Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je lepší být úspěšnou herečkou než neúspěšným hercem... Dnes už klasická převleková komedie Tootsie (1982) vychází z osvědčené premisy. Nezaměstnaný herec Michael Dorsey těžce shání i drobné role, a proto se rozhodne prorazit v ženském převleku. Dostane hlavní úlohu v populárním televizním seriálu, má úspěch, ale problémy „rozdvojené osobnosti“ ho dostávají do často neřešitelných situací. Tootsie stojí a padá s přesvědčivostí masky a hereckého výkonu Dustina Hoffmana. Známý americký herec tady dostal „nejlepší ženskou roli roku“, jak se výstižně vyjádřil jeden anglický recenzent v dobové kritice, a podává v ní obdivuhodný výkon. Tootsie je sice především špičkovým zábavným dílem, ale poskytuje i řadu velmi trefných postřehů z newyorského uměleckého světa a s nečekanou hloubkou se dotýká vztahů mezi pohlavími a mezi lidmi vůbec. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (342)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Sydney Pollack vie velmi dobre ako natocit kultovy film /Jeremiah Johnson, Tri Dni Kondora ....../ a teraz v tomto filme Tootsie sa rozhodol natocit prezliekacsku komediu. A vybral si priam skvele : Dustin Hoffman je fakt cislo a vyborny herec, to po tomto filme viem naisto. Spolu s filmami ako Mrs Doubtfire a,Nekdo to rad horke je toto suverenne najlepsia prevlekova komedia. 95 % ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Někdo to rád horké jsem sice neviděl, ale i tak si dovolím spolu s Tátou v sukni označit Tootsie za nejlepší převlíkací komedie všech dob. Dustin Hoffman se předvedl(a) tak jak nejlíp umí a díky němu pohár vtipu přetéká od úvodních až do závěrečných titulků. Inteligentní upřímná zábava a nepříliš romantiky činí z Tootsie velmi zdařilé dílo. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Keď som počul, že na Nový rok pôjde Tootsie, musel som ju rewatchnúť aspoň z archívu. A tak vezmem župan, natáčky a púšťam sa do žehlenia. Polovička ocenila môj záujem o domáce práce. Za odmenu mi nechala voľnú ruku pri výbere filmu. Som rád, že sa mi ho podarilo presadiť. Tak ako Dustin Hoffman a jeho Michael Dorsey, aj ja som ako žena mužnejší. Keď si doma zladíme menzes, možno si presadím aj Terminátora. Tie novšie časti som vôbec nevidel. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Aké by bolo to pravé slovo, ktoré by tento film vystihlo... ROZKOŠNÝ. Áno, Dustin Hoffman je rozkošný (vlastne väčšinu času rozkošná :-), Jessica Lange je rozkošná, chlapi zaľúbení do Dustina Hoffmana sú mimoriadne rozkošní, hudba je rozkošná aj celá atmosféra filmu je rozkošná. Čo je výsledok tohto všetkého? Jedna skutočne rozkošná romantická komédia, ktorá dokáže vždy skvelo pobaviť. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Převlekové komedie bývají bohužel většinou zcela postaveny na výkonu jediného herce. Tootsie je naštěstí výjimkou, protože vedle famózního Dustina Hoffmana je ještě několik výborných herců, celé je to postavené na scénáři, který má hlavu a patu, a bezchybně realizováno. Navíc je zápletka chytře využita k ironizování docela vážných problémů. A ve výsledku je to hlavně skvělá zábava. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (19)

  • Dustin Hoffman se v dámském kostýmu vypravil na třídní schůzky svých dětí jako jejich tetička - nikdo ho nepoznal. (Sonnery)
  • Jessica Lange získala za roli Julie Zlatý glóbus pro nejlepší herečku ve vedlejší roli. (S.i.d.)
  • Při první návštěvě Dorothy Michaels (Dustin Hoffman) přinese květiny Julii Nichols (Jessica Lange), která je při vstupu z pokoje do kuchyně hodí na stůl. Následuje střih se záběrem v kuchyni, do které Julie vstupuje a opět má květiny v ruce a položí je na stůl. (velkyvezir)

Reklama

Reklama