Haaland spojí s Alfhildr Enginnsdottirovou, první policistkou vikingského původu, aby společně vyřešili případ vraždy v Oslu. (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (96)

dan4815 

všechny recenze uživatele

Někdy se vyplatí nic od ničeho neočekávat. Byl jsem do tohoto seriálu vtažen naprostou náhodou, bez nějaké větší přípravy a sondáže do tajů myslí "hate" recenzentů. Což jsem rád, protože přece jenom na mě hodnocení má do jisté míry vliv, ačkoliv se jedná o zdejší recenze, které často nekorespondují s opravdovostí a spíše se slepě kopírují a vytvářejí mainstream názor na film či seriál. Seriál nemá žádný rozjezd, jede pořád ve svých kolejích v pomalejším tempu. Postupně se odkrývá několik linek - odkud se vzali, nejsou všichni se současnosti a nějakou anomálií se dostali do minulosti?, osobní linky a mnoho dalšího. Jedná se o originální seriál jeho námět nenudí. Lze vidět jisté narážky na současnou společnost. ()

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4* možná nenápadný, ale víc originální seriál jsem opravdu dlouho neviděl a děkuji za jeho tip. Koho by taky napadlo, aby nevysvětlitelným způsobem začali vyplouvat na hladinu různí lidé z minulosti. Je to krásná parafráze na současnou migrační politiku a autoři ji při asimilaci svých předků dost často chytře využívají. V téhle kriminálce je nepřehlédnutelná zejména nesourodá dvojice vyšetřovatelů, která mě trošku svým chováním připomínala tu původní ze seriálu Most. Rozhodně stojí za pozornost a budu patřit k dalším divákům, kteří budou netrpělivě očekávat její pokračování a jen doufám, že scénáristům nedojde invence a budou vědět, jak s tímto námětem dál pracovat, aby to za to stálo. Dodatek k druhé sezóně: Tak jsem se konečně dočkal pokračování, v kterém zůstaly všechny oblíbené ingredience - ústřední dvojice, napětí, zápletka, nadsázka a lehký humor, takže jsem se mohl bavit. Sice teď už chyběl ten záchvěv neviděného, ale to tak bývá. Lehké zklamání bylo u posledního dílu, který byl poněkud hodně překombinovaný a uhoněný, ale nakonec jsem neodcházel tolik zklamaný a čtyři hvězdičky můžu nechat.  [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Reklama

keoma26 

všechny recenze uživatele

S velkou lehkosti a gracii natocena smeska (cerny) komedie, krimi, sci-fi, socialniho dramatu, thrilleru a buhvi ceho jeste. Tim, ze tvurci tak sikovne cestuji a preskakuji mezi jednotlivymi zanry, dokazujou skoro zazrak: zakladni premisa celyho serialu - cestovani casem- se vam zda po par prvnich dilech tou nejprirozenejsi veci na svete. Do vsech obcas az rozkosnych detailu jsou domyslene chovani i realie, ktere vychazeji ze stretu vsech tech historickych kultur na jednom miste a jejich vzajemneho szivani se. Vsude prosakuje (sebe)ironie komentujici stereotypy dnesni a minule doby, nebo spis toho, jak my sami sebe a svou vlastni minulost vnimame... ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál mě hodně potěšil. Na rozdíl od jiných blízkých budoucností neřeší to, jak se to stalo, ale už konkrétní děj a následky. V tom je to úplně jiné, než spousta dalších seriálů nebo filmů, kde posloucháme dlouhý čas to, jak došlo k tomu, kde teď jsme. Trochu podobné je to v tomhle případě se seriálem Okupace, kde se to prostě děje. Pevně doufám, že se od Norů, a ideálně nejenom od nich, dočkáme něčeho dalšího. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Očakával som veľa a väčšinou som to aj dostal. Námet je rozhodne zaujímavý a nápaditý - ľudia z histórie určitého obdobia, ktorí sa zrazu vynárajú a snažia sa začleniť do spoločnosti. Ide teda o celkom slušnú alegóriu na súčasný problém imigrácie. Jeden rozdiel by tu ale samozrejme bol - zprítomnelí poväčšine chceli pracovať, dokonca aj tí, čo vo svojej dobe niečo znamenali, no naproti tomu naši raketoví inžinieri sa moc do práce nehrnú, takže tak... V rámci hlavnej dejovej linky ma tu trocha rozptyľovala jedine linka o drogách, uberalo to na zaujímavosti ohľadom tej časovej slučky. Tiež som tu narazil na jeden logický nezmyslel v spojitosti s časovým paradoxom, no ale uvidíme čo z toho vylezie, možno sa to v druhej sérii vysvetlí. Na konci sa to celkom slušne rozbehlo, určite si nenechám ujsť ani druhú sériu. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Galerie (87)

Zajímavosti (5)

  • V epizodě je možné několikrát vidět auto značky Škoda. (Cheeter)
  • V čase 18:01 je na tiskové konferenci na stole mikrofon České televize. (stani)
  • Natáčení seriálu probíhalo v Oslu a v Litvě. (Trajektt)

Reklama

Reklama