Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva kriminálníci mají v plánu vyloupit klenotnictví na Václavském náměstí. Jejich promyšlená akce se však zkomplikuje střelbou a společně s řidičem Burianem (Z. Kryzánek) prchají. S ním se poté lupiči rozdělí a přesednou do jiného vozu, který byl záměrně poškozen. Neovladatelné auto se zřítí ze svahu a z lupičů přežije pouze jeden (J. Tříska). Toho také policie dopadne v nedaleké chatě. V jednu chvíli s ním však je pouze kriminalista Málek (S. Matyáš) a po pokusu přemoci policistu je lupič nešťastně zastřelen vlastní zbraní. Málek z toho má značné problémy, neboť bez tohoto svědka nemůžou kriminalisté potvrdit, zdali nebyl komplicem kriminálníků také klenotník Litera (J. Adamíra). K této domněnce je vede fakt, že se odehrálo až příliš mnoho podezřelých náhod, které zlodějům usnadnily krádež. Hospitalizovaný Litera se pak skutečně v noci vytratí z nemocnice, aby si vyzvedl z tajné skrýše ukradené klenoty. Případ se později dostává k soudu, ale pro nedostatek důkazů nemůže nikdo nic klenotníkovi dokázat a jediným odsouzeným je Burian. Uplynou čtyři roky a po propuštění Burian navštíví Literu, od něhož žádá svůj podíl. Ten mu však tvrdí, že když dorazil ke skrýši, klenoty již byly pryč. Litera poté náhodou narazí na Málka, který se nyní živí jako taxikář. Toto setkání v bývalém policistovi znovu probudí touhu se do případu vložit a klenoty nalézt… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (135)

YURAyura 

všechny recenze uživatele

8/10 Prekvapive dobra kriminalka s chareaktery, ktere nejsou cernobile jako material tohoto snimku, se zakonitostmi, co neplati a podarenym scenarem vyhybajicim se chybam a klische, co do dneska vidame i v kolorovanych akcnich filmech. Mihne se tam i ceskoslovensky motoking Franta Stastny a docela mu to hrani jde ;]] ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale Hra bez pravidel mě nepřesvědčila natolik, abych jí dal více než 2*. Solidní námět a slušné herecké obsazení podle mě nemůžou zastřít fakt, že Jindřich Polák se ke svým slavnějším kouskům teprve prokousával a režie mě zkrátka a dobře nepřesvědčila. V porovnání s moderními dynamickými thrillery se nedají zastřít chyby ve scénáři, předvídatelnost a protivné momenty s kvílivou hudbou, která má vyvolat pocit napětí. Celkový dojem: 45 %. Ve své době nicméně vyčnívala Hra bez pravidel už jen tím, jak potlačovala ideologičnost a žánrový schématismus předchozí tvorby. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Žiadne prekvapenie sa nekonalo. Hra bez pravidiel je medzi neznámymi, až zabudnutými kriminálkami právom. Spočiatku som bol celkom spokojný, ale postupne sa to kazilo až do hlúpučkej záverečnej časti. Svojho času som čítal, že afgánsky chrt patrí k najhlúpejším rasám psov a je schopný zablúdiť na konci vodítka. Napadlo ma to, keď som sa zamýšľal nad tým, čo to mohlo byť za scenáristu, ktorý to spáchal. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

České kriminálne filmy mám rád, hlavne tie z R. Hrušínským. Ak sa pozriem na herecké obsadenie tohto filmu, tak vidím mnoho výborných hercov. Ale musím napísať, že aj keď tu hrajú výborní herci, tak film je tak trochu v strede.. Ani tak, ani tak... Na druhú stranu film je peknou spomienkou aj na svetového pretekára na moto GP Františka Šťastného. Ďalej je dobre natočená aj havária auta, ktoré sa kotúľa dole svahom. No dosť nechápem , ako mohol vyšetrovateľ vypočúvať zaisteného sám na chate, pri ktorej ho v sebeobrane zabil?? A ako vedeli, že ten tretí do partie bol Burian (Z.Kryzánek), keď ho zaistili pri vlaku?? Ale aj tak som sa dobre zabavil a aj preto dávam 65%. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Veľmi milé prekvapenie. Príbeh Hry bez pravidiel pôsobí na prvý pohľad prostým dojmom, veľmi rýchlo sa však rozbehne kolotoč udalostí, ktorý spoľahlivo udrží pozornosť diváka až do samotného konca. Ako bonus so sebou navyše prináša niekoľko na svoju dobu skvele natočených akčných scén a za zmienku rozhodne stojí i ponurá atmosféra, v ktorej hrá prím úžasná Bukového hudba s nádychom noiru. (80%) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (10)

  • Z exotických automobilových značek své doby lze spatřit: Mercedes-Benz 220 SE z roku 1964, NSU Prinz 1000 z roku 1964, sanita IMV 1000 z roku 1965, Fiat 500 D Giardiniera z roku 1962, Hillman Minx Series IIIb z roku 1960, Simca Aronde P60 Elysée z roku 1960, Škoda 706 RTO KAR a závodní motorka Jawa Twin 438cc z roku 1966. (sator)
  • Když Pepi (Vladimír Menšík) vyjíždí s Literou (Jiří Adamíra) v Mercedesu z garáží, je vidět na kapotě typický znak auta. V další scéně, kdy přijíždí k nádraží, je auto bez znaku. (Fenk)
  • Když František Šťastný říká Málkovi, že pojede do Irska, myslí tím zřejmě, že se zúčastní Grand Prix v Ulsteru. Ve filmu skončil na chirurgii se střelným zraněním, ve skutečnosti skončil v Ulsteru na 3. místě ve třídě 500cc. (Gray)

Související novinky

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

16.08.2017

Cynismus Humphreyho Bogarta, šarm Roberta Mitchuma, křehkost Lizabeth Scott, rafinovanost Alfreda Hitchcocka, temné příběhy z Mexika, napínavé filmové jízdy noirovými vlaky a standard v podobě… (více)

Reklama

Reklama