Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je dcerou šoféra, který pracuje u ukrutně bohaté americké podnikatelské rodiny. Od mládí miluje bohémského mladšího syna rodiny Davida. Nikdy mu ale o své lásce neřekne, jen k němu vzhlíží. Sabrina ze stromu pozoruje večírky a život smetánky. Otec ji pošle na zkušenou do Paříže. Zaměstná ji časopis Vogue a Sabrina se z ošklivého kačátka za dva roky změní v pohlednou, sebevědomou ženu. Vrací se do Ameriky a proutník David se mezitím seznámil s velice bohatou doktorkou Elizabeth. Víc než on o manželství stojí jeho rodina, která touží po spojení velkých majetků. Návrat Sabriny je ale čárou přes rozpočet, protože David se do ní zamiluje a plánovaná svatba se hroutí. Starší bratr Linus, který vede rodinnou firmu a nemá moc času na známosti dostane nápad: obětuje se, chce, aby se Sabrina zamilovala do něj a Davida pustila k vodě. Jeho plánem je odklidit Sabrinu zpět do Paříže. Pak ale zjistí, že to, co nejdřív hrál, se stalo skutečností a Linus Sabrinu upřímně miluje... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

alambert 

všechny recenze uživatele

Sabrina aneb jak se zakřiknutá "holka" (Julii Ormond bylo v době natáční 30 a je to vidět) přestěhovala do Paříže a tam se z ní stala hvězda? U této naprosté ubohosti vskutku překvapí, až šokuje jmého režiséra. Člověk by od něj čekal víc. A tak mě napadá, že spousta lidí na CSFD ostře kritizuje filmy o teenagerech, ale myslím, že kdyby byl tento film o nějaké teence, působil by věrohodněji a smysluplněji. Potěší jedině postava Sabrinina otce a jeho nápad jak si přivydělat. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Příjemná a vtipná romantická komedie, tvůrci si něco vypůjčili (obšlehli z originálu), něco nového přibalili a ve finále to dopadlo dobře.. Herecký trojlístek - půvabná Julia Ormondová, sympatický Harrison Ford a roztomilý svůdník Greg Kinnear - mě bavil a líbil se mi.. Za zmínku ještě určitě stojí okouzlující hudební podmaz pana Williamse a povedený český dabing, klobouček.. (2x) ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Nadpozemsky krásná a charismatická Julia Ormond musí na svých drobných (=úchvatných) bedrech vláčet slaboduchý a průhledný scénář, který nejenže nikterak neobohacuje žánrové vody, ale naopak naprosto selhává ve všech aspektech, jimiž je sám definován. Chemie??? Neexistuje! Překvapení (to v průběhu vyprávění, konec samozřejmě každý průměrný kopáč v dole odhadne při úvodní titulcích)??? Neexistuje! Atmosféra??? Meeeeh! Casting (=poslední záchrana)??? Harrison Ford vypadá o 25 let starší, než ve skutečnosti je + o 30 let starší než jeho bratr v podání Grega Kinneara - to asi hovoří za vše. No já se tedy šeredně nebavil. 3/10! P.S.: Julia, I love you ;-) ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

60% je optimum, možná 65%. Co tomu chybí ? Trochu více logiky. Miluje Davida ale stačí málo a zamiluje se do Linuse. Ten jí sdělí, že to všechno jen hrál, ale nakonec ji stejně miluje .... Harrison Ford standard , Julia Ormond okouzlující, Greg Kinnear podprůměrný.... Dodatek: remake filmu s Audrey Hepburn z roku 1954 (nominace na Oscara rok po Prázdninách v Šímě) ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem, prečo je táto verzia Sabriny považovaná za slabšiu než verzia z roku 1954. Akoby musel byť remake už z princípu hodnotený nižšie. Podľa mňa má Pollackova Sabrina vtipnejší a svižnejší scenár a najmä neoplýva toľkým sentimentom než jej sladšia predchodkyňa.. A navyše.. Greg Kinnear mi pripadá oveľa príťažlivejší než William Holden.. ale to je asi vec vkusu. ;) P.S. vynikajúci slovenský dabing - v porovnaní s českým je oveľa zábavnejší. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • 13 Rue des Beaux Arts je adresa L'Hotela v Paríži. (misterz)

Reklama

Reklama