Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eva a Honzík si pro zábavu vymodelují z neznámé hmoty dvě chobotničky. Nic netuší, že hmota je živá a dokonce mluví. Kolem nich se začnou dít prapodivné věci. Film vznikl sestřihem stejnojmenného tv. seriálu, vyrobeného pro Německo. Pokračování viz Veselé vánoce přejí chobotnice. (oficiální text distributora)

Recenze (167)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ako chlapec som sa stále na vysielanie tohto filmu v televízii veľmi tešil. Komédia je obohatená o filmové triky, v podobe postavičiek z plastelíny, čo na tú dobu bolo celkom slušné. Dosť mi však vadili Žaneta Fuchsová a ten druhý mladý ksicht, v mojom detstve sa mi tieto filmy určite páčili, len som proste z niektorých vyrástol a z iných nie. Toto bohužiaľ patrí do prvej skupiny. Škoda, že sa z toho nestalo niečo ako sú Pelíšky alebo Kurvahošigutentág, teda kultovný československý film. Asi na to ale nemal od začiatku predpoklady. Dnes už zaujme len zarytých fanúšikov. ()

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Chobotničky mají v mém srdci trochu zvláštní místo. Jako malej jsem je viděl, pak jsem je nějak chytil každej rok, a nakonec se z toho stal takový můj vánoční zvyk, kterej jsem opustil až poměrně nedávno...:) Proč vlastně? Těch důvodů je víc, samozřejmě, ale asi bych vyzdvihl fakt, že na pozadí těch filmů se odehrává klasické rodinné drama, rozvod rodičů. Vše samozřejmě dobře dopadne, ale některé scény jsou dost smutné. Ale to by samo sebou na pět nestačilo, takže pro úplnnost krásná hudba, na tehdejší dobu špičkové triky a skvělá práce s formelou, sympatičtí herci a skvělé namluvení obou chobotniček a navíc? Žaneta Fuchsová byla moje dětská láska..:) P.S. - viděl jsem i seriál, a i když to celé má po sestřihání trochu jiný význam, troufám si říci, že to byl dobrý krok. Filmy jsou takové..pohádkovější. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Nie skvelý, nie výborný, ale rozhodne obľúbený film. Pardon, dvojfilm. Veškrnová a Zedníček vytvorili fajn manželskú chémiu. Žaneta Fuchsová bola na vrchole sil. No a samozrejme hlavnými hviezdami boli samotné chobotničky. Bavila ma aj zápletka ohľadom "zloduchov" v podaní dvojice Macháček a Rösner. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -5* Jako husákovo dítě jsem formelákům neunikl a naopak jsem se těšil na každou novou reprízu. Začalo to Lucií a pak přišly na řadu chobotničky. Tento fantaskní svět, který byl kombinací dětské a vědecké fantazie na mě působil kouzelně a formoval mě. Navíc to všechno působilo utopisticky i tím, v jakých reáliích se film odehrával. Přece jen německý životní styl byl na hony vzdálený tomu českému a při to tam hráli čeští herci ;-). Vlastně všechno co jsem napsal o Lucii, postrachu ulice bych mohl zkopírovat sem, což nechci. Má to hodně společného a hodně se toho opakuje, ale mě se to líbilo snad stejně. Chobotničky jsou možná akčnější díky komandu, co je hledá. Opět vznikl seriál a nebo dvoudílný fílm. A opět nostalgicky tomu nechám plný počet hvězd, a snad nebudu působit moc infantilně ;-). Nakonec přidám k pěti hvězdičkám mínusko kvůli nižší originalitě. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Podle mě neexistuje člověk, který by neznal Chobotničky... nebo snad ano?Pro mě je naprosto nejlepším a nejoblíbenějším dílem právě nevydařená dovolená v Portugalsku. Ropa, zapadlé auto v písku, ten strašně starý karavan - tohle jsou přesně tři věci, které se mi vybaví, když se řeknou Chobotničky. A když se na film/seriál podívám zpětně, uvědomuju si, jak moc je to smutná a depresivní záležitost. Děti jedou na dovolenou s rozhádanými rodiči těsně před rozvodem, najdou nějakou podivnou hmotu, do které se zamilují, což na mě působí tak, jako kdyby nikdy neměly žádné hračky, nebo se nic netušící vykoupou v moři plném ropy, což musel být tedy opravdu zážitek a následně jedou na policii... :/ Jiřina Bohdalová je opravdu schopná svým hlasem přivést k životu i starý škrpál a Oldřich Kaiser spolu s Josefem Bláhou jako španělští policajti byla naprosto dokonalá kombinace, asi první a poslední, každopádně velmi líbivá. Do kníru Pavla Zedníčka jsem zamilovaná už dávno, takže pro mě jako vždy špička, tudíž doporučuju! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (17)

  • V záběru, kdy se batyskaf vynořuje z vody, je vidět, že má otevřený poklop. V dalším záběru už je ale zavřený. (Ivo.Rolcik)
  • "Ropnou skvrnu" v moři vytvořil štáb pomocí cocacolového barviva, které je zdravotně nezávadné a drží se na hladině. (ČSFD)
  • Byt Holanovcov sa nachádza na adrese U Lužického semináře 93/12, Praha - Malá Strana. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama