Reklama

Reklama

Jeremiah Johnson

Trailer

Obsahy(1)

Jeremiáše Johnsona civilizace neláká. Zahořklý civilizačními neduhy a válkami se v polovině 19. století rozhodne pro zálesácký život, stane se horalem, vyhledávajícím samotu v nedotčené divočině, jejíž neposkvrněnost nikdy nezpochybňoval. První zima prožitá ve Skalistých horách však Jeremiáše málem sklátí. Vyhladovělý a napůl zmrzlý nachází útočiště u starého prohnaného trapera, který jej učí nejrůznějším způsobům přežití, včetně přímého souboje s grizzlym. Jeremiáš je dobrým žákem, a tak když se opět vydává za svým cílem, lze říci, že z někdejšího zelenáče je ošlehaný muž, kterého drsností může předčit jenom velkolepá a hrůzu nahánějící příroda. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (281)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Všichni tu velebíte Pennův snímek Into the wild. Já jsem " stará škola " a tak před NAIVNÍM a zcela NEPŘIPRAVENÝM ( nechápejte špatně, myšlenka je to obdivuhodná, ale ta naivita a totální nepřipravenost na dané podmínky, přes to jsem se nedokázal povznést ) Alexem Supertrampem, dávám přednost Pollackovi a Redfordovi a jejich SKUTEČNÉMU Jeremiah Johnsonovi. Nádherný volně plynoucí snímek ( tak jak to umí snad jen Pollack ), který si na nic nehraje a v tom je jeho KOUZLO a KRÁSA. Tady není co řešit....čistokrevných 5* ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Balada o šťastném Jeremiáši, poutníku na cestě kterou si zvolil, horalu, kterému vál dobrý vítr, legenda o muži, který zapoměl na všechny strasti a nikdy nezemřel... . . . Sydneymu Pollackovi se díky minimalistickému přístupu podařilo bez zbytečných žánrových klišé navodit skvělou atmosféru filmu a netradičně tak zpodobnit fatální osudovost cest prvních osadníků na Daleký Západ... To vše umocněno úžasnými záběry na dodnes uchované ostrovy panenské přírody, jaká tehdy ještě pokrývala širé pláně a hory Ameriky. Vskutku podmanivý zážitek pro filmové labužníky napříč žánry... - - - - - (Poprvé viděno 31.7.2011 /v původním znění s č. titulky, bohužel však s ignorantským českotelevizáckým ořezem obrazu na formát 4:3/ na >antiwesternovém prostoru< , hodnocení 952., komentář zde jako pětaosmdesátý - 31.7.2011) ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Lovec, traper a horal s úsměvným jménem Džerymája Džonsn v prostředí téměř opuštěné divočiny Skalistých hor. Filmová 70. léta byla úrodná na netradiční westerny a tenhle je jeden z nejlepších z té doby - díky šarmu Roberta Redforda, scénáři s minimem dialogů v citlivé poetické režii Sydneyho Pollacka a příjemné kytarové hudbě. Příběh muže, který chtěl žít v přírodě v klidu a míru, ale nebylo mu to souzeno. Pocitově něco mezi Tancem s vlky, Malým Velkým Mužem a Eastwoodovými westerny. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Teď už je mi celkem jasný, kde se Kevin Costner nechal inspirovat na jeho Tanec s vlky, ale v jeho podání to byl opravdu velkofilm ,kdežto v podání Pollacka to je "jen" skvělej dobrodružnej film a to z jedinýho prostýho důvodu - že to nedokázal natolik rozvést, aby to nepůsobilo trošku chudě, zejména konec je složenej zejména ze sestříhanejch soubojů a ač to je taky skvělý, tak to prostě působí zbytečně zbrkle urychlený a celkově ukončený, nicméně pro Roberta Redforda je tohle jedna z jeho tří, možná jenom dvou, nejlepších rolí vůbec ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Ne, není to jako McCabe a paní Millerová. Ano, je to jako Malý velký muž. Není to o melancholii a hloubce okamžiku, je to spíš o kráse přírody a poctě pravým zálesákům. Pollack je režijně skvělý a umí krásně vyprávět obrazem a vše, co patrně chtěl sdělit, sdělil. Mně tam chyběla jen ta trocha melancholie. 7/10 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (13)

  • Plešatý zálesák měl při společné cestě s Johnsonem (Robert Redford) na koženém obleku ozdobné pásky (od ramen k hrudi) ve světlých barvách - bílá, modrá, červená. V další scéně byly pásky celé v tmavě modré a za chvíli opět ve světlých barvách. Vše se odehrálo během jedné jízdy v horizontu zhruba dvou hodin. (bearmeedek)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. května 1972 na Cannes FF. (ČSFD)
  • Film vychází z osudů skutečného trapera jménem John Johnston, přezdívaného "Zabíječ Vran“ (Pozn. Vraních indiánů čili Absaroke) a "Játrožrout Johnston", kvůli jeho zálibě v pojídání jater indiánů, které zabil. (džanik)

Reklama

Reklama