Reklama

Reklama

Ulice strachu – 1. část: 1994

  • USA Fear Street Part 1: 1994 (více)
Trailer 3

VOD (1)

Po sérii brutálních vražd se dospívající dívka a její přátelé postaví zlu, které jejich nechvalně proslulé město dusí už celá staletí. Vítejte v Shadyside. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (234)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V malom americkom meste Shadyside začne zabíjať maskovaný vrah. Partia kamarátov sa stane jeho terčom, a ak chcú prežiť, musia zistiť, prečo si za obete vybral práve nich. - Leigh Janiak je velmi šikovná a hlavne osobitá režisérka, ktorej tvorbu sledujem od úplného začiatku, takže som si musel povinne doplniť tento rest, ktorý mi unikol počas mojej niekolkoročnej hororovej prestávky. Fear Street Part 1 je zábavným počinom, ktorý sa nesie na vlne deväťdesiatkových teen slasherov, takže tematika pre mňa ako stvorená. Postavy sú velmi sympatické a ich herecké výkony pôsobia na to, že ide väčšinou o neskúsených mladých hercov, dosť vyspelo. Velký plus má Leigh Janiak za to, že sa nebojí popraviť postavy, u ktorých by to človek nečakal. Rovnako ma velmi zaujalo rozohranie príbehu pred druhým pokračovaním, takže časť prvá je u mňa za silné štyri hviezdičky. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Rozhodně tuhle sračku nemíním nadhodnocovat proto, že se jedná o jakýsi pokus vzkřísit  kdysi slavný a mnou milovaný slasher, když se to absolutně nepovedlo a slečně Janiakové bych doporučil, aby se pro příště věnovala něčemu jinému, ale určitě se nesrala do hororu.  Začnu ale tím dobrým, hudba, ta se opravdu povedla a na devadesátky parádně odkazuje. Nebýt jí asi bych to nikdy nedokoukal. Slibný byl i začátek s první vraždou, zvrhle vtipně podanou a já se díky tomu začal těšit na další průběh a lá devadesátky a třá Vřískot... A místo toho jsem dostal hromadu keců, lesbickou lásku,  narcistického honibrka , lesbickou lásku, kecy, kecy,  sem tam i žvásty a nesmím zapomenout na lesbickou lásku. Horšící náladu trochu vylepšoval ten povedený soundtrack a nakonec i pětiminutový masakr v úplném závěru.  Jinak krávovina v křišťálově čisté formě. Další díly vynechám, tam tuším, by ta  tunajší hvězdička byla i moc. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem trochu na rozpacích, ale na druhou stranu slasherů v poslední době moc nevzniká, svoji zlatou éru od 70. do 90. let mají za sebou. A já mám tenhle subžánr rád. Takže omladina, potažmo celé městečko čelí kletbě čarodějnice sahající do 17. století. Masakry na sebe nedají dlouho čekat, první ochutnávka je v obchoďáku. Samozřejmě to beru jako poctu všem těm báječným Pátkům 13., Krvavým táborům, Vřískotům a maniakům. Přímé odkazy i zmiňované tituly s hororové pokladnice proto potěšily. Krví se nešetří, i když se mohlo jít více na dřeň - vše tak zachraňuje báječný kráječ na hlavu. Nejvíce mi vadily nevyváženost, kolísavé napětí a nedostatek děsu. Ale zase když padaly i postavy, u kterých se to až tak nečeká, vše se vyrovnává. Konec jsem sice čekal absolutní, tedy - nikdo to tu nepřežije, ale budiž. Radost mi udělala muzika mj. Bush, Garbage, Nine Inch Nails, Soundgarten, Radiohead, Iron Maiden, White Zombie, Portishead, Pixies, Alice Cooper, The Prodigy... z původních 3 jsem po úvaze navýšil o hvězdu. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Béčkovy detský horor kde scenár prekvitá tupotou (vie niekto kde majú postavy po celý čas rodičov ?) a klišé vidieť na každom kroku. Množstvo krvi ale veľmi málo skutočného napätia. Vizuálna podobnosť so Stranger things a pomrknutie po Vreskot sérii bolo tiež očividne a ku koncu som našiel aspoň pár momentov ktoré ma bavili.. Niekedy treba aj oddychové blbosti ale logické diery musia menej kričať. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak nejako som si všimol, že som pred týždňom tento film absolútne zabudol zhodnotiť. Neviem ako sa to stalo, ale nebudem riešiť. "Fear Street Part 1: 1994" tak trošku otvára celkom zaujímavý príbeh o mestečku Shadyside, ktoré je postihnuté nebezpečnou kliatbou. Ktorá robí z jeho obyvateľov vrahov. Ktokoľvek môže byť kedykoľvek posadnutý a spustí sa masaker. Myslím si, že prvý príbeh je spracovaný celkom dobre. Postavy som si celkom obľúbil. film má dostatok krvi a musím povedať, že som si postupne aj vybudoval k postavám dostatočne dobrý vzťah na to, aby som povedal, že mi záležalo na tom, aby prežili. Plus fakt, že sa snažia mladú Sam všetci ochrániť im niečo pridáva. Vo svojom žánri podľa mňa síce film nejako extra nevybočuje zo svojej kategórie. Je tu dokopy asi jediná vec, čo si navždy zapamätám a to je smrť jednej postavy. Už som si myslel, že som videl asi všetko, no tento film má v sebe scénku, ktorú som nebol schopný pozerať. Bolo to celkom silné. A ak ste film videli, viete na ktorú smrť narážam. Je to príliš pamätné na to, aby ste nevedeli. Je fajn aj to, že pokračovania očividne budú ukazovať aj nejakú náväznosť a skúsia trošku ten príbeh lepšie vysvetliť. Takže úvod schopný. Uvidíme čo ďalej. Hodnotenie: B- ()

Galerie (60)

Zajímavosti (17)

  • Film mal pôvodne vyjsť do kín v júni 2020, kvôli pandémii COVID-19 sa premiéra presunula. Netflix však rýchlo prešiel k veci a už v auguste 2020 odkúpil práva na celú trilógiu. (Real Tom Hardy)
  • Ve 43. minutě je ve filmu zmínka o Tedu Bundym. Jde o sériového vraha, který se doznal k vraždám nejméně 30 lidí. (pornogrind)
  • Na začátku 32. minuty, když Josh (Benjamin Flores Jr.) hraje videohru a během závěrečných titulků hraje píseň „More Human Than Human“ od skupiny White Zombie. (Dombzila)

Související novinky

Kyle MacLachlan a tajemný horor od A24

Kyle MacLachlan a tajemný horor od A24

26.07.2024

Oblíbený americký herec Kyle MacLachlan (Městečko Twin Peaks, Fallout) se opět ocitne uprostřed zlověstného maloměstského mystéria. Zahraje si totiž jednu z hlavních rolí v chystaném hororovém filmu… (více)

Netflix plánuje pokračování Ulice strachu

Netflix plánuje pokračování Ulice strachu

19.07.2022

Horor coby žánr bude zřejmě věčný. Zaprvé se dá ohnout do jakékoli podoby a zápletky, zadruhé je levný, a zatřetí si diváky vždycky najde. Ví to hollywoodská studia, a zjišťuje to už i Netflix, který… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama