Reklama

Reklama

Obsahy(1)

11 veskrze originálních lidských osudů vzájemně se proplétajících v jedné městské čtvrti irského Dublinu. Kriminálník Lehiff (Colin Farrell - S.W.A.T., Telefonní budka ) se připravuje na svou poslední černou prácičku. V jeho stopách neúnavně slídí podivínský detektiv Jerry (Colm Meaney - Blueberry), obdivující neohrožené hrdiny z amerických akčních seriálů a keltskou mytologii. Je tady taky John, který praští s otročinou v supermarketu, aby se přidal k Lehiffovu týmu. Potřebuje totiž získat peníze a tudíž i lásku Deirdre, která toho času žije u jistého Sama, zaměstnance banky, kterou se John a Lehiff chystají přepadnout. Do cesty se jim snad může postavit pouze zhrzená a odkopnutá Samova manželka, místní nemesis, 8 letý klučina, krátící si čas házením šutrů do oken zrovna projížděních vozidel a jedná nepozorná ovce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (102)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Točíme tady film, ty šunte jeden ... Jo, a o čem? O šuntech, přece... a já potvrzuji, že přesně o nich film je, s menším upřesněním - jedná se o extra irské šunty, kteří se se vším svěřují jeden druhému, problémy řeší rázněji, než kdo jiný, pro pintu Guinnessu ani pro nadávku nejdou daleko - ještě jsem s takovou koncentrací na pět minut filmového času nejspíš neměla tu čest - jednu výstižnou jsem si zvlášť oblíbila - slovo sráč neurazí (no, rozhodně ne Irčana) a hodně uvolní atmosféru ve společnosti :-). Přesto, že se jedná v podstatě o blbinu, příjemně baví po celou stopáž .... a nejokeuju, jak říkají v Americe:-). ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Nenáročná zábava. Další film vyprávěný jako mozaika příběhů. A ty jsou skutečně zajímavé, přestože poněkud ujeté ( stejně jako některé postavy ). Dobré dialogy (i v dabingu). Hodně přirozené, místy dost vulgární a velmi vtipné. Ovšem není to humor pro každého. Colm Meaney má super roli. Jeho hláška "Přijmi svoji důtku" už mezi mými kámoši zkultovněla ( je možné, že v titulcích bude zkomolená ) ()

Reklama

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Hmmm, tak tohle mě fakt nevzalo. Ani celý Colin Farrell s tím nic neudělal, možná proto, že ho tam nebyla ani půlka? Ani zatracená hnědá omáčka, ani ty tři stejný masky k závěru, který tedy byly skvělý, ani Colm Meaney, ten byl taky skvělý. Chvílemi jsem měla pocit, že se spíš koukám na nějakou cynickou parodii, což by bylo fajn, kdybych zase chvílemi neměla pocit, že to myslí vážně. Ale možná jsem si jen na blbou náladu vybrala blbý film a všechno je úplně jinak. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Cool... :). Film z malýho velkýho města (že by Brno) o malých lidech (kterých je ale v tom malým velkým městě všude plno). Řeší se tady ty nejprostší témata - na prvním místě rozhodně vztahy a láska. Samozřejmě taky prachy, práce, chlapi jsou tady dost sígři a v hospodě chlastaj zásadně jen guinnesse. Před 15ti lety mi to bylo bližší, je to generační film a generace, pro kterou se zrodil, má dnes našlápnuto na důchod. Koule to má ale pořád. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Musíš nenávidět a vždycky podáš stoprocentní výkon." Irsko, Keltové, U2, Clannad, Clash a přesto z toho nejsem nadšenej? Vždyť tohle všechno mám rád. Jenže ono se to nějak nesešlo. Přesto Lehiff láme dívkám nosy se skvělejma hláškama na rtech, polda Jerry skvěle knokautuje podezřelý, Deirdre je krásná sympaťanda, Noeleen si parádně vybíjí frustraci na chlapech a o nejzlejším malým klukovi s šutrem se snad ani není třeba zmiňovat. Taky je tam bouračka autobusu, na kterou se nezapomíná a já furt nejsem nadšenej? Nechápu se. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Súčasťou záverečných titulkov je ešte jedna scéna. (mijec)
  • Kto by mal chuť si vypočuť spev Colina Farrella, má tú možnosť práve pri tomto filme. Približne od polovice záverečných titulkov totiž znie pieseň “I fought the law“, kde môžeme obdivovať Colinove spevácke vlohy. (Deftie)

Reklama

Reklama