Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eva a Honzík si pro zábavu vymodelují z neznámé hmoty dvě chobotničky. Nic netuší, že hmota je živá a dokonce mluví. Kolem nich se začnou dít prapodivné věci. Film vznikl sestřihem stejnojmenného tv. seriálu, vyrobeného pro Německo. Pokračování viz Veselé vánoce přejí chobotnice. (oficiální text distributora)

Recenze (167)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ako chlapec som sa stále na vysielanie tohto filmu v televízii veľmi tešil. Komédia je obohatená o filmové triky, v podobe postavičiek z plastelíny, čo na tú dobu bolo celkom slušné. Dosť mi však vadili Žaneta Fuchsová a ten druhý mladý ksicht, v mojom detstve sa mi tieto filmy určite páčili, len som proste z niektorých vyrástol a z iných nie. Toto bohužiaľ patrí do prvej skupiny. Škoda, že sa z toho nestalo niečo ako sú Pelíšky alebo Kurvahošigutentág, teda kultovný československý film. Asi na to ale nemal od začiatku predpoklady. Dnes už zaujme len zarytých fanúšikov. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 6,8/10 | Rotten Tomatoes: - ? | FDb.cz - 72.8% | Milý a příjemný film, který sice kolikrát ztrácí tempo, přesto však potěší a o Vánocích jen zpříjemní náladu. K "chobotnicím" nemáme žádné výtky a hlasy Františka Filipovského a "Bohdalky" jsou opravdu geniální! Holt rodinná klasika, která nám ale nic moc nenabídla, ale jednou za čas, proč ne? 60% ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Legendární dobrodružství Zelený a Modrýho miluju sledovat dodnes během svátků. V porovnání s kvantem nepříliš promyšlených rodinných filmů, které u nás před revolucí vznikaly, jsou Chobotnice i se svým vánočním pokračováním na vrcholu žánru. Tolik hřejivých pocitů ve mně žádný český rodinný film nikdy nezanechal. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Zajímavost: Zedníčka po natočení tohoto filmu vyhodili z Divadla Na zábradlí, protože jeho svatozář se nedala schovat ani pod kloboukem a v letech totality zase tolik rolí pánů bohů nebo svatých nebylo. Naštěstí mu časem sama vybledla a tak ho zase vzali zpátky. Zedníček si proto před natáčení druhého dílu vydupal, že Veškrnová už nebude tak hysterická a on si nebude muset nechat všechno líbit. Film dobrý, jen atmosféra trochu moc stísňující, ty neustálé hádky mezi rodiči mně coby dítěti dost vadily. Taky v tom fackování potomků za každou hloupost mohli kapku brzdit. ()

Candid 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tenhle film mi vždycky vadil. Malí hrdinové sice v porovnání s nynějšími dětskými herci hráli dobře, ale mně byli doslova protivní a kdo mi vadil ještě víc, byla Veškrnová, která snad dřív měla patent na slepičí role. Dodnes když vidím jen kousek, musím přepnout, protože mě Chobotnice vyloženě vytáčejí. Jednu hvězdičku dávám za výtvarné zpracování a druhou z milosti, protože vím, že kdybych se podívala na srovnání s mými ostatními jedno-hvězdičkovými filmy, nebylo by to objektivní. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (17)

  • Oba cca devadesátiminutové celovečerní filmy (tento a Veselé Vánoce přejí chobotnice, 1986) vznikly coby sestřihy čtyřdílného TV seriálu o celkem čtyřhodinové stopáži. Za oběť padla druhá polovina druhého dílu a první polovina třetího (prázdniny u dědečka). (BoredSeal)
  • V interiéru lodi, když jsou vidět kulatá okénka, je v nich vidět voda, sahající do jejich poloviny. Při pohledu na loď zvenku je pak vidět, že voda sahá zhruba 30 cm pod tato okna. (Standey)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama