Reklama

Reklama

Obsahy(1)

11 veskrze originálních lidských osudů vzájemně se proplétajících v jedné městské čtvrti irského Dublinu. Kriminálník Lehiff (Colin Farrell - S.W.A.T., Telefonní budka ) se připravuje na svou poslední černou prácičku. V jeho stopách neúnavně slídí podivínský detektiv Jerry (Colm Meaney - Blueberry), obdivující neohrožené hrdiny z amerických akčních seriálů a keltskou mytologii. Je tady taky John, který praští s otročinou v supermarketu, aby se přidal k Lehiffovu týmu. Potřebuje totiž získat peníze a tudíž i lásku Deirdre, která toho času žije u jistého Sama, zaměstnance banky, kterou se John a Lehiff chystají přepadnout. Do cesty se jim snad může postavit pouze zhrzená a odkopnutá Samova manželka, místní nemesis, 8 letý klučina, krátící si čas házením šutrů do oken zrovna projížděních vozidel a jedná nepozorná ovce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (102)

cab 

všechny recenze uživatele

Prvky gangsterky ci pribehu kriminalniku jdouci po penezich a dalsich postavicek pletoucich se jim do cesty. Lichotive komentare nasmerovane ke kamerovym hratkam nesdilim a propletenec zivotu nekolika iru podobny o tridu lepsim dramatickym peckam me nechytil u srdce a ani nezaujal do te miry, aby mi zalezelo na postavach az do uplneho konce. Par znamych tvari (Farrell, Murphy) jsou trestuhodne prumerni a nevyrazni. 40% ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco jako Ritchieovku. Už počátek s prodavačkou tomu napoívdal, ale nakonec nebyla. Nicméně i tak se jedná o solidní kousek z prostředí Dublinu a osudu lidí. Irská anglina, dobrý postavy, vtipný i vážný scény a předvídavej konec. Já jsem spokojenej, uběhlo to rychle a že bych se nudil, to ne. Ale že bych z toho skákal tři metry do stropu, to taky zase ne. Ale bylo to dobrý. ()

Reklama

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Hmmm, tak tohle mě fakt nevzalo. Ani celý Colin Farrell s tím nic neudělal, možná proto, že ho tam nebyla ani půlka? Ani zatracená hnědá omáčka, ani ty tři stejný masky k závěru, který tedy byly skvělý, ani Colm Meaney, ten byl taky skvělý. Chvílemi jsem měla pocit, že se spíš koukám na nějakou cynickou parodii, což by bylo fajn, kdybych zase chvílemi neměla pocit, že to myslí vážně. Ale možná jsem si jen na blbou náladu vybrala blbý film a všechno je úplně jinak. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Bohužel se mi opět potvrzuje, že sice miluju Iry, ale nenávidím irský přízvuk. Jediné, na kom to snesu, je Jonathan Rhys Meyers, a ten se zde bohužel nevyskytuje. Ale začátek byl famózní. Zbytek filmu bohužel různě kolísá, budu muset ještě vymyslet, jak na mě působí. Prozatím jako skvělá černá komedie s pár silnějšími dramatickými momenty. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pred rokmi ma tento film dosť sklamal lebo som od neho očakával komediálnu gangsterku v štýle filmov Guya Richieho. Pritom to je do veľkej miery vzťahová dráma niekoľkých párov, ktorá je akurát podaná trochu drsnejšie, videoklipovejšie a viac sa tam fuckuje. Holt, čo iné čakať od Írov? Ku gangsterovi má najbližšie chuligán Colin Farrell, ktorý občas niečo vykradne a robí voloviny. Úvod v ktorom hnusne zmláti Kerry Condon ma dosť nasral a tak ma vyústenie jeho príbehu potešilo. Aj keď sa jednotlivé príbehy uzavrú tak akurát, tak ma to príliš nenadchlo, keďže ma jednotlivé postavy nezaujali. Keď už ma nejaká postava bavila, tak hlavne kvôli jeho predstaviteľovi. Napríklad sympatický drsniak Colm Meaney. Z jednotlivých scén ma najviac zaujala havária legendárneho britského poschodového autobusu. Pekné. Celkovo to ale je len priemer na jedno pozretie. 5/10. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Súčasťou záverečných titulkov je ešte jedna scéna. (mijec)
  • Natáčení probíhalo v Irsku ve městě Dublin. (Terva)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 155krát což je 1,46krát za 1 minutu. (Dixxx)

Reklama

Reklama