Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je dcerou šoféra, který pracuje u ukrutně bohaté americké podnikatelské rodiny. Od mládí miluje bohémského mladšího syna rodiny Davida. Nikdy mu ale o své lásce neřekne, jen k němu vzhlíží. Sabrina ze stromu pozoruje večírky a život smetánky. Otec ji pošle na zkušenou do Paříže. Zaměstná ji časopis Vogue a Sabrina se z ošklivého kačátka za dva roky změní v pohlednou, sebevědomou ženu. Vrací se do Ameriky a proutník David se mezitím seznámil s velice bohatou doktorkou Elizabeth. Víc než on o manželství stojí jeho rodina, která touží po spojení velkých majetků. Návrat Sabriny je ale čárou přes rozpočet, protože David se do ní zamiluje a plánovaná svatba se hroutí. Starší bratr Linus, který vede rodinnou firmu a nemá moc času na známosti dostane nápad: obětuje se, chce, aby se Sabrina zamilovala do něj a Davida pustila k vodě. Jeho plánem je odklidit Sabrinu zpět do Paříže. Pak ale zjistí, že to, co nejdřív hrál, se stalo skutečností a Linus Sabrinu upřímně miluje... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

60% je optimum, možná 65%. Co tomu chybí ? Trochu více logiky. Miluje Davida ale stačí málo a zamiluje se do Linuse. Ten jí sdělí, že to všechno jen hrál, ale nakonec ji stejně miluje .... Harrison Ford standard , Julia Ormond okouzlující, Greg Kinnear podprůměrný.... Dodatek: remake filmu s Audrey Hepburn z roku 1954 (nominace na Oscara rok po Prázdninách v Šímě) ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Milý romantický film, ve kterém se z šedé myšky stane ozdoba večírku, díky objevení sebe sama - kde jinde než v Paříži. Námět na filmové zpracování je docela obyčejný a okoukaný. Zaujme však díky výbornému hereckému obasazení a jejich následným výkonům. Konec byl pro mě docela nečekaným. Zaujala mě i hudba, ale s pochmurnou a nevýraznou kamerou to bylo horší. Nicméně mě to pobavilo - hlavně vtipné hlášky Nancy Marchand, zaujalo a náramně jsem se u toho odreagoval. A to mi od toho filmu bohatě stačilo. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Příjemná a vtipná romantická komedie, tvůrci si něco vypůjčili (obšlehli z originálu), něco nového přibalili a ve finále to dopadlo dobře.. Herecký trojlístek - půvabná Julia Ormondová, sympatický Harrison Ford a roztomilý svůdník Greg Kinnear - mě bavil a líbil se mi.. Za zmínku ještě určitě stojí okouzlující hudební podmaz pana Williamse a povedený český dabing, klobouček.. (2x) ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Původní film jsem zatím neviděl, ale vpravdě musím říci, že mě docela láká, jelikož zde byl ten nápad velice pěkný a snad i to provedení bylo zajímavé. Přišlo mi to však trošku jaksi odbité. kdyby se šlo víc do hloubky a nebyla to ta typická Amerika ve stylu Dallasu, ale něco poetičtějšího, tak by to bylo jistě daleko zajímavější. Harrison Ford to však stejně nejvíc držel nad vodou. ()

Ludva 

všechny recenze uživatele

[2009-09-28] * Tahle romantická komedie se mi vždy moc líbila, ale teď mi sedla nějak hůř. Že by se okoukávala? Indymu toho kravaťáka už skoro vůbec nevěřím. Čím dál raději bych viděl původní verzi, třeba se někdy dočkám... * [2020-12-05] Zase 5 hvězd. Lepší než originál, o dost. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Skladbu "Theme from Sabrina" zložil John Williams na počesť svojej zosnulej manželky, herečky Barbary Ruick. (Kubrickon)
  • 13 Rue des Beaux Arts je adresa L'Hotela v Paríži. (misterz)

Reklama

Reklama