Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Eva a Honzík si pro zábavu vymodelují z neznámé hmoty dvě chobotničky. Nic netuší, že hmota je živá a dokonce mluví. Kolem nich se začnou dít prapodivné věci. Film vznikl sestřihem stejnojmenného tv. seriálu, vyrobeného pro Německo. Pokračování viz Veselé vánoce přejí chobotnice. (oficiální text distributora)

Recenze (168)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Legendární dobrodružství Zelený a Modrýho miluju sledovat dodnes během svátků. V porovnání s kvantem nepříliš promyšlených rodinných filmů, které u nás před revolucí vznikaly, jsou Chobotnice i se svým vánočním pokračováním na vrcholu žánru. Tolik hřejivých pocitů ve mně žádný český rodinný film nikdy nezanechal. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Že by česká odpověď na E.T.? Ať tak, či tak, šikovně postavený rodinný film o trampotách s pozoruhodnými živými suvenýry přivezenými z nevydařené dovolené u moře. Znečištěný oceán vs neméně špinavá Čertovka, podmořské organismy vs pražská strašidla, prudící přímořští policajti a cousteauovští vědci vs pražské figurky od řeky, čecháčkovská exotika vs česká romantika, aneb všude hrozně, doma nejlíp. A k tomu kamiony, karavany, vědecké lodi, batyskafy... a samozřejmě dvě elektřinu absorbující, morfující a skřehotavě hláškující plastelínové chobotničky. A fajn filmoví manželé Zedníček s Veškrnovou. Bavilo mě to jako dítě, baví mě to i dneska. ()

Reklama

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Jak film tak i seriál jsem v dětství hltal. Byl to pro mě zážitek akční sci-fi z prostředí života dětí. I po letech celkem dobře hodnotím jeho ztvárnění, které se snaží držet na filmové úrovni, a také se mu to většinou daří. Děj má v sobě myšlenku mysteriozna a ta se dala jednoduše vpasovat do dětského světa a tím vzniká spousty dobrodružných a legračních situací. Je samozřejmé, že se tento počin dá už dnes těžko srovnávat ze současnými výtvory a nemohu posoudit nakolik film svým dějem dokáže oslovit dnešní děti. Pro mě to ale vždy znamená příjemný oddech při sledování, když na snímek náhodou narazím v tv. ()

Candid 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tenhle film mi vždycky vadil. Malí hrdinové sice v porovnání s nynějšími dětskými herci hráli dobře, ale mně byli doslova protivní a kdo mi vadil ještě víc, byla Veškrnová, která snad dřív měla patent na slepičí role. Dodnes když vidím jen kousek, musím přepnout, protože mě Chobotnice vyloženě vytáčejí. Jednu hvězdičku dávám za výtvarné zpracování a druhou z milosti, protože vím, že kdybych se podívala na srovnání s mými ostatními jedno-hvězdičkovými filmy, nebylo by to objektivní. ()

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Chobotničky mají v mém srdci trochu zvláštní místo. Jako malej jsem je viděl, pak jsem je nějak chytil každej rok, a nakonec se z toho stal takový můj vánoční zvyk, kterej jsem opustil až poměrně nedávno...:) Proč vlastně? Těch důvodů je víc, samozřejmě, ale asi bych vyzdvihl fakt, že na pozadí těch filmů se odehrává klasické rodinné drama, rozvod rodičů. Vše samozřejmě dobře dopadne, ale některé scény jsou dost smutné. Ale to by samo sebou na pět nestačilo, takže pro úplnnost krásná hudba, na tehdejší dobu špičkové triky a skvělá práce s formelou, sympatičtí herci a skvělé namluvení obou chobotniček a navíc? Žaneta Fuchsová byla moje dětská láska..:) P.S. - viděl jsem i seriál, a i když to celé má po sestřihání trochu jiný význam, troufám si říci, že to byl dobrý krok. Filmy jsou takové..pohádkovější. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (17)

  • V záběru, kdy se batyskaf vynořuje z vody, je vidět, že má otevřený poklop. V dalším záběru už je ale zavřený. (Ivo.Rolcik)
  • Když Eva (Žaneta Fuchsová) s Honzíkem (Milan Šimáček) zůstanou v restauraci u stolu sami, Eva píše pohled a Honzík obtahuje prstem srdíčko vyryté do dřevěného stolu. Při záběru zepředu ho začíná kreslit ukazováčkem, při pohledu shora pokračuje prostředníčkem pravé ruky a při střihu zpět srdíčko dotáhne zase ukazováčkem. (hermiona)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama