Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je dcerou šoféra, který pracuje u ukrutně bohaté americké podnikatelské rodiny. Od mládí miluje bohémského mladšího syna rodiny Davida. Nikdy mu ale o své lásce neřekne, jen k němu vzhlíží. Sabrina ze stromu pozoruje večírky a život smetánky. Otec ji pošle na zkušenou do Paříže. Zaměstná ji časopis Vogue a Sabrina se z ošklivého kačátka za dva roky změní v pohlednou, sebevědomou ženu. Vrací se do Ameriky a proutník David se mezitím seznámil s velice bohatou doktorkou Elizabeth. Víc než on o manželství stojí jeho rodina, která touží po spojení velkých majetků. Návrat Sabriny je ale čárou přes rozpočet, protože David se do ní zamiluje a plánovaná svatba se hroutí. Starší bratr Linus, který vede rodinnou firmu a nemá moc času na známosti dostane nápad: obětuje se, chce, aby se Sabrina zamilovala do něj a Davida pustila k vodě. Jeho plánem je odklidit Sabrinu zpět do Paříže. Pak ale zjistí, že to, co nejdřív hrál, se stalo skutečností a Linus Sabrinu upřímně miluje... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

60% je optimum, možná 65%. Co tomu chybí ? Trochu více logiky. Miluje Davida ale stačí málo a zamiluje se do Linuse. Ten jí sdělí, že to všechno jen hrál, ale nakonec ji stejně miluje .... Harrison Ford standard , Julia Ormond okouzlující, Greg Kinnear podprůměrný.... Dodatek: remake filmu s Audrey Hepburn z roku 1954 (nominace na Oscara rok po Prázdninách v Šímě) ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie, která díky dobré režisérské taktovce a hereckému obsazení (tedy nejen obsazení, ale i tomu odpovídajícím výkonům) nezapadne mezi ostatní tuctovou většinu. Ovšem jak se u režiséra dalo očekávat, film je až příliš rozvláčný. Na druhou stranu dialogy jsou vybroušené. 70% a přikláním se k 4*. ()

Reklama

Amaranta 

všechny recenze uživatele

Sabrina - Hepburn měla své roztomilé kouzlo díky zajímavějším dobovým detailům - rozhodně je romantičtější představa kuchařky snášející Bogartovi soufflé než Ormond bez fantazie přetvořená na fotografku. Nebo dramatická večerní róba zaměněná za poněkud přestárlé černé šaty s kabátkem. Nebo celkově kladně naivní projev Hepburn (ačkoliv ho vlastně až tak nevyhledávám) napodobený koktáním Ormond... ()

Athlona 

všechny recenze uživatele

Sabrina-1995 Osobne me je jedno co rikaji odbornici na filmovou kritiku a nikdy jsem se ji neridila i, kdyz ji rada ctu, ale tento film se klidne muze srovnat s "originalem" z r.1954 v hl.roli a Audrey Hepburn a Humphrey Bogart, pritom v tomto remake Harrison Ford dle meho nazoru o dost predci H.Bogarta v podani,osobnim sarmu a vtipu.Julia Ordmon je okouzlujici jako vzdy a Nancy Marchand v roli matky Maude Larrabee me v nekterych scenach pripomina mou maminku:-))jak jiz oblecenim,tak i chytrosti a laskou a prehledem o "kseftu":-). Pri sledovani tohoto filmu jsem se nenudila nikdy me neprisel, ze je zbytecne prodluzovan a "napeti" bylo citit, az do sameho konce.I kdyz byl film pojat moderne a oprasen od prachu originalu /preci jenom 40 let je 40 let/vysledek je velice pekny a priznam se, ze pri nekterych scenach me i slzicka ukrapla:-).Remake,ktere po vice jak 10 letech po natoceni,obcas skonci v mem DVD pristoji a ja se rada ponorim do deje lasky s dobrym koncem , jako tisice dalsich romaticek:-),nominace na Oskara za hudbu,ktera je opravdu velice pekna, takze odemne 5 hvezdicek protoze ten film miluji! ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Spousta vydařených hlášek, krásně zachycené okouzlení Paříží, stoprocentní, nefalšovaná a svým způsobem staromilsky pojatá romantika. Narozdíl od většinového názoru, se mi remake líbí víc než originál. Julia Ormond je okouzlující dozrávajíc od zasněné holky v elegantní mladou dámu, u níž Paříží probuzené sebevědomí a šarm mění dětinské poblouznění ve skutečnou lásku, Harrison Ford je naprosto dokonalý "jediný žijící dárce srdce", dokonale zaskočený city, které nebyly v plánu. Hlavně díky nim je tahle příjemná, úsměvná a dokonale romantická pohodovka, podívanou, která mě zatím neomrzela. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • 13 Rue des Beaux Arts je adresa L'Hotela v Paríži. (misterz)

Reklama

Reklama