Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osvald, zbavený cti být vůdcem dětské party, připravuje strašlivou pomstu. Lucie se bude divit, až se zmocní jejích formeláků Ferdy a Ferdy a podstrčí jí za ně neuměle vyrobené napodobeniny, zbavené všech kouzel! Chystá se na ni právě v den svých narozenin. Ale doma je všechno vzhůru nohama. Dětská komedie A zase ta Lucie režiséra Jindřicha Poláka navazuje na film Lucie, postrach ulice. Duchovním otcem doma i v zahraničí oblíbené Lucie je scénárista Ota Hofman, autor již desetiletí úspěšného Pana Tau. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (144)

topi 

všechny recenze uživatele

Nejvíc jsem dycky žral scénu v bytě Lucie, kde lednička která nechladila začala mrazit a na opravu zrovna přišel Karel Augusta. Během dvaceti minut se začaly objevovat herecké esa, po Augustovi přišli opraváři elektriky Karel Effa a Pavel Zedníček, k rozbité televizi je přivolán Václav Lohniský, další se zjevil instalatér Ladislav Křiváček, poté se k rozbitému oknu přiřítil Eugen Jegorov a nakonec musel být povolán tapetář Vlastimil Bedrna. Skoro jak z nějaké němé grotesky. I další herci v malinkých rolích jsou bezvadní, třeba prodavač ovoce a zeleniny František Filipovský nebo profesor hudby Jiří Hrzán (bohužel předabován Romanem Skamenem). Tyhle dva filmy s Lucií a jejími formeláky, kteří provádějí všemožné bláznivé vylomeniny jsou klasikou rodinných filmů let osmdesátých. A k tomu krásná hudba Angela Michajlova. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Bývalá česká detská filmová hviezda Žaneta Fuchsová sa ešte pred tým ako zažila dobrodružstvo s "Chobotnicami z druhého poschodia" objavila vo filme "Lucia, postrach ulice" s podobnými oživlými plastelínovými postavičkami. Stvárnila postavu šesť ročnej Lucie, ktorá sa za pomoci modrého a zeleného formeláka snaží zapadnúť do partie mladistvých výrastkov. Projekt vznikol v roku 1980 na objednávku západonemeckej televízie, kde bol vysielaný ako šesť dielny seriál, z ktorého urobil režisér Jindřich Polák dva filmy pre ČSO. Jedným z nich bol titul "...a zasa ta Lucie". ** ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

UPC My Prime - Pokračování se mi o chlup líbilo více než jednička, zejména scéna s profesorem Hartmanem nebo jak se oprava ledničky trochu vymkne :) Sice mi přišlo trochu rušivé to německé prostředí (mnoho venkovních scén s německými nápisy, SPZ-ky aut, atd.), ale otázkou je, jestli by tento film bez pomoci kolegů ze Západního Německa vůbec vznikl. No ale všechny scény s formelákama mého kluka moc baví, takže nemohu nic jiného, než chválit :) 72% (with A.) ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na celém filmu je ta kalamita v Rúžové 15. Což je podle mě i jedna z nejlepších scén z čsl. filmů. Další povedené scény jsou, jak chytal formeláky na trhu, s Lábusem, když honil utíkající otvor do benzínové nádrže na autě nebo Osvaldův "casting" před profesorem Hartmanem. [11355. hodnocení, 119. komentář, 65%] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Za mňa o niečo lepšie ako prvý diel, možno aj preto, že som si jednotlivé scény viac pamätal. Ale kto by zabudol na zimák v obývačke a návštevu majstrov v byte. Príliš to pokope nedrží, ale keďže cieľová skupina nie sú scenáristi, dramaturgovia, kritici ani fanúšikovia Start Wars (to je iba fór), tak je to úplne jedno. Okrem slapstick komédie ide ale aj o film o vzťahu medzi Luciou a dedom. Pri scéne, kedy Ferda a Ferda zjedia v chladničke dva ananásy, sa naši rodičia museli buď nahlas smiať, alebo plakať. V Západnom Nemecku asi tú iróniu nechápali. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • Ve scéně, kdy si zelený formelák chce napustit vodu do hrnku, otočí kohoutek k hrnku mimo dřez, načež se promění v zelené kolečko. Když však přistoupí k dřezu Šmíd (Karel Augusta), je kohoutek postaven rovně směrem do dřezu, aniž by ho tam kdokoli vrátil. (Mr.Hudson)
  • Filmová adresa domu, kde bydlí Lucie, zní Růžová ul. 15. Ve skutečnosti jej ale hledejte úplně mimo centrum Prahy - v blízkosti Ladronky. (hippyman)
  • Školu, do které jde Lucie na samém konci snímku, najdete ve skutečnosti v Pařížské ulici v Kladně. (hippyman)

Reklama

Reklama