Reklama

Reklama

Obsahy(1)

11 veskrze originálních lidských osudů vzájemně se proplétajících v jedné městské čtvrti irského Dublinu. Kriminálník Lehiff (Colin Farrell - S.W.A.T., Telefonní budka ) se připravuje na svou poslední černou prácičku. V jeho stopách neúnavně slídí podivínský detektiv Jerry (Colm Meaney - Blueberry), obdivující neohrožené hrdiny z amerických akčních seriálů a keltskou mytologii. Je tady taky John, který praští s otročinou v supermarketu, aby se přidal k Lehiffovu týmu. Potřebuje totiž získat peníze a tudíž i lásku Deirdre, která toho času žije u jistého Sama, zaměstnance banky, kterou se John a Lehiff chystají přepadnout. Do cesty se jim snad může postavit pouze zhrzená a odkopnutá Samova manželka, místní nemesis, 8 letý klučina, krátící si čas házením šutrů do oken zrovna projížděních vozidel a jedná nepozorná ovce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (102)

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco jako Ritchieovku. Už počátek s prodavačkou tomu napoívdal, ale nakonec nebyla. Nicméně i tak se jedná o solidní kousek z prostředí Dublinu a osudu lidí. Irská anglina, dobrý postavy, vtipný i vážný scény a předvídavej konec. Já jsem spokojenej, uběhlo to rychle a že bych se nudil, to ne. Ale že bych z toho skákal tři metry do stropu, to taky zase ne. Ale bylo to dobrý. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Nenáročná zábava. Další film vyprávěný jako mozaika příběhů. A ty jsou skutečně zajímavé, přestože poněkud ujeté ( stejně jako některé postavy ). Dobré dialogy (i v dabingu). Hodně přirozené, místy dost vulgární a velmi vtipné. Ovšem není to humor pro každého. Colm Meaney má super roli. Jeho hláška "Přijmi svoji důtku" už mezi mými kámoši zkultovněla ( je možné, že v titulcích bude zkomolená ) ()

Reklama

cross 

všechny recenze uživatele

Pokud se ve zdraví přenesete přes úvodní překvapení naservírované Colinem Farrellem, mate celkem slušnou šanci užít si velmi povedený film, střihnutý přesně v moderním stylu - tj. útržkovitý příběh, roztřesená "akční" kamera, velmi vtipné a občas i překvapivé scény, navíc podtržené kvalitním herectvím. Subjektivně- lehčí verze moderny ve stylu např. Sbal prachy a vypadni, jenž má určitě šanci zaujmout i širší publikum. Pro mě velmi příjemné filmové překvapení, navíc nabyté spoustou vtipnosti a nápaditosti, jenž je občas přeci jenom trochu hrubšího ražení (jak slovního, tak fyzického). ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Další irskobritská krimikomedie plná švihlých postav, švihlých dialogů a švihlých situácí... tentokrát i s kapkou tej romantiky. Slabší v průměrné, ničim zajímavé režii (no žádný Guy Ritchie nebo Martin McDonagh to není), ale jinak zábava. Já si jdu najít nějakou tu keltskou hudbu, která by asi měla být součástí playlistu každého hudebního fajnšmejkra (ne že bych se za něj považoval). ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Na Iry až nevídaně jemná mozaika, přesně jak řekl kritik Roeper: "A likable film about nasty people". Rafinovaný, nepříliš vypočitatelný proplétání osudů lidí, který nám nejsou lhostejný, odporný ani sympatický. Teda s čestnou výjimkou Sally, její charakter bych si na většim prostoru nejspíš dočista zamiloval. A černej humor? Nezvykle potlačenej, ale o to víc mě vždycky potěšil. Dostala mě hlavně otrávená prodavačka s poukázkama. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v Irsku ve městě Dublin. (Terva)
  • Súčasťou záverečných titulkov je ešte jedna scéna. (mijec)
  • Film je věnován Johnnymu Thompsonovi, kouzelníku a iluzionistovi, který si zahrál staříka na vozíku v kavárně. (Terva)

Reklama

Reklama